Hoe vindt huidveroudering plaats?

 In Huidveroudering

Fijne lijntjes en rimpels, een ruwe huid, een oneven huidteint, hyperpigmentatie, grove poriën, dofheid, ouderdomsvlekjes en een ruwe huidtextuur behoren allemaal tot huidveroudering. Dynamic Skin Retinol Serum is een hoog gedoseerde, snelwerkende multi-retinoïde met boostertechnologie die een geavanceerde retinoïde mis plus een booster gebruikt om de huid te helpen transformeren. Dit serum helpt om:

  • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
  • Egalere huidtextuur
  • Minimaliseren van de zichtbaarheid van grove poriën
  • Egale huidteint

De tekenen van huidveroudering

Door de jaren heen zullen we merken dat we te maken krijgen met huidveroudering, dit kun je herkennen aan:

  • Rimpels
  • Een ruwere huidtextuur
  • Grovere poriën
  • Oneven huidteint

Zo ziet dat er (gemiddeld) uit per levensfase:

Twintigerjaren

Huidveroudering begint al relatief jong, namelijk in het in je twintigerjaren. Bepaalde lifestyle gewoontes, milieu-effecten, en continue blootstelling aan UV straling zullen ervoor zorgen dat de eerste ‘scheurtjes’ zich beginnen te vertonen. Ons beschermingsmechanisme in onze cellen begint te verzwakken omdat onze huid blootgesteld wordt aan vrije radicalen en ons natuurlijk vermogen om huidschade te bestrijden vermindert. Het celvernieuwingsproces begint op natuurlijke wijze te vertragen, waardoor de helderheid van de huid kan verminderen.

Dertigerjaren

In je dertigerjaren, beginnen collageen (wat zorgt voor de stevigheid van je huid) en elastine (zorgt ervoor dat je huid terug veert) af te breken. Dit resulteert in het zichtbaar worden van fijne lijntjes en rimpels. Celvernieuwing vertraagt, wat leidt tot een oneven huidteint en een doffe uitstraling. Sommige cellen kunnen zelfs inactief worden of veranderen in ‘zombies’, die toegang geven tot schadelijke gifstoffen die de huidveroudering versnellen.

Veertigerjaren

Tegen de tijd dat je 40 bent, lijkt de huid dunner te worden en zijn de van nature beschermende barrièrelipiden minder uitgesproken. Uitdroging kan een probleem zijn. Afhankelijk van de hormonale activiteit kan een reeks huidaandoeningen ontstaan, waaronder een ongelijkmatige teint of acne bij volwassenen. Er kunnen ook meer opvallende tekenen van huidveroudering optreden, zoals grote poriën en hyperpigmentatie.

50+

Na onze 50ste vermindert onze lipidenbarrière, wat leidt tot minder efficiënte vochtretentie en meer kans op gevoeligheid en uitdroging. Chronische stress en ontstekingen, zowel binnen als buiten het lichaam, vertragen het herstel van de huid, wat leidt tot blijvende vlekken en een langere genezingstijd. De huid kan nu prominente fijne lijntjes, rimpels, hyperpigmentatie, een ruwe huid, een ongelijkmatige teint en grote poriën vertonen.

Het geheim van een gezonduitziende huid op iedere leeftijd

Voor een gezonde huid is het noodzakelijk om jouw huidverzorgingsroutine aan te passen aan je levensstijl en omgeving. Aanpassingen zijn vaak nodig om rekening te houden met een verandering in het klimaat, de gezondheidstoestand of nieuwe huidverzorgingsdoelen. Om een gezonde huid te behouden is het belangrijk om thuisverzorging te combineren met gezichtsbehandelingen. Benieuwd naar welke behandeling goed aansluit? Kom gerust langs voor een intake, zodat je van ons een uitgebreid advies krijgt op maat.

0

Start typing and press Enter to search