NIEUW; Daily Glycolic Cleanser!

 In Gezichtsverzorging

Een doffe, vermoeide huid is een toenemende klacht die we vaak horen bij ons on de kliniek. Waarom? Omdat dode huidcellen in combinatie met omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling zich kunnen gedragen als zogenaamde brightness blockers. Deze blockers plaatsen een doffe, grauwe sluier over de huid heen wat voorkomt dat de huid straalt. Het aanpakken van deze dofheid is lastig omdat een te intensieve aanpak de huidbarrière kan aantasten, waardoor er irritatie kan ontstaan. De oplossing: bestrijd een doffe huid dagelijks met onze nieuwe Daily Glycolic Cleanser die je een verhelderde en gehydrateerde huid geeft zonder daarbij concessies te hoeven doen. De zachte, maar effectieve formule werkt op het verweken van de lijm tussen de cellen en het verwijderen van de brightness blockers die zich dagelijks op onze huid ophopen terwijl ondertussen de huidbarrière intact gehouden wordt. Op die manier zijn we in staat om iedere dag de dofmakende dode huidcellen zo door de gootsteen te spoelen. 

Net zoals een bewolkte nacht de sterren aan de hemel doet verbleken, zorgt het opeenhopen van dode huidcellen aan het huidoppervlak als gevolg van omgevings- en andere factoren ervoor dat de huid een doffe, vale uitstraling krijgt. Dit wordt veroorzaakt door zogenaamde brightness blockers, die als we deze niet dagelijks verwijderen ervoor kunnen zorgen dat de huid een steeds doffere uitstraling krijgt. 

Glycolzuur

Glycolzuur is het ster ingrediënt in deze cleanser en staat bekend vanwege het kleine moleculaire formaat. Dat maakt dat het een zeer effectief ingrediënt is om snel de huid te penetreren tot daar waar de dofmakende dode huidcellen zitten. Een mix van kalmerend Calendula extract en voedende Jojoba olie hydrateren de huid en vullen de natuurlijke lipides aan om zo de huidbarrière te helpen beschermen en ervoor te zorgen dat de huid er stralend en gezond uit ziet na iedere reiniging. 

Glycolzuur technologie 

Het stratum corneum bestaat uit dicht op elkaar liggende pakketjes dode huidcellen die stevig aan elkaar verbonden zijn. Glycolzuur helpt bij het verwijderen van de desmosomen (een soort eiwit) die de verbindingen tussen de cellen (keratinocyten of huidcellen) vormen. Dit zorgt ervoor dat de celdeling wordt gestimuleerd en de dode huidcellen sneller afschilferen dan normaal waardoor de huidgezondheid verbetert. 

De werking van surfactanten 

Een gezonde huid begint met een goede cleanser om vuil, zweet, talg en ander hardnekkig vuil van de huid te verwijderen. Als we dit vuil niet van de huid verwijderen, dan raken de poriën verstopt en vormt er een grauwe sluier op de huid die ervoor zorgt dat we een minder gezonde uitstraling krijgen. Surfactanten (surface active agents) helpen in het liften van vuil en helpen bij het oplossen van de oliën op de huid. Surfactanten hebben een hydrofiele kop (waterminnend) en een lipofiele staart (vetminnend) dat ervoor zorgt dat ze het vuil gemakkelijk kunnen inkapselen en oplossen zodat we al het vuil gemakkelijk kunnen wegspoelen. 

Veel cleansers worden geformuleerd met agressieve surfactanten die de huid uitdrogen doordat ze de huidbeschermende elementen verwijderen (huidlipides, eiwitten, NMF etc). Sommige surfactanten kunnen zelfs de volledige barrièrelipidelaag strippen wat resulteert in vochtverlies en verminderde bescherming waardoor de huid droog en geïrriteerd raakt. Kortom veel cleansers doen hun werk in het reinigen van de huid iets te goed waardoor de huid te maken krijgt met een lipide tekort dat de zichtbare tekenen van huidveroudering verergert en de huid gevoelig maakt. Het goede nieuws is dat er ook milde surfactanten bestaan die effectief kunnen zijn zonder daarbij de huidgezondheid aan te tasten. 

Een voorbeeld hiervan is een surfactant verkregen van aminozuren zoals Sodium Cocoyl Glutamate dat erg mild is. Deze surfactant is gebaseerd op L-glutaminezuur een natuurlijk voorkomend aminozuur dat in staat is trans epidermaal vochtverlies tegen te gaan en de huid een zacht, gehydrateerd gevoel te geven. Een ander voorbeeld is Cocamido- propyl Hydroxysultaïne dat is verkregen van Kokosolie en een milde conditionerende surfactant is die geschikt is voor dagelijks gebruik. 

Daily Glycolic Cleanser in een oogopslag 

Wat is het?

Een verhelderende en hydraterende cleanser die de doffe, onegale huid vernieuwt en de triggers aanpakt die het veroorzaakt.  Daily Glycolic Cleanser heeft een zachte, doch effectieve formule dat werkt op het verwijderen van de lijm tussen de cellen en de brightness blockers terwijl ondertussen de vochtbalans van de huid wordt bewaard. 

Voor wie? 

Alle huiden die kampen met een doffe uitstraling. 

Voordelen:
  • reinigt en verwijdert dode huidcellen
  • verheldert en egaliseert de huidskleur
  • hydrateert en vult de lipides van de huid aan 

Ingrediënten 
  • Glycolzuur is een klein AHA molecuul dat de huid exfolieert door het stimuleren van de celdeling waardoor dode huidcellen sneller worden vervangen en de huid een gezonde glow krijgt. 
  • Calendula extract is rijk aan flavonoïden en saponinen met kalmerende eigenschappen. 
  • Jojoba olie, rijk aan omega-9 esters en fytosterolen, heeft kalmerende, verzachtende en hydraterende eigenschappen. 
  • Sodium Cocoyl Glutamate en Cocamidopropyl Hydroxysultaïne zijn milde surfuactanten verkregen van aminozuren en Kokosolie met conditionerende eigenschappen. 

Hoe te gebruiken? 

Masseer in op een vochtig gezicht en hals. Spoel af met lauwwarm water. Vermijd de ogen en vervolg overdag met een SPF.

Webshop: Klik hier

Benieuwd op Daily Glycolic Cleanser ook geschikt is voor jouw huid? Kom dan gerust langs voor een gratis intake inclusief huidscan. Online een afspraak maken? Klik hier 

0

Start typing and press Enter to search