Top 4 skincare tips voor op vakantie of stedentrip

 In Gezichtsverzorging, Overig

 

Je huid krijgt flink wat te verduren op vakantie: een flinke dosis UV-stralen, luchtvervuiling, airco..Ook op vakantie wil je jouw huid natuurlijk zo optimaal mogelijk verzorgen om deze gezond te houden.Twijfel jij ook altijd over welke huidverzorgingsproducten je wel of niet meeneemt op stedentrip of op (strand)vakantie? Dat is vanaf nu verleden tijd! Of je nu in eigen land verblijft of een vliegreis maakt: ontdek hieronder welke favoriete Dermalogica travel sizes niet mogen ontbreken in je reistas!

Tip 1: bescherm tegen luchtvervuiling

Het verblijf in een drukke stad kan verschillende huidirritaties veroorzaken, zoals dehydratatie en roodheid. Tegelijkertijd kan het de talgproductie stimuleren, waardoor onzuiverheden kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen, is een schone gezichtshuid een must. Kies bij voorkeur zowel ’s ochtends als ’s avonds voor een dubbele reiniging.

Advies:

Tip 2: bescherm tegen schadelijke UV-stralen

Tijdens een dagje struinen door de stad of wanneer je op strandvakantie gaat is een breedspectrum zonbeschermingsproduct de belangrijkste huidbehoefte. Regelmatig en goed insmeren is een must om de huid te beschermen tegen zonverbranding en voortijdige huidveroudering. Het volstaat niet om jezelf slechts éénmalig in te smeren  wanneer je de zon in gaat. Regelmatig en goed insmeren is een must om de huid te beschermen tegen zonverbranding en voortijdige huidveroudering. Neem als stelregel een volle theelepel voor het gezicht en 1 à 2 eetlepels voor het lichaam. Herhaal dit om  de twee uur en blijf tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon.

Advies:

  • Alle producten van Dermalogica met een SPF. klik hier

Wist je dat door een lange vliegreis je bioritme verstoord kan raken? Uit onderzoek is gebleken dat dit ook invloed heeft op je huid. Een verstoord bioritme zorgt er namelijk voor dat de huid meer moeite heeft om zich te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen. Dit maakt het extra belangrijk om na een lange vlucht een zonbeschermingsproduct te gebruiken. Let op! Bescherm jezelf ook wanneer het niet zonnig is, want zelfs op een bewolkte dag bereiken UV-stralen de huid en kan huidschade ontstaan! 

Tip 3: kalmeer, herstel en verzorg

Na veelvuldige blootstelling aan UV-stralen is nazorg en herstel van de huid belangrijk. Kies voor producten die je huid intensief hydrateren en eventuele roodheid of irritatie kalmeren en verzachten.

Advies:

Tip 4: hydratatie bommetje!

Dagje op het strand of bij het zwembad? Je huid kan flink worden aangetast door chloor en zout. Dit kan leiden tot vochtverlies, dehydratatie en uitdroging van de huid, doordat deze wordt ontdaan van natuurlijke vetten. Spoel je huid daarom na het zwemmen direct af om vochtvermindering te voorkomen en de huid niet onnodig uit te drogen. Verzorg de huid vervolgens met een hydraterende crème of spray.

Advies:

Wist je dat al onze members altijd 10% korting krijgen op ons hele assortiment aan producten. 🙂 Benieuwd welke producten voor jouw huid geschikt zijn of een member worden? Maak dan online een afspraak voor een gratis huidscan. Klik hier

 

0

Start typing and press Enter to search