Hoe stimuleer je de natuurlijke collageenproductie van de huid?

 In Huidveroudering, Nieuw

De wereld van huidverzorging is continu in beweging en collageen serums en crèmes zijn een veelbesproken onderwerp. Bij The Peeling Company zijn we toegewijd aan het ontkrachten van mythes over huidverzorging met wetenschappelijk onderbouwde inzichten. Laten we eens nader ingaan op het collageen conflict: kan topisch aangebrachte collageen daadwerkelijk de natuurlijke collageenreserves van je huid versterken?

Wat is de structuur van collageen? 

Allereerst is het belangrijk om de structuur van collageen te begrijpen: collageenmoleculen zijn van nature van groot formaat. Ze zijn zelfs zo groot dat ze niet effectief kunnen doordringen tot de buitenste laag van de huid, de opperhuid. Dit betekent dat collageencrèmes wel andere voordelen kunnen bieden, zoals hydratatie aan de oppervlakte of een tijdelijk plumping effect, maar niet in staat zijn om effectief door te dringen tot de huidlagen om de natuurlijke collageensynthese van de huid te stimuleren.

Wat kun je wel doen om het huideigen collageen te behouden? 

Een gezonde huid ontstaat door de natuurlijke processen van de huid te ondersteunen met ingrediënten die daar kunnen komen waar de huid ze nodig heeft. In plaats van te vertrouwen op topisch aangebracht collageen, om de huid er gezond uit te laten zien, kun je beter ingrediënten gebruiken waarvan bekend is dat ze de natuurlijke collageensynthese van de huid ondersteunen, zoals aminozuren of peptiden. Pro-Collagen Banking Serum ondersteunt het huideigen collageen door middel van krachtige ingrediënten die wel door de bovenste laag van je huid kunnen dringen zoals Aminozuren, Carnosine Dipeptide en Polyglutaminezuur. Deze ingrediënten zijn essentieel voor collageen behoud, het voeden en vullen van de huid en steviger uiterlijk. 

0

Start typing and press Enter to search