Hoe veroudert je huid?

 In Huidveroudering

Onze huid begint te verouderen op het moment dat we geboren worden, maar we zien het vaak niet als veroudering tot het moment dat het zich toont in een doffe teint, pigmentvlekken, fijne lijntjes, rimpels en een slappere huidtextuur. De oorzaken van deze zichtbare tekenen van huidveroudering zijn complex en variëren aan de hand van jouw genen en exposoom (levensstijl + omgevingsfactoren).

Dit zijn de belangrijkste stadia:  

huidveroudering op je twintigste 

Huidveroudering vanaf je twintigste

Al vanaf je twintigste beginnen ongezonde gewoontes, schade door omgevingsfactoren en een constante blootstelling aan UV straling de structuur van de huid aan te tasten. Onze celbescherming begint te verzwakken als gevolg van schade door vrije radicalen en het natuurlijke vermogen om schade te herstellen vermindert. Daarnaast begint de celdeling en -vernieuwing te vertragen waardoor de huid minder straalt. Om voortijdige schade te beperken, is het naast het dubbel reinigen van de huid, ook op deze leeftijd al belangrijk om een hydraterende moisturizer te gebruiken met een SPF en ingrediënten die vrije radicalen neutraliseren zoals Smart Response Serum bevat Mannose-6-fosfaat dat zwakte van collageen detecteert, wat kan leiden tot fijne lijntjes en rimpels – reageert op de eerste tekenen van zichtbare huidveroudering om de huid gladder en steviger te maken.

huidveroudering vanaf je veertigste 

Huidveroudering vanaf je veertigste

Na je 40ste lijkt de huid dunner en zijn de natuurlijke beschermende barrière lipiden minder duidelijk aanwezig. Dehydratatie kan een belangrijk probleem worden. Afhankelijk van de hormonale balans kan er abnormale activiteit in de huid plaatsvinden die resulteert in bijvoorbeeld oneffenheden of zelfs volwassen acne. Meer prominente tekenen van huidveroudering kunnen ook naar voren komen zoals donkere pigmentvlekken en algehele dofheid.  Een exfoliërende toner zoals Antioxidant Hydramist wordt een absolute must om het hydratatie peil van je huid te ondersteunen en exfoliatie moet een vast onderdeel zijn in je dagelijkse routine. Voor de ultieme verzorging zet je een krachtpatser in die je huid reactiveert zoals Phyto-nature Firming Serum. 

huidveroudering vanaf je vijftigste

Huidveroudering vanaf je vijftigste

Na je 50ste wordt je barrière lipide laag aanzienlijk dunner, wat ervoor zorgt dat vocht minder goed wordt vastgehouden en resulteert in een hogere gevoeligheid en dehydratatie. Chronische stress en inflammatie zowel binnenin als buiten het lichaam zorgt ervoor dat het vermogen tot herstel van onze huid afneemt. Dit resulteert in blijvende littekens en langere hersteltijd.  De huid kan inmiddels duidelijke rimpels vertonen, naast fijne lijntjes en verkleuringen. Oftewel kom maar op met geavanceerde skincare producten zoals Rapid Reveal Peel, een professionele peeling voor thuis of targeted treatments, die veel waarde bieden bij het behandelen van specifieke gebieden zoals de ogen en lippen.

Het geheim van een gezond uitziende huid op elke leeftijd

Om te zorgen voor een stralende huid op elke leeftijd is het noodzakelijk om jouw skincare routine aan te passen aan jouw levensstijl en omgeving. Aanpassingen zijn vaak nodig om in te spelen op een verandering in klimaat, gezondheid of nieuwe huiddoelen. Ervaar je dus een verandering in je huid, Kom dan bij ons langs voor een gratis intake inclusief huidscan. Zo krijg je een persoonlijk huidverzorgingsadvies en tips die jouw huid laten stralen. Online een afspraak maken? Klik hier

0

Start typing and press Enter to search