Melkzuur alle voordelen op een rij!

 In Ingredienten, Peelings

 

 

Vandaag gaan we het uitgebreid hebben over één van de meest gebruikte zuren bij ons in de kliniek, “Melkzuur” Waarom? Omdat het kan worden ingezet bij veel verschillende soorten indicaties en de minste kans op irritaties geeft.  Welke voordelen melkzuur nog meer heeft, lees je vandaag allemaal in ons nieuwste blog.

 

Een gratis intake kan ingepland worden met of zonder behandeling. Online een afspraak maken? Klik hier.

Ezelinenmelk

Koningin Cleopatra deed het, keizerin Sissi deed het, Josephine Bonaparte deed het, baden in ezelinnenmelk (melkzuur). Het gebruik van melkzuur gaat dus al ver in de oudheid terug. De melk maakt rimpels glad en houdt de huid zacht en blank. Dat wisten de Romeinen al. En ze hadden gelijk. Ezelinnenmelk is zeer rijk aan vitamines (A,B1,B2,B6,D,E en een gehalte aan de anti-aging vitamine C), mineralen, sporen elementen en essentiële vetzuren. Allemaal super effectief voor een gezonde mooie stralende huid!

 

Wat is het?

Melkzuur is het beauty ingrediënt in ezelinnenmelk. Melkzuur werkt zowel aan de oppervlakte als in de diepte van de huid. Het hydrateert de opperhuid en stimuleert de aanmaak van collageen. Bovendien heeft melkzuur een zacht peeling effect. Je huid wordt frisser, egaler, en krijgt een mooie “glow”. Melkzuur valt in de categorie Alpha hydroxy zuur (AHA). AHA’s zijn wateroplosbaar (in tegenstelling tot BHA) en daardoor zijn ze werkzaam op de bovenste lagen van de huid. AHA’s zijn daardoor perfect om te gebruiken op een droge of zonbeschadigde huid. Ook worden AHA’s vaak gebruikt in producten tegen huidveroudering, maar in principe zijn ze voor alle leeftijden geschikt! AHA’s worden overigens ook regelmatig fruitzuren genoemd.

Voor wie geschikt?

 • Pigmentvlekken
 • Gedehydrateerde/ droge huid
 • Tegen fijne lijntjes
 • Oppervlakkige acne littekens
 • Gevoelige huid
 • Donkere huid

Voordelen?

 • Stimuleert aanmaak Hyaluronzuur in de diepere huidlagen. Hyaluronzuur werkt intensief hydraterend en hecht zich net zoals een spons wel 1000 keer aan vocht.
 • Vanwege zijn grote molecuulgrote zeer geschikt voor gevoelige en donkere huiden.
 • Werkt verhelderend op pigmentvlekken.
 • Melkzuur beschermt de pH-waarde van de huid en doodt organismen op de huid die huidklachten kunnen uitlokken.
 • Ook perfect als onderhoudt om de huid gezond te houden.

 

Hoe werkt het in een behandeling?

Voorafgaand aan een eerste behandeling plannen we altijd een uitgebreide intake in inclusief huidscan. Aan de hand van alle gegevens bepalen we gezamenlijk welke behandeling het beste aansluit. Het voordeel van melkzuur is dat we het bij bijna elke huid in kunnen zetten. Bij de wat meer vettere, acne huiden zullen we veelal kiezen voor een salicylzuurpeeling. Mocht de huid dit toelaten. Onze behandelingen zijn ingedeeld in vier verschillende levels, om zo elke huid een veilige behandeling te kunnen geven. Melkzuur is onder te verdelen in level 1 en 2. Hoewel melkzuur gezien wordt als de meest “veilige” in zijn soort, is het altijd belangrijk om een behandeling te laten uitvoeren door een professional. “Better safe then sorry!” is onze motto.

Onze behandelingen met Melkzuur zijn ingedeeld in twee verschillende levels

 • Level 1: 30% Melkzuur (v.a.€49,-)
 • Level 2: 50% Melkzuur(€79,-)

 

Kan ik het ook thuis gebruiken?

Ja! Je kunt melkzuur perfect toepassen in je dagelijkse huidverzorging, maar dan uiteraard in een lagere concentratie dan wij in de kliniek gebruiken. Wanneer je het thuis gebruikt maakt het je huid natuurlijk egaler, maar heeft ook nog een positieve werking en voorbereiding op de peeling die je bij ons ondergaat. Zo werken we samen aan het verbeteren van je huid. Belangrijk! Net zoals je ook je tanden thuis poetst en daarnaast naar de tandarts gaat. Wil je je de tanden gezond houden dan kan het ene niet zonder het andere. Je bereikt niet alleen sneller resultaat, je huid blijft ook langer gezond.

 

 

Dermalogica’s Rapid Reveal Peel bevat 10% Melkzuur en is de meest actiefste peeling die dermalogica heeft voor thuisgebruik. Bij ons krijg je altijd 10% korting! Webshop: Klik Hier

Belangrijk!

Bouw het gebruik van melkzuur altijd goed op. Als je direct een te hoge concentratie gebruikt, heb je een grotere kans dat jouw huid gevoelig en droog wordt. Laat je daarom ook bij het thuis gebruik van peelings altijd goed adviseren!

 

Meer vragen? Wij zijn nu ook via WhatsApp bereikbaar via 020-3316235 of plan via de volgende link een gratis intake in inclusief huidscan. Zo krijg je een uitgebreid advies op maat. Klik hier 

 

0

Start typing and press Enter to search