Waarom jouw huid Vitamine C nodig heeft!

 In Gezichtsverzorging, Ingredienten

Alles wat je moet weten over Vitamine C

Vitamine C in huidverzorging 

Je weet waarschijnlijk al dat Vitamine C belangrijk is voor je algehele gezondheid. Maar wist je dat het ook een krachtpatser is op het gebied van huidverzorging? Topische Vitamine C is één van de krachtigste antioxidanten die er is. We vertellen je graag meer over dit top ingrediënt èn waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Vitamine C serum, gezichtsmasker of oogcrème of welk Vitamine C skin care product dan ook!

Wat vitamine C doet voor je huid 

Vitamine C, dat herken je van je sinaasappelsapje. Maar wist je dat het ook veel goeds kan doen voor je huid? Vitamine C is een krachtig ingrediënt dat huidverbetering kan bieden op verschillende vlakken. Zo is het een sterke antioxidant, wat betekent dat het de huid beschermt tegen schadelijke invloeden. Denk hierbij aan luchtvervuiling en UV-straling, maar ook irritaties of ontstekingsreacties.

Naast dat Vitamine C een beschermende werking heeft, helpt het ook bestaande huidproblemen aanpakken. Zo ondersteunt Vitamine C het natuurlijke huidherstel, waardoor plekjes en wondjes (door bijvoorbeeld acne of onzuiverheden) sneller genezen. Ook helpt Vitamine C hyperpigmentatie te verminderen en de huid te verhelderen. Vitamine C is daarom ook perfect voor de doffe huid of huid met een oneffen teint. Daarnaast is Vitamine C geschikt voor elke huid: een vette huid, een droge huid; elke huid kan Vitamine C gebruiken.

Het verkrijgen van effectieve en stabiele vitamine C

Er zijn inmiddels veel skin care producten op de markt die Vitamine C bevatten. Echter leveren veel van deze producten helemaal niet de beloofde resultaten. Er wordt veel gesproken over de concentratie (hoeveelheid) Vitamine C in een product, echter is dit niet het belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een product wat Vitamine C bevat. Waar je dan wel op moet letten?  Er zijn twee belangrijke factoren die ervoor zorgen dat Vitamine C het meest effectief is: de vitamine C moet hoog stabiel zijn zodat deze actief en efficiënt blijft en de vitamine C dient een optimale biobeschikbaarheid te hebben waardoor deze tot diep in de huid terecht kan komen, daar waar het nodig is. 

Stabiele vorm van Vitamine C 

Dit is de grootste uitdaging die Vitamine C kent. Traditionele vormen van Vitamine C oxideren gemakkelijk als gevolg van blootstelling aan lucht, warmte of water waardoor de formule de antioxidant werking verliest en daarmee de effectiviteit van het product aanzienlijk afneemt.

Hoge biobeschikbaarheid 

Dit is eveneens een grote uitdaging. Vitamine C kan pas vrije radicalen uitschakelende huid verstevigen en verhelderen als deze in de diepe lagen van de huid terecht komt. Wanneer Vitamine C in een op de huid aan te brengen product wordt verwerkt dan zal deze zo moeten worden geoptimaliseerd dat deze biobeschikbaar en stabiel blijft anders zal er nauwelijks tot geen impact op de huid zijn.

Dermalogica Biolumin-C: Vitamine C boost voor je huid! 

Biolumin-C Serum is een vitamine C serum van de nieuwe generatie.  Dit VitamineC serum bevat niet alleen extreem stabiel Vitamine C maar heeft ook een zeer hoge biobeschikbaarheid, waardoor deze een maximale impact heeft op de huid. Dit zorgt ervoor dat de Vitamines C tot diep in de huid door dringen, daar waar het nodig is. Het BioLumin-C Serum bevat twee ultrastabiele vormen van vitamine C die in perfecte synergie met elkaar werken voor lange termijn stabiliteit en biobeschikbaarheid, iets wat nodig is voor het verkrijgen van de volgende voordelen die hieronder staan beschreven. Ook het Biolumin-C Eye Serum bevat twee ultrastabiele vormen van vitamines C die in perfecte synergie met elkaar werken voor lange termijn stabiliteit en biobeschikbaarheid wat zorgt voor zichtbare versteviging en verheldering van de huid rondom de ogen. 

De Biolumin-C lijn wordt compleet gemaakt met Biolumin C Gel Moisturizer een hydraterend en verhelderd serum die de huid een healthy glow geeft. De sleutel naar een stralende huid is een combinatie van hydratatie, exfoliatie en het aanpakken van huidverkleuringen. BioLumin-C Gel Moisturizer zorgt voor een dagelijkse, gewichtloze hydratatie en draagt bij aan de gezonde glow van de huid. BioLumin-C Gel Moisturizer herstelt daarnaast de huidbarrière voor zichtbaar verhelderde en gehydrateerde huid.  

Krijg 10% korting op alle producten van Derrmalogica!

 • Biolumin-C serum
 • Gezichtsserum met Vitamine C
 • Vermindert fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken
 • Geeft een egale, verhelderde huid 
 • Voor de normale tot verouderde of vroegtijdig verouderde huid
 • Shop hier met 10% korting
 • Biolumin-C eye serum
 • Oogserum met Vitamine C
 • Vermindert kraaienpootjes en rimpels onder de ogen
 • Verheldert de huid rondom de ogen 
 • Normaal tot rijpe, of voortijdig verouderde huid
 • Shop hier met 10% korting
 • Biolumin-C gel moisturizer
 • Verheldert de huid direct
 • Egaliseert de huid na verloop van tijd
 • Hydrateert voor een healthy glow
 • Stimuleert de celvernieuwing
 • Shop hier met 10% korting
0

Start typing and press Enter to search