5 oorzaken van een gevoelige huid.

 In Gevoelige of rode huid
  Jeuk, roodheid, schilfers: allerlei tekenen van een gevoelige huid. Maar heb je nu een gevoelige huid of een gevoelig geworden huid? Bij de typering ‘gevoelige huid’ kun je onderscheid maken tussen een gevoelige huid en een gevoelig geworden huid. Een gevoelige huid (huidtype) is genetisch bepaald en komt vooral voor bij mensen met een lichte huidskleur. Een genetisch gevoelige huid is dunner dan een normale huid, waardoor deze huid gevoeliger is voor invloeden van buitenaf. Een gevoelig geworden huid (huidconditie) kan iedereen krijgen en is niet afhankelijk van ras of huidskleur. Er zijn diverse factoren die de huid gevoelig kunnen maken, zoals klimaat, een onderliggende huidaandoening, verkeerd productgebruik, stress en/of leefstijl. PRO TIP! Dermalogica’s UltraCalming™ productlijn is speciaal ontwikkeld om de gevoelige huid te verzachten en te herstellen.  Hoewel een gevoelige en gevoelig geworden huid van elkaar verschillen, zijn de symptomen ervan vrijwel hetzelfde: roodheid, jeuk, een branderig gevoel en een snel geïrriteerde huid. Er zijn verschillende factoren die een gevoelige huid kunnen veroorzaken of verergeren. Dit zijn de vijf belangrijkste:  

1. Een gevoelige huid door omgevingsfactoren

Extreme temperatuurschommelingen door warmte of kou en een te lage luchtvochtigheid in je (werk)omgeving kunnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor gevoeliger wordt. Ook factoren zoals luchtvervuiling en chemicaliën kunnen de huid gevoeliger maken. PRO TIP! Barrier Defense Booster versterkt de huidbarrière, beschermt preventief tegen prikkelingen en voedt de huid.  

2. Verkeerd productgebruik

Verkeerd gebruik van cosmetica kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Ook kunstmatige toevoegingen zoals parfum en synthetische kleurstoffen kunnen triggers zijn voor ontstekingsreacties. Dermalogica’s producten bevatten geen irriterende, kunstmatige ingrediënten, zoals parfum en synthetische kleurstoffen. PRO TIP! Ultracalming Cleanser is een zachte gel/crème cleanser die de huid op zeer milde wijze reinigt en zonder water gebruikt kan worden. Ultra Calming Mist zorgt er daarnaast voor dat de huid weer herstelt na het gebruik van water.   

3. Leefstijl

Stress, maar ook factoren zoals roken en overmatige blootstelling aan UV-stralen, zorgen ervoor dat een teveel aan vrije radicalen vrijkomt. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt. Dit vergroot de kans op huidirritatie. PRO TIP! Prisma Protect SPF30 is een multi-tasking moisturizer die vrije radicalen neutraliseert en de huid beschermt tegen UV-stralen en luchtvervuiling.   

4. Dehydratatie

Een gedehydrateerde huid is vaak de voorloper van een gevoelige huid. Doordat de barrièrefunctie van een gedehydrateerde huid uit balans is, worden schadelijke invloeden van buitenaf minder goed tegengehouden. Dit kan huidirritaties zoals jeuk en een rode huid tot gevolg hebben. PRO TIP! Barrier Repair is een watervrije moisturizer die een fluweelzacht beschermlaagje vormt op de huid om deze te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast kalmeert, voorkomt en vermindert deze moisturizer gevoeligheid. Calm Water Gel geeft een boost aan hydratatie met zijn hoge concentratie Hyaluronzuur. Wat Hyaluronzuur precies doet lees je hier.   

5. Huidaandoeningen

Roodheid, jeuk en schilfers kunnen duiden op een ontstekingsreactie van de huid als gevolg van een onderliggende huidaandoening. Voorbeelden van dergelijke aandoeningen zijn rosacea en eczeem.  
Benieuwd welke producten geschikt zijn voor jouw huid? Kom dan gerust een keer langs voor een gratis intake. Online een afspraak maken? Klik hier 
 
0

Start typing and press Enter to search