Wat is hyaluronzuur?

 In Droogte en dehydratatie, Ingredienten

Ontdek wat Hyaluronzuur is – en waarom jouw huid het nodig heeft

Laat je niet afschrikken door de naam: Hyaluronzuur is een vochtinbrengende krachtpatser. Verre van wat zijn prikkelende naam zou kunnen suggereren, is dit beproefde huidverzorgingselement iets dat ons lichaam van nature produceert – en het speelt een belangrijke rol om de huid gehydrateerd en veerkrachtig te houden. 

Wat is Hyaluronzuur?

Ook bekend als natriumhyaluronaat, is Hyaluronzuur een natuurlijk voorkomend Polysaccharide (suiker) dat in zowel de huid als het bindweefsel in ons hele lichaam aanwezig is. Eén enkele Hyaluronzuur-molecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dat geleidelijk in de huid vrijkomt – het speelt dus een cruciale rol in het goed gehydrateerd houden van de huid

Wat doet Hyaluronzuur voor de huid? 

Er zijn veel redenen om van Hyaluronzuur te houden! Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Een natuurlijke vochtinbrenger, die zorgt voor betere vochtopname en vochtverlies tegengaat, waardoor de huid een gezonde, stevige uitstraling krijgt.
  • Het heeft antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen.
  • Als een belangrijk onderdeel van de huid, is Hyaluronzuur effectief in het helpen behouden van de elasticiteit.
  • De antibacteriële eigenschappen zorgen dat Hyaluronzuur de wondgenezing bevordert.

Hoe werkt het?

Plastisch chirurgen injecteren Hyaluronzuur vaak om de slap geworden huid op te vullen, maar je hoeft geen injecties te krijgen om de voordelen ervan te ervaren! Topisch aangebracht Hyaluronzuur haalt water uit de omgeving (onthoud dat een enkele molecule tot 1.000 keer zijn gewicht kan bevatten)! Het heeft ook de mogelijkheid om vocht in cellen te reguleren, zodat het geleidelijk hydratatie in de huid afgeeft, in het proces fijne lijntjes verzacht en de huid in het algemeen meer laat stralen.

Wie zou Hyaluronzuur moeten gebruiken?

Een van de grootste voordelen van Hyaluronzuur is de veelzijdigheid ervan. Omdat het een krachtige maar zachte vochtinbrenger is, werkt het goed voor een breed scala aan huidcondities.

  1. De gedehydrateerde huid profiteert enorm van op water gebaseerde moisturizers met ingrediënten zoals Hyaluronzuur. Het houdt vocht vast en laat het vervolgens geleidelijk los, zodat de huid de hele dag gehydrateerd blijft.
  2. Het is ook een uitstekende keuze voor iedereen die voortijdige tekenen van huidveroudering wil aanpakken. Wij produceren minder natuurlijk Hyaluronzuur naarmate we ouder worden, dus het extern aanbrengen is een ideale manier om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken en de elasticiteit van je huid te behouden.
  3. Omdat het op waterbasis is en niet-comedogeen (het zal poriën niet verstoppen), is Hyaluronzuur ook een uitstekende vochtinbrenger voor degevoelige, gevoelig geworden of acne gevoelige huid.

Kan Hyaluronzuur de huid verbranden?

  • Nee – precies het tegenovergestelde! Het levert juist zachte, langdurige hydratatie.

Welk Hyaluronzuur is het beste?

  • Om je huid een serieuze hydratatieboost te geven, kies je voor een serum of moisturizer die Hyaluronzuur of Natriumhyaluronaat bevat – en voor de beste resultaten zorg je ervoor dat je de producten uit je huidverzorgingsroutine in de juiste volgorde aanbrengt
Onze krachtpatsers met hoge concentraties Hyaluronzuur! Altijd met 10% korting!

Ben je benieuwd of producten met Hyaluronzuur bij jouw huid passen? Kom gerust langs voor een gratis intake inclusief huidscan. Online een afspraak maken? Klik Hier

 

 

0

Start typing and press Enter to search