Alles wat je moet weten over een doffe huid!

 In Nieuw, Overig

Last van een vermoeide doffe huid? Geef je huid een oppepper!

Een doffe, vermoeide huid is kan iedereen overkomen. Waarom? Omdat dode huidcellen in combinatie met omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling zich kunnen gedragen als zogenaamde brightness blockers. Deze blockers plaatsen een doffe, grauwe sluier over de huid heen wat de huid een vermoeide uitstraling geeft.

Hoe ontstaat een doffe huid?

Gedurende de dag krijgen we te maken met verschillende soorten brightness blockers door constante blootstelling aan luchtvervuilde deeltjes. Deze luchtvervuiling zorgt voor schade door vrije radicalen, wat kan resulteren in een oneffen huidskleur, roodheid en gevoeligheid. Ook dampen van schoonmaakmiddelen en synthetische geurstoffen van kaarsen kunnen de luchtkwaliteit aantasten en oxidatieve stress veroorzaken. Wist je dat zelfs je mobiele telefoon kan bijdragen aan de brightness blockers op je huid? Doordat we constant aan het appen en scrollen zijn en dan vervolgens telefoneren, transporteren we een hoop opgebouwde bacteriën naar ons gezicht. Al deze factoren zorgen, in combinatie met te weinig reinigen of exfoliëren, voor een muur aan brightness blockers op je huid. Het gevolg is een doffe, vale of grauwe huid.

Wat is de oplossing voor een doffe huid?

Om de huid haar natuurlijke glow weer terug te geven, is het belangrijk om de brightness blockers aan te pakken. Het reinigen en exfolieren van de huid staat hierin centraal. Reinig de huid in twee simpele stappen om al het opgebouwde vuil te verwijderen. Start met PreCleanse om vet, vuil, make-up en SPF van de huid te reinigen. Vervolg met een cleanser afgestemd op jouw huidtype. Denk hierbij aan Daily Glycolic Cleanser, welke brightness blockers verwijdert en de huid laat stralen, of Skin Resurfacing Cleanser, welke de verouderde huid egaliseert. Wanneer de huid is gereinigd is deze beter in staat om producten te absorberen en de huid zo gezond te maken.

AHA’s en een doffe huid

AHA’s zijn krachtige ingrediënten als het gaat om de aanpak van brightness blockers. AHA’s verwijderen de “lijm” tussen de cellen waardoor deze makkelijker loslaten en vervangen kunnen worden door onderliggende nieuwe, frisse en gezonde cellen. Door deze dode huidcellen te verwijderen krijg de huid haar natuurlijke glow weer terug. Een bekende AHA is Glycolzuur. Glycolzuur is in water oplosbaar en heeft een kleine moleculaire structuur waardoor deze gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Glycolzuur stimuleert de celdeling en vervangt dode huidcellen door nieuwe huidcellen. Omdat het een krachtige exfoliant is, is het belangrijk de huid voldoende te hydrateren. Daarom wordt Glycolzuur gecombineerd met verzorgende ingrediënten als Calendula en Jojoba Olie in Daily Glycolic Cleanser. Zo wordt de huid gereinigd, gehydrateerd en beschermd.

Een doffe huid voorkomen

Een bekende cliché: voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor het voorkomen van een doffe huid. Naast een goede reiniging, is ook een goede bescherming belangrijk. Door de huid te beschermen tegen vrije radicalen wordt oxidatieve stress voorkomen. Hierdoor vormen brightness blockers minder snel een grauwe sluier op de huid en behoudt de huid haar gezonde glow. Bescherm de huid met antioxidanten om de huid stralend te houden. Ga voor Antioxidant HydraMist om de huid de gehele dag door bescherming en hydratatie te bieden of bescherm de huid met een Vitamine C serum zoals BioLumin-C Serum. Sluit je skin care routine altijd af met een SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Kies voor Invisible Physical Defense SPF30, welke ook nog eens een antioxidante werking heeft, voor een 2-in-1 bescherming van de huid.

Benieuwd welke producten goed zijn voor jouw huid? Kom gerust langs voor een gratis intake inclusief huidscan. Online een afspraak maken? Klik hier Wist je trouwens dat je altijd 10% korting krijgt op al onze producten? Zowel in onze winkel als via onze webshop.

0

Start typing and press Enter to search