Clear Start: Dé oplossing voor elke tienerhuid!

 In Gezichtsverzorging, Onzuivere of vette huid, Overig


Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Op elke leeftijd kunnen onzuiverheden optreden, maar ze komen voornamelijk voor bij tieners, jongvolwassenen en vrouwen als gevolg van hormonale veranderingen. Hoewel veel producten en behandelingen resultaat beloven, zijn maar weinig producten effectief en aangenaam in gebruik. Waarom is dit zo? Waardoor ontstaan eigenlijk puistjes en wat kun je thuis doen om acne te verzorgen? Lees het allemaal in deze blog.

 

WAT VEROORZAAKT ONZUIVERHEDEN & PUISTJES?

In het algemeen worden puistjes veroorzaakt door opeenhopingen van dode huidcellen, overtollig talg (olie) en bacteriën. Wanneer overtollig talg en huidcellen samenklonteren, kunnen ze zorgen voor een verstopte follikel. Dit komt dan vaak voor op het gezicht, nek, schouders, borstkas en rug. Wanneer huidcellen en talg zich ophopen in de poriën, kunnen deze verstopt raken aan de oppervlakte. Propionibacterie Anes (P.acnes) bacteriën zijn van nature aanwezig op de huid en zijn onschadelijk, maar wanneer ze samenklonteren in een follikel, kunnen ze zich vermenigvuldigen en onzuiverheden veroorzaken.

 

ANDERE FACTOREN DIE BIJDRAGEN AAN ONZUIVERHEDEN

Iedere huid is anders en onzuiverheden kunnen ontstaan om verschillende redenen. Er zijn echter vier belangrijke oorzaken van acne: leeftijd, levensstijl, stress en genetische aanleg.

Leeftijd

Hoe jonger je klant is, hoe aannemelijker het is dat hij/zij een verhoogde talgproductie heeft en gevoeliger is voor onzuiverheden. Een jongere huid is bovendien veerkrachtiger, wat betekent dat het bestand is tegen terugkerende puistjes en dat de huid sneller geneest. Naarmate klanten ouder worden, heeft hun huid de neiging om minder olie te produceren en meer geïsoleerde puistjes te hebben. Door een vertraagde celvernieuwing is de huid bovendien vatbaarder voor post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH).

Levenstijl/persoonlijke verzorging

Wanneer je make-up draagt is het reinigen van de huid erg belangrijk. Slechte reiniging en te weinig exfoliatie (waardoor dode huidcellen niet verwijderd worden) zijn waarschijnlijk één van de belangrijkste oorzaken van onzuiverheden. Andere factoren zijn het gebruik van verstoppende make-up en haarproducten, kleding waardoor je sneller zweet of het gebruik van huidverzorgingsproducten die niet zijn afgestemd op jouw huid. Daarnaast kunnen sommige producten kunnen de huid barrière zodanig verstoren en irriteren dat er meer talgproductie plaatsvindt.

Stress:

Ook stresshormonen zoals testosteron en cortisol verhogen de talgproductie. Daarom zal de huid sneller puistjes vertonen als je een stressvolle periode doormaakt (zoals bijvoorbeeld examens). Houd in gedachte dat stress meerdere vormen heeft en niet alleen psychisch hoeft te zijn. Je kan fysieke stress hebben vanwege dehydratatie (te weinig water drinken) en ongezonde eetgewoontes.

Genen

Vaak is de aanleg voor acne genetisch bepaald, wat betekent dat je huid vier tot vijf keer meer dode huidcellen produceert en grotere, actieve talgklieren heeft dan mensen met een niet-acne gevoelige huid. Bovendien hebben mensen die gevoelig zijn voor acne vaak dikkere talg en minder kleine (vellus) haartjes, die talg van de follikels afvoeren. Dit zorgt ervoor dat follikels gemakkelijker verstopt raken.

 

 

TIP! Vervang je kussensloop iedere 2 dagen en was deze vervolgens op 60 graden. Slaap 1 nacht op de ene kant en 1 nacht op de andere kant  van je kussen, zo komen bacteriën en talg niet nogmaals in contact met je huid. 

 

 

WAAROM CLEAR START™?

De Clear Start™ productlijn biedt diverse producten die jongeren helpen bij het bereiken van een schone huid. De producten zijn speciaal ontworpen voor de jonge huid die gevoelig is voor onzuiverheden. De Clear Start™ producten combineren krachtige ingrediënten die onzuiverheden tegengaan met milde, verzachtende ingrediënten om de huid te verhelderen, een comfortabel gevoel te geven en huidirritatie tegen te gaan. Sommige acne behandelingen kunnen het dagelijks leven van mensen bijna net zoveel verstoren als de acne zelf. Medicijnen worden soms vergeten of hebben negatieve impact op de huid en sommige producten die beloven acne te verminderen zorgen ervoor dat de huid juist uitdroogt en gevoelig wordt. Clear Start™ is ideaal voor klanten die snel resultaat willen bereiken en producten willen gebruiken die de huid niet uitdrogen of irriteren en natuurlijke ingrediënten bevatten. Wist je trouwens dat Clear Start™ ook Vegan is.

