Vochtarme huid? Deze 5 tips werken écht!

 In Droogte en dehydratatie

Processed with VSCO with f2 preset

 

Een vochtarme huid zegt eigenlijk al wat het is: een huid die tekort heeft aan vocht. Een droge huid is eigenlijk altijd een vochtarme huid, maar ook een vette huid kan soms vochtarm zijn. Een tekort aan vocht heeft namelijk niks te maken met de hoeveelheid vet of talg van je huid. Hoe je een vochtarme huid herkent? Een vochtarme huid voelt trekkerig aan en is minder soepel. Door het vochttekort beschermt je huid minder goed en ontstaan er sneller rimpeltjes en droogtelijntjes. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je huid minder snel vochtarm wordt? We geven je vandaag 5 tips! 

Heb je wel eens last van een vochtarme huid? Grote kans dat je dan denkt dat je meer water moet gaan drinken. Helaas is dit is een fabel! Natuurlijk is het wel goed voor je lichaam om genoeg water te drinken, maar het heeft niks te maken met de vochtbalans in je huid te onderhouden.

 

1. Pas op met douchen

Het voelt misschien hygiënisch om twee keer per dag te douchen, maar je huid wordt er niet heel gelukkig van. Water kan namelijk ook een uitdrogend effect hebben en het natuurlijke, vettige beschermlaagje van je huid verwijderen. En dat laagje is juist zo goed om vochtverlies van je huid tegen te gaan! Douche dus niet te vaak en niet te heet. We weten het, soms is het zó lekker om even bij te komen onder een hele warme douche of een stomend bad, maar die warme temperaturen hebben ook een uitdrogend effect.

 

2. Reinig zachtjes

Het kan heerlijk schoon voelen als je je gezicht een flinke poetsbeurt hebt gegeven, maar eigenlijk is dat helemaal niet goed voor je huid. Heb je wel eens last van een trekkerig gevoel na het reinigen van je gezicht? Dan heb je het waarschijnlijk te hard schoongemaakt of een uitdrogend product gebruikt.

 

3. Gebruik de juiste producten!

Om een vochtarme huid te voorkomen of te verhelpen is het altijd belangrijk dat je hydraterende producten gebruikt, zodat je huid niet uitdroogt! Je huid wordt de hele dag blootgesteld aan allerlei schadelijke invloeden zoals water, kachel of airco, de zon en make-up en heeft daardoor extra hydraterende ingrediënten nodig. Dermalogica heeft een krachtige toppers die elke huid intensief hydrateren. 

Skin hydrating masque

Skin hydrating booster

Deze geconcentreerde formule bestaande uit Hyaluronzuur vermindert direct droogte en irritatie. Te gebruiken onder je moisturizer. Voor alle huidtypes geschikt! Webshop: Klik hier

 

Skin hydrating masque

Een ware vocht bommetje met een hoge concentratie Hyaluronzuur! Zorgt voor een fris gevoel op de (gestreste) huid en een optimale hydratatie. Gebruik op gelaat, maar ook rondom de ogen als een oogmasker. Tip: Gebruik hem 1 keer in de week als nachtcrème. Webshop:klik hier

 

Calm water gel

Een lichtgewicht gel-moisturizer voor Hyaluronzuur is speciaal geschikt voor de (gevoelige) gedehydrateerde huid. Te gebruiken als serum, maar voor een vette huid is hij ook te gebruiken als moisturizer. Tip: last van scheerirritatie? Calm water gel is perfect geschikt om als aftershave te gebruiken! Webshop: klik hier

 

Multi Active toner

Herstel de huidbarrière en vochtbalans van je huid met Multi-active Toner. Deze verfrissende gezichtsspray zorgt voor optimale hydratatie van de huid, verzacht de huid en helpt de huid voor te bereiden op een betere opname van je moisturizer. Gebruik de toner gedurende de dag wanneer je huid droog aan voelt of wanneer verfrissing gewenst is voor een hydratatie boost. Perfect tijdens een dagje op het strand! Webshop: Klik hier

 

4. Airco + water

Vooral met warm weer is het héél verleidelijk om lekker de airco aan te zetten. Maar wist je dat dat slecht kan zijn voor de hydratatie van je huid en het dus een vochtarme huid kan veroorzaken? Airco zorgt er namelijk voor dat de luchtvochtigheid minder wordt en daardoor ook je huid uitdroogt. Als je toch wil genieten van de airco, kun je bijvoorbeeld bakjes water in de ruimte zetten, zodat dit kan verdampen. Zo maak je de lucht vochtiger, zodat er minder vocht verdampt uit je huid.

 

5. Eet je mooi

De juiste voeding helpt ook om een vochtarme huid tegen te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld groene bladen, zoals spinazie en boerenkool eten. Dat bevat veel luteïne, een stofje dat jouw huid helpt te beschermen tegen UV-straling. Omdat luteïne beter opgenomen wordt als je het combineert met iets vets, kun je het best een beetje olijfolie gebruiken als je je spinazie klaarmaakt. Zelfs van een klein zonnetje kan je huid geïrriteerd en droger worden. Zorg dus altijd dat je, naast het eten van voeding met luteïne, je huid goed beschermt met een crème met UV-filter.

 

0

Start typing and press Enter to search