Ultra Calming Duo

 In Gevoelige of rode huid, Gezichtsverzorging

Vorige week op het Kick-Off event van Dermalogica zagen we voor het eerst de twee nieuwste aanwinsten van Dermalogica’s Ultra Calmingâ„¢ lijn. Vanaf aankomende donderdag zijn ze ook bij ons verkrijgbaar. Des te leuker dat we ze aan het einde van de dag als cadeautje meekregen. 🙂 Mijn huid is in de winter altijd erg gevoelig. Jullie herkennen dat waarschijnlijk wel, trekkerig, branderig en geïrriteerd. In veel gevallen veroorzaakt door het koude winterweer. Ik ben die avond meteen gestart. Ik geloof er in dat je iets pas goed kan adviseren als je zelf precies weet hoe het aanvoelt en ruikt. Ik heb de producten nu een week lang gebruikt en ik kan er heel kort en bondig over zijn, Barrier defense booster is absoluut mijn nieuwste favoriet! Hij voelt zo fijn aan, maar ook de geur is heerlijk! In mijn nieuwe blog neem ik jullie mee in de wereld van de gevoelige huid. Wat is precies een gevoelige huid en wat voor oplossingen heeft Dermalogica?

Eerst even terug naar de basis; Hoe ziet een gezonde barrière eruit?
Een huid vormt ons grootste orgaan en beschermt ons tegen alle invloeden van buitenaf. Het is daarom extra belangrijk dat deze in goede conditie is. Een gezonde barrière kun je daarom ook vergelijken met een huis en zijn cement en stenen. Het cement (lipide) zorgt ervoor dat alle stenen goed bij elkaar blijven. Brokkelt het cement door kou of wind af, dan komen er gaten in. Hij staat minder stevig en zal misschien op den duur zelfs omvallen. Hetzelfde geldt ook voor onze huid. Onze huid bestaat uit cellen en lipides. Lipides kunnen vergeleken worden met het cement. Door gebruik van irriterende ingrediënten, heet water of winterse kou, kunnen er gaten in onze barrière komen. Deze gaten zorgen ervoor dat het vocht ons huid verlaat, waardoor de huid gevoelig wordt.

Wat is het verschil tussen een gevoelige huid en een gevoelig geworden huid?
Hoewel vaak gedacht, is niet elke gevoelige huid hetzelfde. Gevoelige huiden kunnen grotendeels in twee groepen worden ingedeeld. Een aangeboren gevoelige huid of een gevoelig geworden huid. Ik zal het verschil hieronder verder uitleggen.

Gevoelige huid; Medisch gezien gaat het hier om een gevoelige huid waarmee je wordt geboren. Deze huid heeft een minder goed functionerende barrière waardoor deze niet altijd in staat is de huid te beschermen tegen irriterende stoffen, microben en allergenen waardoor de huid sneller geprikkeld en/of geïrriteerd raakt. Deze aandoening is genetisch bepaald, maar kan wel onder controle worden gehouden door goede huidverzorging en bepaalde aanpassingen in de levensstijl.

Gevoelig geworden huid; Een huid die gevoelig is geworden door een bepaalde levensstijl of externe factoren zoals medicatie, cosmetica of klimaat. Het vermijden van triggers kan het probleem verminderen of zelfs volledig oplossen. Als de triggers niet kunnen worden voorkomen, is het belangrijk de huid goed te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan het voorbeeld wat ik eerder aangaf over het koude weer. Als de kou je huid gevoelig maakt, is het belangrijk deze goed te verzorgen.

 

Waarom ultra calming?
Gelukkig voor iedereen die kampt met een gevoelige huid, heeft Dermalogica jaren geleden het krachtige, kalmerende UltraCalming systeem ontwikkeld. De producten uit deze lijn zijn effectief in het verminderen van klachten zoals roodheid, dehydratatie, prikkelingen, irritatie en een verstoorde huidbarrière. Maar nog belangrijker: de producten werken in op de bron van de gevoeligheid en zijn daardoor in staat de huid meer in balans te brengen en te beschermen tegen toekomstige gevoeligheid. UltraCalming producten kalmeren dus niet alleen, maar werken ook preventief doordat ze de beschermende huidbarrière herstellen. Onderzoek gedaan door het International Dermal Institute heeft aangetoond dat bepaalde natuurlijke plantenextracten zeer effectief zijn in het verminderen van symptomen van een gevoelige huid zonder daarbij de natuurlijke wondheling van de huid te verstoren.

