Wat is het verschil tussen een huidtype en een huidconditie?

 In Gezichtsverzorging, Overig

Het achterhalen van je huidtype en huidconditie kan nog knap lastig zijn. Een glimmende neus hoeft namelijk nog niet direct een vette huid als huidtype te betekenen. We hebben de kenmerken van de verschillende huidtypes – en huidcondities voor je op een rijtje gezet zodat je de juiste huidverzorging voor jouw huid kunt kiezen voor een gezonde huid! Want healthy skin is always in!

Benieuwd wat voor huidtype en huidconditie jij hebt? Kom dan gerust langs voor een gratis intake inclusief huidscan. Online een intake inplannen? klik hier 

Je huidtype is genetisch bepaald

Een huidtype is genetisch bepaald en kan worden vastgesteld aan de hand van de talgproductie en reactiviteit van de huid. Een hyperactieve talgklier zorgt bijvoorbeeld voor een vette huid en een traag werkende talgklier zorgt voor een droge huid. De reactiviteit van de huid, activiteit van haarvaatjes en gevoeligheid kunnen ook genetisch bepaald zijn. Een huidtype kan niet worden veranderd, maar wel in balans worden gebracht.

Je huidconditie kun je wel zelf beïnvloeden

Een huidconditie wordt veroorzaakt door interne en externe factoren; zoals hormonen, leefstijl, stress en blootstelling aan UV-stralen. Ook een operatie, medicatie en ziekte kunnen bijdragen tot verschillende huidcondities. Het is mogelijk om tegelijkertijd verschillende huidcondities te hebben, en deze condities kunnen van dag tot dag verschillen. Bovendien kunnen de verschillende huidcondities bij alle huidtypes voorkomen.

Wat is mijn huidtype?

 • Normaal: jouw huid voelt niet droog of vet aan en is soepel en glad. De poriën zijn zichtbaar maar niet groot. Je hebt slechts af en toe last van puistjes. Je hebt geen last van een glimmende neus en/of kin en hebt geen schrale wangen.
 • Gecombineerd: jouw huid is vaak vettig bij de T-zone maar voelt verder normaal aan. Na een wasbeurt voelen sommige gedeeltes van je huid droog en andere gedeeltes zacht. Je hebt regelmatig last van puistjes en mee-eters op de T-zone.
 • Droog (vetarm): jouw huid heeft een dunne structuur. Bij het aanraken van je huid voelt deze droog. Jouw huid ziet er vaak mat en dof uit en je poriën zijn heel fijn. Na een wasbeurt voelt je huid trekkerig aan. Je hebt zelden of nooit last van puistjes.
 • Vet: jouw huid voelt zeer vet aan. De textuur van je huid is dik en ruw. Je hebt grote, zichtbare poriën en je huid glimt vaak. Ook heb je regelmatig last van puistjes en mee-eters.
 • Acne: jouw huid heeft eigenlijk altijd last van verstoppingen en ontstekingen, waardoor puistjes en mee-eters ontstaan.
 • Gevoelig: jouw huid raakt makkelijk geïrriteerd. Je hebt regelmatig last van jeuk, schilferige plekjes, roodheid of een branderig gevoel. Na een wasbeurt voelt je huid droog en jeukerig aan. Je hebt af en toe last van puistjes.

Wat is mijn huidconditie?

 • Gedehydrateerd: jouw huid vraagt om hydratatie. Dat uit zich in droogtelijntjes, schilfers en soms roodheid rond de ogen.
  Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Hyaluronzuur, Sodium PCA en Aloë Vera.
 • Gevoelig: jouw huid vraagt om kalmering. Dat uit zich in een reactieve huid met bijvoorbeeld roodheid, uitslag, jeuk of kapotte haarvaatjes.
  Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Rode Berenklauw, Haver, Gember en Bisabolol.
 • Huidveroudering: jouw huid vraagt om versteviging. Deze huidconditie kan een gevolg zijn van het natuurlijke verouderingsproces, maar ook van overmatige blootstelling aan de zon.
  Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Retinol, Peptides, Vitamine A, C en E.
 • Pigmentatie: jouw huid vraagt om verheldering en egalisering. Dat zie je aan hyperpigmentatie of vlekjes op de huid.
  Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Vitamine C, Witte Thee en Zoethout.
 • Verstoppingen: jouw huid vraagt om een goede reiniging. Het verwijderen van overtollig talg is hierbij erg belangrijk.
  Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Salicylzuur, Zwavel en Klei.

bron: www.dermalogica.nl
0

Start typing and press Enter to search