Microneedling

Wil je jouw huid verstevigen, egaliseren en een boost geven? Wil je actief iets doen aan acne-littekens? Dan is microneedling de perfecte behandeling voor jou!

 

 

Online een gratis huidscan inplannen? Klik hier

(Information in English microneedling-form-english-2020-)

 

Wat is microneedling?

Microneedling is de huid de boodschap geven zichzelf te vernieuwen door middel van micro kanaaltjes in de verschillende huidlagen te maken in combinatie met lichte vibratie. Dit stimuleert de productie van collageen, elastine (bindweefsel) en andere genezingsprocessen. Hoge concentraties werkstoffen kunnen hierdoor dieper in de huid worden ingebracht.

Wat is de werking?

Collageen is een essentiële proteïne die helpt de huid jong, stevig, glad en elastisch te houden. Door de (natuurlijke) afname van collageen in de huid treed huidveroudering op. Dit zorgt voor rimpels en maakt andere tekenen van veroudering nog zichtbaarder. Na een Microneedling behandeling wordt je huid direct aan het werk gezet om de natuurlijke wondheling te stimuleren, hierbij wordt collageen en elastine aangemaakt.

Microneedling in kuurverband. 

Normaal gesproken beginnen we met een kuur van drie behandelingen en kijken daarna of het gewenste resultaat behaald is. Als je nog niet helemaal tevreden bent, kunnen we nog één of meerdere behandelingen inplannen. Hoe snel de behandelingen elkaar mogen opvolgen is afhankelijk van de conditie van de huid. Normaal gesproken wordt deze behandeling 1x in de 3-4 weken herhaald. Bij microneelding is het niet zo “hoe sneller achter elkaar, des te beter en sneller het resultaat”. De huid heeft tijd nodig om zich op te bouwen en dus te verbeteren.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid intake gesprek plaats. De behandelaar kan de huid zo goed beoordelen en een behandelplan opstellen. De behandelaar heeft de keuze uit verschillende naald lengtes van 0.5 mm tot 1.5 mm. Hoe langer de naald hoe intensiever de behandeling. Voor het beste resultaat adviseren wij microneedling altijd te ondergaan in kuurverband van maximaal 6 behandelingen elke 4 weken. Eventueel in combinatie met  chemische peelings of microdermabrasie. Alleen mogelijk indien de huid al enkele keren een normale microneedling behandeling heeft ondergaan. Kom gerust langs voor een gratis intake, zodat we je een uitgebreid advies op maat kunnen geven.

Behandeling

Als start van de behandeling wordt de huid eerst gereinigd, daarna brengen we een verdovende creme aan om de huid voor te bereiden op de microneedling. Deze moet ongeveer 10 minuten intrekken. Elk gebied wordt vervolgens behandeld met een andere naald lengte. Welke naaldlengte gebruikt wordt hangt mede af van de huiddikte en ondergrond. Op het voorhoofd en rond de ogen gebruiken we een kortere lengte in vergelijking met bijvoorbeeld de wangen.  Bij elke behandeling worden er nieuwe naalden gebruikt.

shutterstock_1089496223

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan het lijken alsof je lang in de zon hebt gezeten en de huid wat verbrand is. Deze voelt warm en wat strakker aan dan gebruikelijk. Dit is normaal en zal binnen een paar uur afnemen. Binnen 48 uur zal jouw huid 100% herstel zijn.

De eerste week na de behandeling kan de huid wat droog en strak aanvoelen, eventueel lichte schilfervorming. Tijdens de behandeling zetten wij jouw huid aan het werk. De collageen aanmaak heeft echter wel tijd nodig, dit kan enkele weken tot zelfs maanden duren. Je hebt daarom wel wat geduld nodig. Volg ons advies op voor het beste en mooiste resultaat.

Resultaat

  • Huid wordt gladder, zachter en steviger;
  • Celdeling krijgt een boost;
  • Huidstructuur wordt gelijkmatiger met fijnere poriën;
  • Productie van collageen en elastine neemt ook toe , rimpels en fijne lijntjes nemen af;
  • Zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen;
  • Bij diepe, scherpe of verzonken (atrofisch) littekens, zullen de scherpe littekenranden afgevlakt worden.

Net als bij andere  huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe mooier het resultaat. Wij adviseren altijd een kuurverband van 6 behandelingen in 6 maanden eventueel gecombineerd met een peeling.

Vergoedingen

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acne littekens meestal (grotendeels) vergoed door zorgverzekeraars onder acnetherapie. De behandeling van littekens kan soms worden vergoed onder littekentherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van jouw polis en de polisvoorwaarden. Informeer bij je zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding je heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de facturen met jouw zorgverzekeraar.

0

Start typing and press Enter to search