Kan een gezichtsolie puistjes veroorzaken?

 In Onzuivere of vette huid, Overig

 

Olie geproduceerd door jouw huid.

Er zijn vele soorten huidolie – en niet alle van hen veroorzaken onzuiverheden. Sommigen  kunnen zelfs helpen om je huid zuiver te houden. Jouw huid produceert van nature talg, een vorm van olie, die de droogheid van de huid voorkomt. Talg kan alleen leiden tot onzuiverheden als het wordt gecombineerd met ontstekings-veroorzakende bacteriën en dode huidcellen. Exfoliëren helpt om dit te voorkomen. Je kunt hier, afhankelijk van je huidtype in variëeren van bijvoorbeeld een milde peeling zoals de daily microfoliant tot een meer intensieve exfoliant zoals de multivitamin thermafoliant.

PRO TIP! Exfoliëren helpt om onzuiverheden te voorkomen. Kies afhankelijk van je huidtype voor een milde peeling zoals  de Daily Microfoliant of een meer intensieve exfoliant zoals MultiVitamin Thermafoliant   .

 

Minerale (occlusieve) oliën in huidverzorging om te vermijden.

Occlusive oliën zijn oliën die fysiek vochtverlies blokkeren. Ze zijn te vinden in veel huidverzorgingsproducten en kunnen voor sommige mensen leiden tot onzuiverheden. Petrolatum, minerale olie, lanoline en paraffine zijn enkele occlusieve of comedogene ingrediënten om te vermijden.

 

Niet-comedogene oliën.

Niet-comedogene oliën staan bekend om het niet verstoppen van poriën. Een voorbeeld is amandelolie, dat hoge niveaus van vetzuren bevat en een droge huid kan helpen hydrateren. Een andere, neemolie, heeft antibacteriële eigenschappen en kan zelfs nuttig zijn als een spot treaments voor puistjes.

 

Plantaardige oliën in je huidverzorging.

Lichtgewicht fytolipiden (plantaardige oliën) veroorzaken in principe geen puistjes, tenzij je er allergisch voor bent. Rozenbottel olie, Squalaan olie, Argan olie, Jojoba olie, Zonnebloemolie en Tea tree olie werken allemaal uitstekend in het balanceren van de vette huid en helpen om uitdroging van de huid (wat kan leiden tot meer olieproductie) te voorkomen. Tea Tree olie wordt vaak aanbevolen voor de huid die gevoelig is voor onzuiverheden, dit door zijn antimicrobiële eigenschappen.

PRO TIP! Onze nieuwe Retinol Clearing Oil met onder andere Jojoba olie en Argan olie combineert Retinol en Salicylzuur, die gelijktijdig onzuiverheden en voortijdigige huidveroudering aanpakken.

 

Is een gezichtsolie geschikt voor alle huidtypes?

Zelfs mensen met een vette huid! Gezichtsoliën kunnen helpen om de talgniveaus van de huid in balans te brengen door het nodige vocht te leveren. Hierdoor gaat de huid niet langer overuren maken om talg te produceren. Of je nu nieuw bent in het gebruik van gezichtsoliën of een pro,  let op welke ingrediënten het beste werken voor jouw huid. Weet je niet zeker welke olie voor jou het meest geschikt is? Vraag gratis advies aan bij onze huidexperts.

 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Wil je graag weten wat jouw huid nodig heeft? Kom dan gerust langs voor een gratis intake inclusief huidscan. Naar aanleiding van alle gegevens krijg je van ons een vrijblijvend advies op maat. Online een afspraak maken kan hier. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.dermalogica.nl 
0

Start typing and press Enter to search