4 tekenen van vermoeidheid op de huid én hoe je dit oplost!

 In Gezichtsverzorging, Overig

 

Slaaptekort is vaak af te lezen van je huid.  Ontdek hoe je dit voorkomt.

 

Als je ooit een slapeloze nacht hebt gehad, een nacht hebt doorgehaald of je wekker uit hebt gedrukt en jezelf afvroeg of je überhaupt geslapen had, dan heb je het vast ervaren: een vermoeide uitstraling. Maar er moe uitzien is slechts één van de gevolgen van te weinig slaap op ons lichaam – en onze huid. Het is lastig om een vermoeide huid te verbergen. Dat is waarom we adviseren om een slaaptekort te voorkomen in plaats van om het te verbergen met concealer of andere make-up. Sterker nog: make-up kan het probleem zelfs verergeren en de huid beperken bij het herstel. Of je nu een chronisch slaaptekort hebt of slechts een slapeloze nacht: er zijn manieren om de tekenen van slaaptekort op de huid tegen te gaan en ervoor te zorgen dat je er toch fris en fruitig uitziet overdag.

Donkere kringen
Hoewel je het misschien zou denken, is het niet zo dat donkere pigmentatie onder je ogen donkerder wordt wanneer je moe bent; het lijkt alleen donkerder omdat de huid gedehydrateerd is, wat zich uit in donkere kringen. Het is daarom niet zozeer belangrijk om donkere kringen te camoufleren, maar wel om voldoende water te drinken en een verhelderende crème aan te brengen zoals Dermalogica’s Stress Positive Eye Lift, die speciaal geformuleerd is om de huid rondom de ogen te verhelderen en te hydrateren.

Zwelling
Om gehydrateerd te blijven houdt een vermoeide huid vocht vast, wat leidt tot gezwollen ogen. Een koud kompres kan dan hulp bieden. Ook kan Total Eye Care helpen om de zwelling te verminderen en de huid te verhelderen. Deze bevat namelijk licht reflecterende deeltjes wat de huid optisch ook doet verhelderen.

Fijne lijntjes
Net zoals donkere kringen worden fijne lijntjes veroorzaakt door dehydratatie van de huid. Gebruik daarom zowel overdag als ‘s nachts een hoogwaardige, hydraterende moisturizer. Gebruik bijvoorbeeld Sound Sleep Cocoon voordat je gaat slapen. Dit product geeft de huid een hydratatie-boost, waardoor fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleren de essentiële oliën uit o.a. Lavendel en Patchoeli een goede nachtrust. MultiVitamin Power Recovery Masque geeft jouw huid daarnaast een boost aan vitamines, kalmeert en herstelt. Wij noemen hem daarom ook wel eens een “ambulance in een tube.”Het fijne is dat je hem ook 1 ker per week als nachtcreme mag gebruiken.

Doffe, futloze huid
De opbouw van dode huidcellen wordt een groter probleem wanneer je lichaam ’s nachts te weinig tijd heeft om te herstellen en te vernieuwen. De oplossing? Exfoliatie! Door je huid te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en zorg je voor een stralende teint. Dermalogica’s Daily Microfoliant is een milde exfoliant die geschikt is voor alle huidcondities. De exfoliant verzacht en verheldert de huid. Rapid Reveal Peel is Dermalogica’s meest krachtige peeling voor thuis. Dé oplossing als jouw huid echt een boost nodig heeft!

 

Benieuwd naar welke producten het beste voor jou zijn? Kom dan gerust een keer langs voor een gratis intake inclusief huidscan. Wij zijn Dermalogica Experts en weten alle toepassingen van elk product. Zo krijg je altijd het advies wat het beste bij jou past!

Online een afspraak maken kan hier. Klik Hier

 

 

 

Bron: www.dermalogica.nl 
0

Start typing and press Enter to search