Wat is salicylzuur?

 In Ingredienten, Peelings

Leer meer over het populaire ingrediënt Salicylzuur (BHA) en waarom het zo goed werkt bij een onzuivere huid.

 

 

Heb jij last van hardnekkige ontstekingen die niet verdwijnen? Salicylzuur is wellicht precies wat je nodig hebt in jouw skincare routine. Onze huidexperts leggen het uit: wat is salicylzuur, hoe werkt het, de voordelen van salicylzuur en hoe verschilt het van andere exfolianten. Bereid je voor om weer controle te hebben en ga voor een stralende, egalere en gezonde huid!

 

 

Voordelen van salicylzuur

  • Salicylzuur vermindert het talggehalte (natuurlijke oliën van de huid)
  • Het stimuleert cel vernieuwing en verwijdert dode huidcellen
  • Hét ingrediënt voor acne bij volwassenen dankzij de verzachtende eigenschappen.

 

 

Hoe werkt salicylzuur

Salicylzuur is een beta hydroxyzuur (BHA) dat een net iets andere moleculen structuur heeft dan een alfahydroxuzuur (AHA). BHAs zijn vet oplosbaar en zijn daardoor zeer efficiënt in het zuiveren van poriën en het exfoliëren van de onzuivere huid.

 

 

Wat kan salicylzuur betekenen voor de onzuivere huid?

Puistjes, onzuiverheden en acne ontstaat wanneer dode huidcellen, overtollig talg en bacteriën de poriën verstoppen. Salicylzuur heeft het vermogen om diep in de poriën te penetreren en de dode huidcellen die de poriën verstoppen op te lossen. Dit helpt puistjes en onzuiverheden te verminderen.

 

 

Salicylzuur vs. benzoylperoxide

Het grootste verschil tussen benzoylperoxide en salicylzuur is dat benzoylperoxide de bacterie dood die puistjes veroorzaken (propionibacterium acnes bacterie). Salicylzuur doodt deze bacterie niet maar verwijdert wel andere factoren die bijdragen aan puistjes. Het is vet oplosbaar en egaliseert de huidtextuur. Je kan beide ingrediënten in je regime gebruiken, maar dit kan erg uitdrogend zijn dus gebruik je deze het beste op andere tijdstippen van de dag.

PROTIP! AGE bight clearing serum is een musthave voor volwassenen die kampen met onzuiverheden. Dit 2-in-1 actief zuiverend serum vermindert én voorkomt onzuiverheden. Daarnaast verheldert, hydrateert en verzacht dit serum de huid om zo voortijdige huidveroudering tegen te gaan voor een gezonde, zuivere en egale huid.

 

 

Wanneer zie je het resultaat van salicylzuur?

Positieve resultaten zijn snel te zien. Aangezien salicylzuur huidverzachtende eigenschappen heeft, zou je de volgende dag al een verbetering kunnen opmerken. Echter, iedereen heeft een andere huid en daarom kunnen de resultaten dus per huidtype verschillen. De meeste mensen zien na enkele weken regelmatig gebruik aanzienlijke veranderingen.

 

 

Hoe gebruik je salicylzuur?

Voor blijvende resultaten breng je salicylzuur houdende producten dagelijks of om de dag aan. Bouw het gebruik rustig op. Als de huid te droog aanvoelt, verminder je het gebruik. Je vindt salicylzuur in een aantal van onze reinigers en exfolianten, zoalClearing Skin Wash en Daily Microfoliant . We hebben het ook gecombineerd met retinol om zowel onzuiverheden als vroegtijdige huidveroudering aan te pakken. Je vind deze combinatie in onze Retinol Clearing Oil .

 

 

Kan ik salicylzuur gebruiken als ik zwanger ben?

Er is nog onvoldoende onderzoek gedaan om de daadwerkelijke effecten van salicylzuur te bepalen bij zwangerschap. Artsen adviseren doorgaans dat zwangere vrouwen het gebruik van hoge concentraties salicylzuur beter kunnen vermijden. Een kleine hoeveelheid salicylzuur, bijvoorbeeld in een spot treatment of afwasbare producten, wordt doorgaans als veilig beschouwd. Blijf echter uit de buurt van producten die grote delen huid bedekken of die voor langere tijd blijven zitten.

 

 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Wil je graag weten wat jouw huid nodig heeft? Kom dan gerust langs voor een gratis intake inclusief huidscan. Naar aanleiding van alle gegevens krijg je van ons een vrijblijvend advies op maat. Online een afspraak maken kan hier. 

0

Start typing and press Enter to search