5 tips om wallen of donkere kringen onder de ogen te verminderen!

 In Gezichtsverzorging, Overig

Ben je vermoeid, gestrest of zit je niet helemaal lekker in je vel? Je ogen verraden in één oogopslag hoe jij je voelt, door bijvoorbeeld donkere kringen onder de ogen. Wat is de oorzaak van wallen en blauwe kringen onder de ogen? En wat kun je doen om dit te voorkomen? We hebben een aantal producten in ons assortiment waardoor jij weer een heldere en frisse oogopslag krijgt!

 

Het verschil tussen wallen en donkere kringen onder de ogen

Wie kent het niet? Je wordt wakker en ziet enorme blauwe kringen onder je ogen. Daaropvolgend vertel je tegen je partner ”pfoe, zó slecht geslapen, de wallen onder m’n ogen zijn enorm!”. Om de wallen weg te werken gebruik je een flinke laag concealer – maar zijn dit wel echt wallen of juist donkere kringen? Er is namelijk een verschil tussen wallen onder de ogen en donkere kringen onder de ogen.

  • Wallen zijn grotendeels genetisch bepaald en ontstaan door een teveel aan huid of vet waardoor ze als het ware als kussentjes onder je ogen verschijnen
  • Donkere kringen onder de ogen zijn blauwige/paarse bloedvaatjes die door de huid schijnen doordat de huid onder de ogen erg delicaat en dun is.

 

Wat is de oorzaak voor het ontstaan wallen of donkere kringen onder de ogen?

Nu we weten wat het verschil is tussen wallen en donkere kringen onder de ogen, kunnen we wat dieper ingaan op de oorzaak voor het ontstaan hiervan. Er zijn meerdere oorzaken die donkere kringen of wallen onder de ogen kunnen veroorzaken. Een deel van de oorzaken zijn genetisch bepaald, maar ook je levensstijl heeft zo zijn invloed. Hieronder hebben we een aantal oorzaken voor je uitgelicht.

1. Dunnere huid onder de ogen

De huid rondom onze ogen is het meest delicate van ons lichaam. Met een gemiddelde dikte van slechts 0,3-0,5 mm behoort het tot de dunste huid van het hele lichaam, zo’n tien keer dunner dan de huid van de rest van ons gezicht. Daarnaast bevat de huid rondom de ogen minder talgklieren dan de rest van het gezicht waardoor de natuurlijke filmlaag de huid minder goed gehydrateerd kan houden en waardoor de huid gevoeliger is voor de vorming van lijntjes, wallen en donkere kringen onder de ogen.

2. Wallen onder de ogen door huidveroudering

Bij het ouder worden ondergaat de huid structurele veranderingen die de huidconditie beïnvloeden. Deze veranderingen worden beïnvloed door intrinsieke (natuurlijke) veroudering dat afhankelijk is van genetische aanleg en de algehele gezondheid. Naarmate je ouder wordt, maakt de huid minder collageen aan waardoor wallen kunnen ontstaan.

3. Externe factoren: luchtvervuiling, UV-stralen, kou en droogte

De huid is gevoelig voor omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling, UV-stralen, kou en droogte. Deze externe factoren kunnen zorgen voor een verzwakte huidbarrière en dehydratie van de huid met als gevolg het ontstaan van donkere kringen en fijne lijntjes.

4. Donkere kringen door levensstijl, stress en vermoeidheid

Een ongezonde levensstijl zoals roken, het nuttigen van alcohol en vele uren spenderen achter telefoon of laptop, kunnen bijdragen aan het ontstaan van donkere kringen onder de ogen. De belangrijkste boosdoeners zijn echter slaaptekort (vermoeidheid) en (negatieve) stress. Door dat de huid rondom je ogen het dunst is, is het dan ook één van de eerste gebieden waar stress zichtbaar wordt. Mensen die veel negatieve stress ervaren hebben vaak de neiging om minder goed voor zichzelf te zorgen op het gebied van voeding, hydratatie en slaap. Dit kan bijdrage aan het verslechteren van de huid rondom de ogen.

Wanneer je last hebt van donkere kringen onder de ogen is het belangrijk om voldoende water te drinken of een verhelderende eye serum aan te brengen zoals Dermalogica’s Biolumin-C Eye Serum of Awaken peptide eye 

 

Tips om donkere kringen, wallen en zwellingen onder de ogen te verminderen

1. Zorg voor een gehydrateerde huid onder de ogen met een vochtinbrengende oogcrème

Wanneer de huid gedehydrateerd is neemt het volume rond de ogen af, waardoor de ogen wat meer verzinken in de oogkas. Ook zullen fijne droogtelijntjes en donkere kringen makkelijker ontstaan. Zorg er dus voor dat je huid goed gehydrateerd blijft door dagelijks een oogcrème met hyaluronzuur te gebruiken zoals Stress Positive Eye Lift – dit unieke leave-on oogmasker revitaliseert de ogen en vermindert de tekenen van vermoeidheid en stress (zoals zwelling, donkere kringen en fijne lijntjes) en werkt snel voor een verfrissende oogopslag.

2. Gebruik dagelijks een oogcrème met SPF

Het niet dagelijks zorgvuldig aanbrengen van een oogcrème met SPF kan resulteren in het ontstaan van hyperpigmentatie (pigmentvlekjes) wat donkere pigmentatie verergert. Gebruik dus dagelijks een  SPF zoals Invisible physical defense   om huidschade te voorkomen.

3. Zorg voor een gezonde levensstijl

Een ongezonde levensstijl zoals het eten van teveel suiker en roken kunnen de huidbarrière rond de ogen verzwakken, wat ervoor zorgt dat onderliggende huidproblemen sneller  zichtbaar worden.

 

Bron: www.dermalogica.nl
0

Start typing and press Enter to search