Beauty Awards 2022; Passion never fails! 💗

 In Nieuw, Overig
Beauty Awards 2018

Hoe het allemaal begon;

Sylvana: volgende week zondag 24 april worden de Beauty Awards uitgereikt. Ik kan gewoon nog steeds niet geloven hoe snel iets kan groeien, als je er met heel je hart voor gaat. Deze video is van vier jaar geleden. Toen was ik genomineerd in de categorie “Newcomer of the Year” helaas toen niet gewonnen, maar ik heb er zoveel van geleerd. Nu vier jaar later genomineerd in de categorie “Schoonheidssalon Groot”.

Ik had 12 jaar geleden nooit, maar dan ook nooit kunnen bedenken dat ik hier ooit zou staan. Ik was destijds 26 jaar schoonheidspecialiste en alleenstaande moeder van mijn dochter van 1, toen ik ineens het idee kreeg om Huidtherapie te gaan studeren. Ik had een MBO3 diploma, dus niet voldoende voor een HBO studie. Op de dag dat ik op vakantie zou gaan, waren de toelatingstoetsen. “Mam ik boek m’n ticket om naar een dag later, want die toetsen zal ik maken.”

Yes! Toetsen gehaald! Nu nog ingeloot worden. Hoewel het helemaal niet nodig was, schreef ik een lange motivatiebrief waarom ik ingeloot zou moeten worden. Ik weet niet of het geholpen heeft, maar in 2010 kon ik op de Haagse Hogeschool beginnen aan voltijd studie Huidtherapie. Het was pittig, hard werken met twee banen ernaast en doorzetten, maar in 2014 toen ik 30 jaar werd, had ik mijn HBO diploma op zak.

Als mensen mij toen vroegen hoe ik mijn toekomst zag, dan zei ik altijd “ooit ga ik een eigen kliniek beginnen met alleen maar peelings. Ik was zelfs zo zeker van mijn zaak, dat ik toen al een naam had bedacht en in ieder geval www.thepeelingcompany.com al had “geclaimd” Toen als alleenstaande moeder was het nog niet het juiste moment.

Na met liefde gewerkt te hebben bij Dermalogica en een korte stop bij L’Oreal, kreeg ik helaas een burn out. Het jarenlang rennen in combinatie met het overlijden van mijn vader, hebben er voor gezorgd dat mijn lichaam op was. Toen ik huilend van Hoofddorp naar Ridderkerk reed, besefte ik dat het zo niet langer meer kon. Als perfectionist kon ik het gewoon niet geloven dat ik voor mijn gevoel op moest geven. Ik had mezelf zo teleurgesteld.

Maar zoals Steve Jobs zei; alleen achteraf kun je de punten met elkaar verbinden. Dit was namelijk het grooste cadeau wat ik op dat moment kon krijgen. Als je namelijk in de put ligt, is er nog maar 1 weg waar je heen kan en dat is naar boven. Eindelijk had ik de tijd om na te denken over wat ik eigenlijk wil. Zonder dat ik beinvloed werd door externe factoren.

Toen mijn partner (een geboren ondernemer) tegen me zei; “waarom begin je niet iets voor jezelf” dacht ik weer aan hetgeen wat ik altijd wilde. Mijn innerlijk vuur begon weer te branden en zo ging ik weer in vol vermogen vooruit. Geloof het of niet tussen de eerste letter van m’n ondernemingsplan en de opening op 1 september 2017 zat slechts 4.5 maand.

Het is ongelofelijk hoe snel iets kan gaan, als je er volledig voor gaat. Ik heb mijn passie gevonden en ik hoop dat het me lukt om wat vaker stil te blijven staan bij wat ik tot nu toe allemaal heb bereikt. 💗

0

Start typing and press Enter to search