Zo reinig je een droge huid!

 In Droogte en dehydratatie

Gebruik jij wel de juiste gezichtsreiniger?

Voelt jouw huid na het reinigen strakgespannen aan? Dan is je cleanser misschien te agressief voor jouw huid. Veel schuimende, zeepachtige cleansers bevatten agressieve surfactanten (ook wel oppervlakte-actieve stoffen genoemd) die olie afbreken en een brandschoon gevoel geven, maar niet zonder de huid te ontdoen van de huideigen lipides en eiwitten die beschermen tegen droogte. Als gevolg hiervan wordt de barrière lipidelaag zwakker. Een verzwakte barrière lipidelaag verliest sneller vocht en laat irriterende stoffen zoals droge lucht en allergenen binnen. Dit is waarom de huid na het reinigen strak gespannen en droog aanvoelt.

Indien je last hebt van een droge huid en je huid trekkerig aanvoelt na het reinigen van het gezicht:

  1. Kies voor zachte, romige, niet-schuimende cleansers zoals Melting Moisture Masque. Dit leave-on gezichtsmasker is extreem voedend en geef je huid een hydratatieboost.
  2. Breng direct na reiniging een moisturizer aan. Dit versterkt de barrière lipidelaag en sluit vocht in. Spray een hydraterende toner (zoals Multi-active Toner) op de huid voor het aanbrengen van de moisturizer, dit zorgt voor een product boost. Voedende moisturizers zoals Intensive Moisture Balance bevatten ingrediënten zoals Ceramides, Vrije Vetzuren en Sterolen om de huid te beschermen tegen uitdroging.

Een droge huid reinigen zonder afbreuk te doen aan je barrière lipidelaag is de eerste stap naar het verlichten van ongemakken en het bevorderen van een gezond uitziende, stralende huid. Kom langs voor meer advies over het verzorgen van een droge huid. Online een afspraak maken voor een gratis intake inclusief huidscan? Klik hier

0

Start typing and press Enter to search