Pigmentvlekken en hormonen

 In Pigmentatie

De invloed van hormonen op het ontstaan pigmentvlekken

De invloed van hormonen op pigmentvlekken wordt vaak ten onrechte onderschat. Hormonen hebben op verschillende manieren invloed op de vorming van pigmentatie. Wat kunnen oorzaken zijn van de vorming van pigmentvlekken?

  • Anticonceptiepil
  • Bepaald medicijngebruik
  • Cosmetica
  • Zwangerschap

Het ontstaan van pigmentvlekken tijdens zwangerschap 

Ook de hormoonhuishouding tijdens de zwangerschap kan pigmentvlekken veroorzaken. Het zwangerschapsmasker komt meestal voor in het midden van het gezicht, op de kin, bovenlip, jukbeenderen, neus en op het voorhoofd. Maar het kan ook in mindere mate voorkomen op de wangen en de kaaklijn.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 75% van vrouwen tijdens hun zwangerschap dit masker krijgt en 33% die de anticonceptiepil slikt. Wanneer de hormoonhuishouding weer in balans is na de zwangerschap of door het stoppen met de pil is de kans groot dat de pigmentvlekken verdwijnen.

Hoe hyperpigmentatie (pigmentvlekken) kunnen worden behandeld

Professionele Peelings zijn in staat om jarenlange huidschade op een niet-invasieve, vrijwel pijnloze manier te verwijderen en de celvernieuwing een boost te geven. Meer over onze Pro Power Peel behandeling kun je PowerBright Dark Spot Serum is een serum speciaal ontwikkeld voor het tegengaan van pigmentatie in het gezicht. Geformuleerd met de laatste hightech ingrediënten die al snel voor zichtbaar resultaat kunnen zorgen, is PowerBright Dark Spot Serum in staat pigmentvlekken te verminderen en de algehele huidskleur te egaliseren. PowerBright Moisturizer SPF50 vervaagt pigmentvlekken en beschermt de huid tegen vorming van nieuwe pigmentvlekken. Herstel de huid in de nacht met PowerBright Overnight Cream. Deze hydraterende moisturizer egaliseert de teint en voedt de huid terwijl je slaapt.

Ben je op zoek naar een manier om pigmentvlekken aan te pakken en de huid direct te verhelderen? Dan is er BioLumin-C, de collectie met Dermalogica’s meest geavanceerde variant Vitamine C. Pak pigment rondom de oogcontour aan met BioLumin-C Eye Serum voor een verhelderende oogopslag. Voor het gehele gezicht is er het zeer effectieve BioLumin-C Serum. Dit serum vervaagt pigmentvlekken en egaliseert de teint. Om de huid naast te egaliseren ook te hydrateren is er BioLumin-C Gel Moisturizer. Deze zachte moisturizer laat de huid direct stralen terwijl het pigment vervaagt. 

Benieuwd welke behandeling het beste bij jouw huid past? Kom dan gerust langs voor een gratis intake. Online een afspraak inplannen? Klik hier.

0

Start typing and press Enter to search