Wat is post inflammatoire hyperpigmentatie?

 In Pigmentatie

Wat is hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie is de algemene benaming voor donkere plekjes op de huid. Hyperpigmentatie is te herkennen aan zichtbare verschillen in de huidskleur, vaak in de vorm van kleine plekjes of vlekjes. Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) is een veel voorkomende vorm van hyperpigmentatie: pigmentatie die ontstaat door acne of schade aan de huid. PIH is anders dan sproetjes of pigmentatie door zonschade, omdat PIH kan verschillen in kleur. Zo kunnen de plekjes roze, rood of zelfs bruin zijn.

Wist je dat een peeling goed werkt in de strijdt tegen hyperpigmentatie?

Hoe onstaat post inflammatoire hyperpigmentatie (pih)?

Post inflammatoire hyperpigmentatie ontstaat door inflammatie of door schade aan de huid. Denk hierbij aan inflammatie door onzuiverheden, maar ook het uitknijpen van puistjes kan PIH veroorzaken. Het lichaam maakt dan meer melanine aan als reactie op de inflammatie, ontsteking of beschadiging van de huid. Door deze extra aanmaak van melanine wordt pigmentatie ongelijkmatig verdeeld en kunnen donkere plekjes ontstaan. Deze plekjes blijven zichtbaar op de huid, zelfs als puistjes al verdwenen zijn. Het is daarom extra belangrijk om de huid te beschermen, zodat deze plekjes niet verergeren. Bescherm je huid altijd met een SPF om te voorkomen dat de huid nog meer pigment aanmaakt.

Hoe pak je pih aan?

Als de huid gekalmeerd is en inflammatie verminderd is, zal de huid minder pigmentatie aanmaken. Hyperpigmentatie die zich in de bovenste huidlaag bevindt, zal vanzelf vervagen en na verloop van tijd onzichtbaar worden. Helaas bevindt hyperpigmentatie na puistjes zich vaak dieper in de huidlagen. De huid heeft in dat geval wat hulp nodig om PIH te vervagen. Producten met een exfoliërende werking helpen dode huidcellen te verwijderen, waardoor een nieuw laagje cellen tevoorschijn komt. Daarnaast is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon, zodat de plekjes niet verergeren en er geen nieuwe pigmentvlekjes ontstaan. Bescherm je huid bijvoorbeeld met Clearing Defense SPF30, een lichtgewicht moisturizer met een matte finish.

Spot treatment tegen pih

Post-Breakout Fix is speciaal ontwikkeld om PIH tegen te gaan en puistjes te helpen genezen. Deze spot-treatment maakt gebruik van krachtige ingrediënten om post inflammatoire hyperpigmentatie aan te pakken. Hexylresorcinol remt de melanine aanmaak, zodat er geen overschot kan ontstaan en PIH voorkomen wordt. Daarnaast helpt het bestaande pigmentvlekjes te vervagen. Salicylzuur exfolieert de huid tot diep in de poriën om zo dode huidcellen te verwijderen en onzuiverheden te voorkomen. Squalane herstelt en voedt de huid om zo de huidbarrière te beschermen. Daarom is Post-Breakout Fix is de perfecte oplossing om PIH aan te pakken en te voorkomen.

0

Start typing and press Enter to search