Daarnaast is ieder UltraCalming product geformuleerd zonder Lanoline, SD alcohol, minerale olie, synthetische geur-en kleurstoffen omdat deze stoffen kunnen bijdragen aan het verergeren van gevoelige huidcondities. Wanneer je klant het nieuwe UltraCalming Duo gebruikt in combinatie met andere UltraCalming en/of Dermalogica producten kan de huid weer gezond worden.


Voor wie?
Barrier Defense Booster is ideaal voor mensen die bezorgd zijn over een oncomfortabel gevoel als gevolg van een gevoelige huid.

Wat is het?
Een geconcentreerde booster die de huid verzacht, voedt en hydrateert.

Unieke voordelen
• Herstelt en versterkt de natuurlijke huidbarrière
• Voedt en verzacht de geïrriteerde huid
• Werkt preventief tegen irritatie

Hoofdingrediënten
• Triple Defense Complex voedt de huid, vermindert droogte en versterkt de barrière om toekomstige irritatie te voorkomen.
• Squalane helpt bij het insluiten van vocht en stimuleert de elasticiteit van de huid.
• Tetrahydrocurcuminoiden, verkregen uit Kurkuma, beschermen de huid tegen vrije radicalen.
• Haverpitolie is een rijke bron aan avenanthramides die gevoeligheid bestrijdt en zo de gezondheid van de huid ondersteunt.

Gebruik
Verdeel 6-10 druppels op het gelaat gevolgd door de moisturizer of meng direct door de moisturizer heen.


 

Voor wie?
Calm Water Gel is voor iedereen die last heeft van dehydratatie en irritatie als typische kenmerken van hun gevoelige huid.

Wat is het?
Een lichtgewicht water-gel moisturizer die op de huid transformeert tot een voedende fluïde waardoor een gewichtsloze barrière tegen omgevingsfactoren op de huid wordt gelegd.

Voordelen
• Hydrateert de droge, geïrriteerde huid
• Verzacht en kalmeert
• Helpt bij het insluiten van vocht in de huid zodat deze beter bestand is tegen droogte

Hoofdingrediënten
• Appel en Glycerine hydrateren en verzachten de huid en beschermen deze tevens tegen droogte. • Cactusvijg vermindert gevoeligheid en ondersteunt het vochtvasthoudende vermogen van de huid.
• Hyaluronzuurmix zorgt voor optimale hydratatie in de verschillende huidlagen.
• Aloe Vera hydrateert en vermindert irritatie als gevolg van droogte.

Gebruik
Verdeel een kleine hoeveelheid in de handen en activeer het product door de handen over elkaar heen te wrijven. Dep het vervolgens voorzichtig op het gezicht en indien nodig hals. Mag tweemaal daags gebruikt worden om verlichting aan de huid te geven.


Overige tips

 • • Was de huid nooit met heet water, dit zal de huidbarrière verder strippen. Gebruik liever lauwwarm water.
  • Wees voorzichtig met geparfumeerde producten, wasmiddelen en wasverzachters. Deze kunnen de huid gevoelig maken.
  • Exfolieer de huid alleen op aanraden van een deskundig advies van een huidexpert
  • Rook niet. Roken onttrekt belangrijke vitames A en C aan de huid en heeft de neiging om de bloedvaten te vernauwen waardoor de huid als het ware van binnen stikt. Verder werkt roken zeer dehydraterend en versnelt het het verouderingsproces.
  • Overmatige inname van cafeïne- of alcoholhoudende dranken verwijden de bloedvaten en kunnen de huid sterk uitdrogen.
  • Scheren zonder een beschermend product kan de huid ook gevoelig maken.
  • Als de huid zo gevoelig is dat deze geen water kan tolereren, verwijder de UltraCalming Cleanser dan met een watje of de Sponge Cloth.
  • Maak rustige bewegingen wanneer je je huid verzorgt, wees niet te ruw.

 

Ook enthousiast geworden? Kom snel bij ons langs om de nieuwe producten uit te proberen!

Vanaf donderdag zowel in onze webshop als winkel verkrijgbaar.

Veel liefs,

Sylvana

 

 

 

0

Start typing and press Enter to search