10 tips tegen rimpels! (Die écht werken)

 In Huidveroudering

We willen allemaal oud worden, maar één ding willen we liever niet: rimpels. Je staat voor de spiegel en ontdekt ineens je eerste rimpel. Je wist dat deze dag ooit zou komen, maar niet dat het zo snel zou zijn, wat nu? Rimpels zijn mooi en geven een gezicht karakter. Alleen op ons eigen gezicht, zien we ze liever niet. Als eerst is het belangrijk om niet te vergeten dat niemand huidveroudering voor 100% kan tegen gaan. Vergeet niet dat het er uiteindelijk om gaat dat je gelukkig bent, ongeacht hoeveel rimpels je hebt. Maar als je dan toch de kans hebt om ze aan te pakken en je huid nóg meer te laten stralen, dan helpen deze tips je op weg. En zeg eens eerlijk, wie wil dat nu niet?

 

Wist je dat: Je huid met 7 dagen verouderd als je het niet schoonmaakt? Een week lang geen make-up verwijderen in de avond betekent dus dat je 49 dagen ouder geworden bent!

 

Tip 1: Gebruik dagelijks een UV-bescherming, ook in de winter!

Deze tip staat met recht op nummer 1! Het niet gebruiken van een spf is te vergelijken met naar een diëtiste gaan met de wens om af te willen vallen, maar wel thuis chips  willen blijven eten. Klinkt niet echt logisch, toch? Hetzelfde geldt voor je huid. Als je toekomstige rimpels wilt verminderen, is het gebruik van een creme met SPF een MUST. Het hele jaar door, dus ook in de winter! Ongeveer 90% van onze huidveroudering wordt veroorzaakt door UV stralen.  Ook door UVA stralen die het hele jaar door aanwezig zijn. De “A” in UVA zorgt namelijk voor “Aging” en gaat ook gewoon door glas heen. Het betekent niet dat iemand die altijd braaf smeert geen rimpels krijgt, maar het kan wel veel voorkomen. Klik hier voor een overzicht van alle dagcreme’s producten met een spf van dermalogica.  Het is een kleine moeite! Nog niet overtuigd? Zie hier wat UV-stralen met jouw huid kunnen doen!

 

Tip 2: Stop met roken!

Boosdoener nummer twee voor het ontstaan van rimpels. Door te roken, en mee te roken, kan de huid wel tien tot twintig jaar eerder verouderen. Waarom? Het roken van een sigaret bevordert de afbraak van collageen en elastine in de huid. Daarnaast vernauwt nicotine de bloedvaten en vermindert de bloedtoevoer naar de huid. Dat betekent minder zuurstof en essentiële voedingsstoffen voor de huidcellen. Gevolg: een grauwe huidskleur, meer rimpels en een minder elastische. De oplossing klinkt simpel; stop met roken. Het lijkt een simpel advies, maar wees gerust ook wij beseffen ons dat het een verslaving is. Neemt nog niet weg dat deze niet in ons rijtje mag ontbreken. Ons vorig voorbeeld over het bezoeken van een dietist, geldt hier namelijk ook. 😉

Tip 3: Gebruik een peeling!

Wil je jouw huid snel en effectief verbeteren? Dan is het gebruik van een peeling een must! Why? Vanaf je dertigste levensjaar vertraagd de celvernieuwing van onze huid. Cellen laten minder makkelijk los, waardoor er minder nieuwe huidcellen ontstaan. Gevolg; je huid wordt grauwer en doffer, waardoor je er sneller “ouder” uitziet. Een peeling zorgt ervoor dat deze oude cellen sneller loslaten en zo plaats kunnen maken voor gezonde, nieuwe cellen. Hierdoor ziet jouw huid er frisser en gezonder uit. Er bestaan veel verschillende soorten zuren. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te weten welk zuur het beste bij jouw huid past. Het niet goed gebruiken van een peeling, kan juist averechts werken. Iets wat je natuurlijk niet wilt. Klik hier voor meer informatie over verschillende zuren en hier voor een overzicht van alle peelings van dermalogica die je thuis kan gebruiken. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in peelings en helpen je daarom graag verder.

Resultaat na 4 TCA peels level 4!

 

 

Tip 4: Retinol – hèt bewezen effectieve ingrediënt

Ben je rond een jaar of 30? Dan is dit het ingrediënt dat niet in jouw routine mag ontbreken. Retinol is afgeleid van vitamine A-zuur, het enige ingrediënt waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de huid kan verjongen. Vitamine A-zuur (ook wel bekend als tretinoïne) stimuleert namelijk de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. En dat is nou precies waar je huid behoefte aan heeft als je ouder wordt. Let op, er is een aanzienlijk verschil tussen retinol en Vitamine A-zuur. Vitamine A-zuur is veel sterker en effectiever, maar enkel op recept verkrijgbaar via de huisarts of dermatoloog. Wil je vooral wat beginnende fijne lijntjes verminderen of het ontstaan van rimpels vertragen? Dan kun je prima beginnen met een product met retinol. Dermalogica heeft verschillend producten met retinol voor thuis gebruik, zoals; Overnight retinol repair en age reversal eye repair.

Ben je op zoek naar een intensieve boost voor je huid? Boek dan onze “Glow Peel”! Aan het eind van deze behandelingen brengen we maar liefst 4% retinol aan!

