5 Oplossingen om gezwollen ogen te verminderen.

 In Overig

Als het gaat om de behandeling van gezwollen of vermoeide ogen, zijn er tal van huismiddeltjes beschikbaar: gekoelde komkommerschijfjes, theezakjes, meer water drinken of met je hoofd omhoog moet slapen. Met zoveel tips en trucs om gezwollen ogen te behandelen, is het gemakkelijk om overweldigd te raken. Gelukkig kunnen we ons wenden tot de wetenschap en technologie voor betere oplossingen. Als eerst laten we zien hoe gezwollen ogen kunnen ontstaan. Daarna geven we 5 oplossingen om deze te verminderen. Benieuwd? Lees snel verder.

Oorzaken van gezwollen of vermoeide ogen


Er zijn een groot aantal inwendige en uitwendige factoren die gezwollen of vermoeide ogen veroorzaken. Hier zijn enkele van de meest veel voorkomende redenen achter gezwollen ogen:

• UV blootstelling: blootstelling aan de zon is een van de schadelijkste omgevingsfactoren die verantwoordelijk zijn voor een reeks huid aandoeningen en problemen. Het weefsel rond onze ogen is dun en gevoelig, schade door de zon kan rimpels veroorzaken en fijne lijntjes die vaak droogte lijntjes worden genoemd.

• Slaapgebrek: de ophoping van overtollig vocht in het weefsel rond onze bovenste oogleden, onderste oogleden of beide, kan ‘s morgens wallen veroorzaken. Omdat knipperen een soort oefening is voor je oogleden, is te weinig knipperen tijdens de slaap een andere reden dat we wallen ervaren. Dit soort wallen verdwijnt meestal binnen een uur na het ontwaken, wanneer het lymfestelsel en de bloedsomloop in werking treden.

• Allergieën: natuurlijke oog-irriterende stoffen zoals pollen en huidschilfers van huisdieren kunnen jeuk, zwelling en roodheid veroorzaken terwijl een toename van histamine het vasthouden van vocht veroorzaakt. Stoffen die in het interieur van huizen en kantoren worden gebruikt, kunnen ook allergie achtige reacties veroorzaken.

• Dieet: zout voedsel met veel natrium kan ervoor zorgen dat je lichaam vocht vasthoudt. Deze vorm van vochtretentie kan resulteren in wallen, vooral in de dunne huid rond de ogen.

• Bepaalde levensstijlfactoren: gewoontes zoals roken en alcoholgebruik kunnen gezwollen ogen veroorzaken. De nicotine in tabak verstoort het natuurlijke slaappatroon, waardoor vocht zich onder de ogen kan ophopen. Alcohol droogt het lichaam uit, wat op zijn beurt zwelling kan veroorzaken.

• Schermtijd: constante vermoeide ogen, ook wel “computer face” genoemd, is een veel voorkomende oorzaak van fijne lijntjes rond de ogen. Een lange dag van staren naar de computer of andere digitale schermen voor langere tijd kan gezwollen ogen veroorzaken.

• Veroudering: de huid en de spieren rond de ogen hebben de neiging om naarmate je ouder wordt te verzwakken. Vet helpt de oogzone te ondersteunen, maar na verloop van tijd verplaatst het zich naar het onderste ooglid, met zichtbare wallen onder de ogen tot gevolg. Het is ook heel gebruikelijk om vochtophoping en roodheid in de zone onder de ogen te zien als we ouder worden.

Figuur 2 – Illustratie van vetkussentjes

5 huidoplossingen om gezwollen ogen te verminderen

1. lymfedrainage + vetafbraak: 

Door een betere lymfedrainage wordt opgehoopt vocht afgevoerd, waardoor wallen minder zichtbaar worden. Vermindering van de vorming van vetkussentjes minimaliseert de zichtbaarheid van wallen onder de ogen. Ingrediënten zoals Palmitoyl Tetrapeptide-7, Diosmine en Forskoline kunnen de lymfedrainage vergemakkelijken door de vermindering van vaatverwijdende stoffen die betrokken zijn bij het capillaire bloedvatensysteem en de vetafbraak, zodat wallen minder zichtbaar worden. Bovendien, Diosmine, een flavonoïde met antioxiderende eigenschappen die vergelijkbaar is met cafeïne, kan de vrije radicalen tegengaan die soms zorgen voor het verergeren van vermoeide of gezwollen ogen.

2. barrièrefunctie: 

Naarmate we ouder worden, wordt onze epidermis dunner, waardoor onze huid kwetsbaarder wordt. Een aangetaste huidbarrière kan leiden tot ontstekingen in de huid, gevolgd door oedeem en een gezwollen huid. Een zeer effectief oogproduct bevat een ingrediënt dat de celdeling stimuleert en bijdraagt aan een dikkere epidermis. Een sterkere epidermis helpt het optreden van oedeem te minimaliseren en de huidtextuur gladder te maken.

3. energie + uitstraling: 

Cellen krijgen energie uit Adenosinetrifosfaat (ATP); zie het als celvaluta. Onze huidcellen verbruiken een deel van deze energie en moeten dit vervolgens weer aanvullen. Barnsteenzuur is een ingrediënt dat snel kan helpen de huid te verbeteren.Dit ingrediënt kan de productie van ATP stimuleren waardoor cellen zich kunnen vermenigvuldigen, gezond blijven en een vermoeide huid nieuwe energie geven, wat resulteert in een stralend uitziende huid met minder fijne lijntjes en rimpels.

4. kalmeer + verzacht de huid: 

Is een andere oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Bekend als “inflammaging”, kan deze voortdurende, laaggradige ontstekingen rond het oog ervoor zorgen dat vocht zich ophoopt, waardoor het er gezwollen uitziet. Het verminderen van de ontstekingsreactie van de huid zal helpen om de huid gezond te houden. Het gebruik van actieve stoffen die de synthese van ontstekingsmoleculen remmen, is een effectieve strategie om gezwollen ogen te minimaliseren. Op deze manier kan de mix van Rozemarijnbladextract, Chrysine en een gladmakende Peptide de huid kalmeren en verzachten door IL-6 en IL-8 mediatoren te minimaliseren.

5. hydratie + veerkracht: 

Een gehydrateerde huid ziet er gezonder en meer uitgerust uit, dus is het belangrijk om het vochtverlies te stoppen en de barrièrefunctie van de huid te helpen verbeteren. Zoek naar Jojoba Esters die een hoge mate van binding hebben met de natuurlijke olie van onze huid. Deze actieve stof, die een vergelijkbare chemische structuur heeft als de huid, vormt een laagje op de bovenste lagen van de huid die de verdamping van water vermindert en helpt het herstel van een beschadigde huidbarrière te versnellen.

Wist je dat Dermalogica een nieuw product heeft ontwikkeld waarmee je er snel uitgerust uitziet? Benieuwd? Lees er hier alles over.

0

Start typing and press Enter to search