Waarom zijn reinigers op oliebasis het beste voor het verwijderen van make-up?

 In Gezichtsverzorging

Wat is een olie reiniger? 

Reinigende oliën zijn reinigers op oliebasis die moeiteloos make-up, omgevingsvuil of overtollig talg van de huid verwijderen. Reinigers op oliebasis werken anders dan traditionele gezichtsreinigers op basis van water, crème, gel of schuim. Deze soort reinigers berusten meestal op oppervlakte-actieve stoffen, met bepaalde ingrediënten die olie, make-up en omgevingsvuil van de huid aantrekken en oplossen. Zodat het gezicht vervolgens met water afgespoeld kan worden om alles te verwijderen.

Wat doet een olie reiniger? 

Zoals de scheikunde ons vertelt: “soort zoekt soort”, dus reinigers op oliebasis kunnen in olie oplosbare stoffen zoals make-up, milieuverontreinigende stoffen, overtollig talg (olie) en achtergebleven producten resten zoals SPF. Hierdoor kun je een diepere reiniging verwachten van een reiniger op oliebasis dan wanneer je alleen gewone reiniger gebruikt. De beste manier om je gezicht te wassen is door een cleanser op oliebasis te gebruiken om de dag af te breken en te vervolgen met een reiniger die past bij jouw huidtype. Wij noemen deze techniek de dubbele reiniging oftwel Dermalogica’s Dubble Cleanse.

Een reiniger op oliebasis gebruiken vóór je gewone gezichtsreiniger helpt om:

  • Opgebouwde resten en make-up zachtjes op te lossen en te verwijderen
  • De huid egaal en rustig te maken en te voeden zonder de poriën te verstoppen
  • Je gewone reiniger en andere huidverzorgingsproducten effectiever te laten werken
  • Verwijderen van mascara (zelfs waterproof), zware foundation, SPF resten lippenstift of nepwimpers.

Kan een reiniger gebruikt worden voor het verwijderen van make-up? 

Schuimende, water-, gel- of crèmereinigers bevatten meestal niet genoeg ingrediënten op oliebasis om blijvende make-up of een dag overtollig talg en vuil te verwijderen zonder de huid te beschadigen. Alleen een cleanser gebruiken om make-up te verwijderen kan resulteren te hard moeten schrobben en dt kan de huid beschadigen. Wij hebben reinigers op oliebasis om de dag van je huid weg te smelten en tegelijk de huidbarrière te verbeteren. Daarom introduceren wij Oil To Foam Total Cleanser, een alles-in-één reiniger die make-up, SPF, vuil, overtollig talg en andere vervuilende stoffen van de huid verwijdert en onmiddellijk zacht en glad maakt*. De formule begint als een gouden gel-olie doordrenkt met Duindoornolie die lagen make-up wegsmelt. Een spatje water verandert de gel-olie in een rijk, wolkachtig schuim om alle resterende onzuiverheden weg te wassen. Een plantaardig prebioticum werkt als een vochtmagneet, die langdurige hydratatie ondersteunt.

*Gebaseerd op de resultaten van onafhankelijk klinisch onderzoek met ruim 30 vrijwilligers en één toepassing

Hoe kies ik een reinigingsolie? 

Gebruik altijd producten zonder synthetische geurstoffen of problematische essentiële oliën om te voorkomen dat reactiviteit op de droge huid of gevoelige huidaandoeningen te voorkomen. Veel mensen met een vette of acnegevoelige huid realiseren zich niet dat het gebruik van producten met een vetzuur als Linolzuur helpt de lipiden aan de oppervlakte in balans te brengen. Het gebruik van een reinigingsolie met Druivenpitolie, Teunisbloemolie of een niet porieverstoppende olie zoals Arganolie is uitstekend voor een vette of acnegevoelige huid, en vooral ook voor de droge en gevoelige huid. Degenen met een rijpere huid kunnen tekenen van huidveroudering aanpakken met olie die huid schoon, helder en soepel maakt.

Wat is de beste reinigingsolie voor mijn huidconditie? 

oil_to_foam_cleanser

Hebben we je al overtuigd van het gebruik van een eerste reiniger? Mooi! Dan is het nu tijd om te kijken welke eerste reiniger het beste bij jouw huid past. Lees hieronder meer over de verschillende opties. Als eerste reiniging biedt Dermalogica twee verschillende opties. Het eerste product is onze welbekende Precleanse. Met Precleanse kun je jouw huid op een professionele manier grondig reinigen zonder daarbij de huidbarrière te beschadigen. Precleanse is de eerste stap in Dermalogica’s dubbele reiniging en bevat o.a. Abrikozenpitolie en Olijf-Kukuinoot om effectief overtollig talg, UV-filters, waterproof make-up en ander vuil te verwijderen. Het tweede product is Micellar Prebiotic Precleanse Deze zachte, lichte eerste-stap reiniger met havermelk smelt in de huid – trekt onzuiverheden aan en lost ze op met reinigende micellaire Murumuru boter, en spoelt ze vervolgens weg om de huid voor te bereiden op de tweede reinigingsstap.

Ben je op zoek naar iets wat je wat minder tijd kost, maar toch effectief reinigt? Dan is Oil To Foam Total Cleanser een goede optie. Hierboven hebben we al even kort beschreven wat de voordelen en kenmerken zijn van deze cleanser. Let op: wil je werken aan een bepaald huiddoel of heb je specifieke huidproblemen? Dan adviseren we altijd om nog een gepersonaliseerde twee cleanser toe te voegen aan je routine. Deze pakt specifiek dit huidprobleem aan, zodat je zult toe werken naar jou meest gezonde huid ooit. 

0

Start typing and press Enter to search