Pigmentvlekken

 In Pigmentatie

 

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment, ook wel melanine genoemd, is een kleurstof die kleur geeft aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Het pigment wordt aangemaakt door pigmentcellen in de bovenste laag van de huid, de zogenaamde opperhuid. Het lichaam maakt meer pigment aan als deze wordt blootgesteld aan de zon. Op deze manier wordt jouw huid extra beschermd tegen de schadelijke UV stralen afkomstig van de zon. Dat bruine kleurtje dat iedereen in de zomer graag wil hebben is dus niets anders dan een natuurlijke reactie van het lichaam om het DNA in de celkern te beschermen.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een opeenhoping van pigment. Dit noemen we hyperpigmentatie. Er zijn verschillende redenen voor het ontstaan van pigmentvlekken. De grootste oorzaak is te lang in de zon liggen of overmatig gebruik maken van een zonnebank. Daarom ontstaan pigmentvlekken vooral op plekken die veel zon hebben gehad, zoals gezicht, hals en handen. Naast blootstelling aan zonlicht spelen ook andere factoren een rol bij het ontstaan van pigmentvlekken. Een mogelijke oorzaak is bijvoorbeeld hormonale schommelingen of wanneer de hormonale activiteit afneemt en de huid veroudert. Ook huidreacties, bijvoorbeeld veroorzaakt door verkeerde huidproducten, kunnen het begin zijn van pigmentvlekken. Wat veel mensen niet weten is dat ook stress pigmentvlekken kunnen veroorzaken.

Soorten donkere pigmentvlekken:

Wat kunnen wij doen?

Hyperpigmentatie is pas effectief te behandelen als je weet welke oorzaak eraan ten grondslag ligt. De oorzaak bepaalt namelijk of behandeling van pigmentatie mogelijk is én welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast is de behandelkeuze mede afhankelijk van de grootte, locatie en diepte van het pigment. Pas na een uitgebreide intake inclusief huidscan met foto’s en vragenlijst, kunnen wij bepalen welke behandeling het beste aansluit op jouw huid.  Wil je weten welke behandeling voor jou het meest geschikt is? Wij helpen je graag verder.  Online een afspraak maken? Klik hier. 

 

Slechts 30 minuten zonder bescherming in de zon kan een maand inspanning om hyperpigmentatie tegen te gaan ongedaan maken. Meer lezen over hoe je thuis je huid goed kan beschermen? Klik hier

 

Behandelopties:

 • Level 1 peel: Vanaf €49,-
 • Level 2 peel: Vanaf €79,-
 • Level 3 peel:  €139,-
 • Level 4 peel: Vanaf €179,-

 

Thuisadvies:

 • Gebruik dagelijks een daglichtbescherming met een beschermingsfactor van minstens SPF30;
 • Smeer je een half uur voor het naar buiten gaan in;
 • Vergeet niet dat geen enkele bescherming voor 100% beschermd;
 • Herhaal bij direct zonlicht het smeren iedere 2 uur of vaker na zweten, zwemmen, afdrogen of het sporten.
 • Sommige kleding laat nog uv-straling door. Als je zeker wilt zijn van de bescherming tegen de zon, kies dan UV-werende kleding;
 • Hoedjes of petjes helpen hoofd en nek te beschermen;
 • Zet een zonnebril op (met uv-werende glazen).
 • Gebruik verzorgingsproducten die de huid actief verhelderen.

 

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan graag voor je klaar.

 

 

0

Start typing and press Enter to search