De bewezen kracht van Glycolzuur!

 In Peelings

 

Wat is het?

Glycolzuur, vaak terug te vinden op de productverpakking als glycolic acid, wordt verkregen uit suikerriet, maar wordt tegenwoordig ook synthetisch nagemaakt.  Glycolzuur voor velen waarschijnlijk een onbekend ingrediënt. Onbekend maakt vaak onbemind en dat zou in dit geval erg zonde zijn! Glycolzuur is namelijk een ingrediënt dat bewezen helpt tegen onder andere huidveroudering en pigment. Genoeg reden om dit ingrediënt eens goed onder de loep te nemen. Lees hier meer over de werking, de voordelen en het gebruik van glycolzuur.

Voordelen?

  • vermindert de zichtbaarheid van rimpels
  • werkt verhelderend voor een doffe en vale huid
  • maakt een ruwe huid gladder
  • vermindert acne littekens
  • reinigt porien
  • verbetert de hydratatie van je huid

Hoe werkt het?

Glycolzuur bestaat uit hele kleine moleculen die gemakkelijk in de huid doordringen. Door deze kleine moleculen is glycolzuur zeer effectief voor de behandeling van verschillende huidproblemen. Het lost de lijm tussen de cellen van de bovenste huidlaag op. Dit betekent dat het de huidvernieuwing een boost geeft en de celvernieuwing versnelt. Het gebruik van glycolzuur zorgt ervoor dat de huid gestimuleerd wordt om in de diepere huidlagen elastine en collageen aan te maken. Dit effect werkt op bestaande, maar ook preventief tegen tekenen van huidveroudering. Het zuur heeft een anti-oxidante werking wat ontstekingsremmend werkt, goed voor een acne huid. Dit is niet alles, want glycolzuur heeft naast al deze effecten ook een hydraterende werking. Het zorgt ervoor dat er meer vocht vastgehouden wordt in de bovenste huidlaag. Kortom: een zuur met meerdere positieve effecten.

Wist je trouwens dat Glycolzuur het beste werkt in concentraties boven de 5% en daarnaast een lage PH waarde nodig heeft om echt effectief te kunnen zijn?

Behandeling?

Wij gebruiken glycolzuur vooral voor de huid met fijne lijntjes, rimpels, rokershuiden en pigmentvlekken door zonschade. De percentages die wij tijdens onze behandelingen gebruiken zijn hoger dan in producten die mensen thuis gebruiken. Bij zuren, en zeker bij glycolzuur, is het namelijk erg belangrijk om precies te weten wat je doet. Bij verkeerd gebruik kunnen er complicaties ontstaan, iets wat je natuurlijk niet wilt. Dit komt voornamelijk vanwege de kleinere moleculen die in vergelijking met andere zuren sneller diep in de huid terecht komen. Om er zeker van te zijn dat we het risico beperken, vindt er voor elke eerste behandeling altijd een uitgebreide intake en huidscan plaats. Zo kunnen we precies zien of een glycolzuur peeling wel tot de mogelijkheden behoort. Tarieven klik hier

Online een afspraak maken voor een gratis intake inclusief huidscan? Klik hier 

Belangrijk!

Omdat glycolzuur een zuur is met de kleinste moleculen, kan het sneller en dieper de huid ingaan. Zorg er altijd voor dat je een behandeling uit laat voeren door iemand die er verstand van heeft. Zo wordt de kans op complicaties aanzienlijk verminderd. In geval van een getinte of gevoelige huid, adviseren we altijd om de huid eerst aan zuren te laten wennen door gebruik te maken van melkzuur. Deze heeft in vergelijking met glycolzuur grotere moleculen en de kans op irritatie is daardoor kleiner. 

0

Start typing and press Enter to search