 

 

 

Breakout Clearing Foam Wash

Voordelen

 • Reinigt de huid van vuil, talg en bacteriën zonder daarbij de barrière te beschadigen
 • Kan zowel op het lichaam als op het gezicht gebruikt worden
 • Herstelt, revitaliseert en verfrist de huid

Hoe te gebruiken?
Breng ’s ochtends en ’s avonds een kleine hoeveelheid aan op vochtige handen, masseer lichtjes over het gezicht, nek en hals. Vermijd de ogen. Verwijder grondig met warm water.

 


Breaking clearing all over toner

Voordelen

 • Zorgt voor betere productopname en gaat onzuiverheden tegen
 • Bevat zachte plantenextracten die de huid kalmeren, verkoelen en revitaliseren
 • Gebruik na de reiniging en gedurende dag voor extra hydratatie

Hoe te gebruiken?
Spray ’s ochtends en ’s avonds op een gereinigd gezicht en hals (ogen sluiten). Indien gewenst ook op lichaam te gebruiken. Laat absorberen en vervolg met de geadviseerde Clear Start™ producten. Kan tevens gedurende de hele dag worden gebruikt voor extra hydratatie.

 


 

Breakout Clearing Booster 

 

Doodt bacteriën die onzuiverheden veroorzaken in slechts 15 minuten.

 

Wat is het?
Een snelwerkende, lichtgewicht formule die de poriën zuivert en bacteriën doodt die onzuiverheden veroorzaken, voor directe zuivering van de huid.

Voordelen

 • Boost het huideigen beschermingsmechanisme van de huid om bacteriën die acne veroorzaken tegen te gaan.
 • Verzacht de onzuivere huid.
 • Zuivert de poriën.
 • Salicylzuur 2%: Stimuleert de natuurlijk exfoliatie, helpt de geïnfecteerde follikel te zuiveren en de vorming van onzuiverheden minimaliseren

Hoe te gebruiken?
Breng ’s ochtends en/of ’s avonds een kleine hoeveelheid aan op de schone huid. Breng aan op plaatsen met onzuiverheden of breng een dunne laag aan over het hele gezicht. Vervolg met een moisturizer.

 • Prijs: €19,80  (€22,-)
 • Webshop: Klik hier

 


Blackhead clearing fizz mask

 

Verwijdert mee-eters voordat ze puistjes worden.

 

Wat is het?
Een uniek masker dat transformeert tot een actief bruisende formule om poriën te zuiveren en mee-eters te verwijderen.

Voordelen

 • De unieke, bruisende formule helpt om poriën te openen en de huid te zuiveren
 • Vermindert mee-eters
 • Hydrateert de huid en helpt overtollig talg te controleren
 • Zwavel 3%: antibacterieel en zuivert de huid

Hoe te gebruiken?
Breng een dunne laag aan op de gereinigde huid, op de gebieden met onzuiverheden. Laat 3-5 minuten intrekken om volledig te activeren. Reinig grondig met lauwwarm water en vervolg met je aanbevolen Clear Star™ producten. Gebruik 2-3 keer per week, of wanneer nodig.


Clearing Defense SPF30

 

Voordelen

 • Lichtgewicht moisturizer met SPF30
 • Voor de jonge vette, onzuivere huid
 • Verstopt de poriën niet, anti-glim

Hoe te gebruiken?
Breng in de ochtend een royale hoeveelheid aan op het gezicht na reiniging en toner.

 


 

Skin Soothing Hydrating Lotion

Voordelen

 • Hydrateert een gedehydrateerde huid die vaak veroorzaakt
  wordt door (verkeerd) productgebruik.
 • Geformuleerd met milde, natuurlijke ingrediënten die de huid
  verzachten en beschermen.
 • SPF-vrije formule die perfect is voor de nacht

Hoe te gebruiken?
Breng ‘s avonds (en ‘s ochtends) royaal aan op een gereinigd gezicht en hals.

 


Clearly Matte Kit

 

 • Starterskit Clear Start
 • Voor de jonge, onzuivere huid
 • Vermindert onzuiverheden + overtollig talg
 • Handig voor op vakantie / travel sizes

Hoe te gebruiken

Gebruik Breakout Clearing Foaming Wash zowel in de ochtend als in de avond. Verdeel een kleine hoeveelheid van deze schuimende wash op vochtige handen en breng deze aan op het gezicht, nek en borst. Spoel grondig af met water. Breng Breakout Clearing Booster direct aan op plaatsen met onzuiverheden of breng een dunne laag aan over het hele gezicht. Vervolg met Clearing Defense SPF30 (ochtend) over het gehele gezicht en nek.

 • Prijs: €30,- (€27,,-)
 • Webshop: Klik hier

 


 

Heb je na het lezen nog vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar via email: info@thepeeingcompany.nl, per WhatsApp en telefoon: 0203316235 en uiteraard ook gewoon bij ons in de winkel aan de Van Baerlestraat 101.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Dermalogica Benelux

0

Start typing and press Enter to search