Passion never fails!

 In Overig

En toen was het zover. Afgelopen dinsdag stond ik eindelijk voor de vakjury van de Beauty Awards 2018. Nu was het mijn taak om de jury te overtuigen, door te laten zien hoeveel liefde ik heb voor mijn vak. Waarom ik elke dag weer met plezier naar mijn werk toe ga. Mijn doel was om te spreken vanuit mijn passie en enthousiasme. Wat volgens mij goed is gelukt. Wat voelt  het toch goed om te praten over iets wat je zoveel voldoening geeft! Zeker omdat de weg hiernaartoe niet altijd even makkelijk is geweest. Ik zal er iets meer over vertellen…

Wie ben ik?

Ik ben ervan overtuigd dat mijn drijfveer, kennis en passie mijn onderscheidende factoren zijn. Ik ben van nature iemand die niet graag stil staat. Ik zet mij altijd voor 200% in, zeker als het gaat om iets waar ik in geloof. Met die instelling begon ik ook aan de vierjarige voltijd HBO studie Huidtherapie. Iedereen verklaarde me voor gek. Ik was destijds 26 jaar, alleenstaande moeder met een eigen huishouden en werkte als schoonheidsspecialist. Van de ene op de andere dag was ik weer student met twee bijbanen in het weekend en avonden. Ik probeerde vier jaar lang alle eindjes aan elkaar te knopen. Ik had één duidelijk doel, ik wil groeien! Ik zou hoe dan ook de opleiding Huidtherapie gaan volgen en deze ook afmaken zonder onvoldoendes. Mijn motivatie en passie hebben mij hierbij geholpen. Ik geef toe het was niet altijd even makkelijk, maar wel één van de leukste periodes uit mijn leven! Het voelt goed om ergens volledig voor te gaan en daarbij te zien dat het zijn vruchten afwerpt. I did it! 30 jaar en cumlaude afgestudeerd.

Educator

Na mijn studie kreeg ik direct een baan aangeboden als educator bij Dermatuer, importeur voor het merk Dermalogica. Inderdaad geen huidtherapie of schoonheidsspecialiste hetgeen waar ik voor geleerd had. Waarom ik deze keuze toch gemaakt heb? Het voelde zo goed om andere mensen te laten groeien op educatief vlak. Het heeft mij veel kennis en inzicht gegeven. Alleen, zoals ik eerder al aangaf, ben ik niet iemand die graag stil zit, vandaar dat ik samen met mijn partner begonnen ben met het opzetten van een huidkliniek in Amsterdam. Ikzelf woon nog in Rotterdam, gelukkig komt daar volgend jaar verandering in. 🙂 Maar zelfs reizen met de trein tussen Rotterdam en Amsterdam is geen probleem als je iets doet waar je hart ligt.

Onderscheidende factoren

Ik denk dat mijn kennis en het toepassen daarvan, mij onderscheidt van andere specialisten. Ik heb als educator bij dermalogica veel geleerd over huidaandoeningen en behandelprocessen. Ik heb business trainingen gegeven aan schoonheidsspecialisten over hoe zij een marketingstrategie in elkaar kunnen zetten, een event kunnen organiseren of sterker kunnen worden als team. Ik geloof er in dat kennis zorgt voor kracht en als dat goed zit, gaat de rest bijna vanzelf.  Nu ik bijna een half jaar werkzaam ben als ondernemer, weet ik dat dit hetgeen is wat perfect bij mij past. Al het harde werken van de afgelopen jaren, komt nu samen. Het enige wat ik wil, is onze klanten verder helpen. Hen het gevoel geven dat er geluisterd wordt. Onze kernwaarden zijn dan ook kwaliteit, service, maatwerk en betrokkenheid. Elke klant die bij ons binnenkomt is uniek en we hopen dit gevoel ook over te dragen.

Ik hoop dat ik 22 April de Beauty Award voor Newcomer of the year 2018 in ontvangst mag nemen.

Het zou de kers zijn op de spreekwoordelijke taart!

Veel liefs Sylvana

0

Start typing and press Enter to search