Nieuw! Level 0 Peeling speciaal voor een gevoelige huid of tijdens de zwangerschap!

 In Gevoelige of rode huid

Hoewel wij uiteraard fan zijn van chemische peelings, beseffen we ons goed dat niet elke huid geschikt is voor zuren. Als je namelijk een gevoelige huid hebt, zwanger bent of huidverdunnende medicatie slikt zoals roacutane, dan kunnen we geen behandelingen uitvoeren waarbij we gebruik maken van hoge concentraties zuren. Helaas komen deze symptomen steeds vaker voor. Om die reden hebben we voor deze doelgroep een behandeling ontwikkeld die de huidbarriere nog meer versterkt. Tijdens deze behandeling maken we geen gebruik van chemische zuren,  maar van enzymen. Deze enzymen vernieuwen ook de huid, alleen is de kans op een gevoelige reactie aanzienlijk kleiner. Ook kunnen ze veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap. De opbouw van de behandeling is gelijk aan die van onze level 1 en 2 peeling.

Level 0 Peeling;

 • 30 minuten €49,- (alleen gezicht)
 • 45 minuten €69,-
 • 60 minuten €89,-

Wanneer is je huid gevoelig? 

Een gevoelige huid uit zich op verschillende manieren. Roodheid, dehydratatie, jeuk en een branderig gevoel kunnen af en toe voorkomen, maar ook dagelijks. Een gevoelige huid kan genetisch bepaald zijn of getriggerd worden door externe factoren zoals stress, een ongezond eetpatroon, cosmetische ingrediënten en luchtvervuiling. Door de oorzaak van je gevoeligheid te achterhalen bepaal je of je huid van nature gevoelig is (huidtype) of gevoelig is geworden (huidconditie).

Een gevoelige huid: huidtype

Een gevoelige huid is genetisch bepaald. De huidbarrière is zwakker dan gemiddeld, waardoor de huid ontvankelijker is voor irriterende stoffen, microben en allergenen. Dit kan gevoeligheidsreacties veroorzaken zoals roodheid, pijn en een branderig gevoel. Een gevoelige huid kan generatie op generatie worden doorgegeven – maar er zijn manieren om ermee om te gaan!

Tekenen van een gevoelige huid

 • Een dunne huidtextuur: de huid kan zelfs doorzichtig lijken.
 • Een trekkerig gevoel: dit kan een teken zijn van dehydratatie en kan veroorzaakt worden door verkeerd productgebruik.
 • Roodheid of rode vlekken: dit is een teken van over-reactieve haarvaatjes en de neiging tot rosacea.
 • Schilfers, gebarsten huid op de wangen en het voorhoofd: dit is een teken van dehydratatie en verslechterde barrièrefunctie.
 • Opvliegers, jeuk of brandend gevoel: dit kan een teken zijn van over-reactieve haarvaatjes.
 • Kleine bultjes of ontstekingenniet te verwarren met onzuiverheden door opgehoopt talg/acne.

Een gevoelig geworden huid: huidconditie

De huid kan (tijdelijk) gevoelig zijn door bepaalde factoren zoals leefstijl en externe factoren. Het goede nieuws is: deze vorm van gevoeligheid kun je verminderen en zelfs voorkomen door triggers zoals stress, overmatige blootstelling aan UV-straling en luchtvervuiling te voorkomen. Wanneer je toch last hebt van gevoeligheid kun je dit verminderen door de juiste huidverzorging te gebruiken en bepaalde aanpassingen te maken in je levensstijl.

Je huid kan gevoelig worden door de volgende factoren:

 • Leefstijl: factoren zoals stress, eetpatroon, roken, dehydratatie, alcohol, reacties op cosmetica en over-exfoliatie
 • Omgeving: factoren zoals luchtvervuiling, allergenen, centrale verwarming/airco, temperatuurschommelingen
 • Fysiek: stress, hormonale schommelingen
 • Aandoeningen/ziektes: rosacea, eczeem, psoriasis

Wat de oorzaak ook is: het versterken van je huidbarrière helpt de gevoeligheid en frequentie ervan te verminderen. Stel je huidcellen voor als kleine bakstenen. Het cement is de lipidelaag. Een gezonde barrière lipidelaag houdt de huid gehydrateerd, houdt vocht vast en schadelijke stoffen buiten. Wanneer de huidbarrière verslechterd is, is het cement verzwakt en ervaar je sneller een oncomfortabel gevoel op je huid en tekenen van gevoeligheid.


Advies nodig?  

Kom gerust langs voor een gratis huidscan. Online een afspraak maken? Klik hier.


0

Start typing and press Enter to search