 

Tip 5: Drink elke dag Collageen!

Je lichaam bestaat voor wel 30% uit collageen en komt als eiwit dan ook het meeste voor in het bindweefsel van je huid, organen en gewrichten. Collageen zorgt voor meer stevigheid en structuur in je lichaam. Ieder mens heeft baat bij voldoende inname van collageen. Collageen wordt onder andere aangemaakt in de huid. Maar dat proces neemt geleidelijk af bij het ouder worden. En dat is helaas al sneller dan je denkt. Vanaf eind twintig, begin dertig begint je huid ongeveer 1% collageen per jaar te verliezen. De huid van ouderen is daarom ook slapper en dunner dan die van jongere mensen. Ook externe factoren beïnvloeden de aanmaak en afbraak van collageenvezels in de huid.  Zonblootstelling bijvoorbeeld, roken, maar ook bepaalde voeding. Wist je dat collageen niet kan worden opgenomen door de huid? Wil je echt je rimpelvorming tegengaan, dan zul je collageen vloebaar in moeten nemen. Alleen via deze weg wordt collageen opgenomen in je lichaam. Hoe? Lees er hier alles over.

Tip 6: Microneedling!

Zoals de naam al een beetje verklapt, worden er tijdens deze behandeling hele kleine gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor ontstaan kleine verticale kanaaltjes, die voor het oog niet zichtbaar zijn. Op deze manier wordt de huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Het resultaat van de behandeling? Je huid oogt egaler, frisser, gezonder én stralender! Voor het mooiste resultaat is het overigens aan te raden om meerdere behandelingen te ondergaan, met tussenpozen van vier weken. Wist je dat je deze behandeling ook kan combineren met een peeling? Twee vliegen in 1 klap! Meer info nalezen? Klik hier

 

Tip 7: Gebruik producten met Hyaluronzuur

Voor het opvullen van rimpels wordt vaak gebruik gemaakt van fillers met hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die in de huid geïnjecteerd wordt. Deze stof trekt vocht aan, waardoor de cellen opzwellen en de huid opgevuld wordt. Geen zorgen, je hoeft niet zelf in de weer te gaan met naalden, want deze stof kan ook op de huid aangebracht worden via een serum of crème. Ook dan trekt hyaluronzuur vocht aan, waardoor het als een tijdelijke ‘filler’ werkt en rimpels aanzienlijk verzacht. Tevens is uit onderzoek gebleken dat op langere termijn rimpels niet alleen optisch minder lijken, maar de celstructuur daadwerkelijk verandert waardoor gaandeweg rimpels verminderen. Dermalogica’s oplossingen met hyaluronzuur; Skin hydrating booster, Skin hydrating masque, Calm water gel.

Tip 8: Let op je voeding – suiker is de duivel

Het zal geen verrassing zijn dat je eetpatroon invloed heeft op je huid. Vermijd suikers: behalve dat het natuurlijk beter is voor je lijn om suikers te laten staan, zijn suikers ook rimpel-vormers. Ze binden zich aan je collageen en elastine weefsels, waardoor je huid haar soepelheid verliest en rimpels kunnen ontstaan. En hoewel een glaasje wijn antioxidanten bevat, kan overmatige alcoholconsumptie de huid juist versneld doen verouderen, aangezien ook in alcohol suiker zit. Mensen die helemaal stoppen met het eten van (toegevoegde) suikers merken na een paar weken dat hun huid totaal is veranderd en rimpels flink zijn afgenomen. Hoe geweldig is dat? Het is natuurlijk niet makkelijk om inname van suiker te verminderen, maar nu weet je in ieder geval wel waarvoor je het doet. 😉

 

Tip 9: Minder stress

Het is wetenschappelijk bewezen dat je huid door stress versneld kan verouderen. Chronische stress zorgt voor meer vrije radicalen en een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal. Hierdoor stopt de cel eerder met delen en verouderen we. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt dat ons huid droger aanvoelt als we verkouden zijn of er roder uitziet als we slechter slapen. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat het lichaam geen onderscheid kan maken in positieve of negatieve stress. Slecht slapen, ziek zijn of trouwen wordt allemaal door het lichaam ervaren als stress. Des te meer reden om af en toe langs te komen voor een ontspannen behandeling! Wist je trouwens dat je tijdens het ondergaan van een behandeling ook een massage krijgt? 🙂

Tip 10: Verminder de hoeveelheid water op je huid.

Water kan het natuurlijke beschermlaagje van je huid aantasten. De huid verliest sneller vocht en droogt uit, met rimpels als gevolg. Ben je dol op een hete douche? Je huid denkt daar anders over. Heet water droogt de huid juist extra uit. Vandaar dat je huid ook gaat trekken na het douchen. De ideale temperatuur voor een bad of douche ligt rond de 37 °C. Tip: gebruik geen agressieve cleanser met alcohol, deze drogen de huid intensief uit! Gebruik een reiniger speciaal afgestemd op jouw huid! Weet je niet welke het beste bij jouw huid past? Klik hier voor een overzicht van alle cleansers van dermalogica.

 

Wil je een keer langskomen voor een gratis intake inclusief huidscan? Online een afspraak maken klik hier. Ons adres Van Baerlestraat 101H, Amsterdam-Zuid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Start typing and press Enter to search