7 tips voor de gedehydrateerde huid

 In Droogte en dehydratatie, Nieuw

Het maakt niet uit welk huidtype je hebt: iedere huid is kwetsbaar en kan gedehydrateerd raken. Dit betekent dat ieder huidtype iedere dag extra hydratatie nodig heeft, zelfs wanneer de huid niet droog aanvoelt. Volg onze favoriete tips om dehydratatie tegen te gaan:

1. Seizoenen veranderen – pas je skincare routine hierop aan

Omgevingsfactoren, ons snel veranderende klimaat, drukke levensstijlen en vele andere factoren kunnen dehydratatie veroorzaken. Samengevat, heeft onze omgeving effect op onze huid. Huidverzorging is erg specifiek en als het op onze skincare routine aankomt, is het belangrijk om goed te luisteren naar wat je huid nodig heeft. Wat dat precies is, is afhankelijk van bijvoorbeeld het weer maar ook van het omgeving waarin je je bevindt. Zo kan je huid bijvoorbeeld anders reageren op een grote stad. Bekijk je huid goed, let op veranderingen en pas je skincare routine hierop aan.

2. Vergeet je SPF niet

Het zonnetje en haar warmte zijn welkom, maar UV-stralen niet! Beschadiging door de zon veroorzaakt verbranding of irritatie, maar veroorzaakt ook dehydratatie. Dit gebeurt al voor de huid verbrand aanvoelt. Houd je huid gehydrateerd door voldoende SPF te smeren. Gebruik een moisturizer met SPF en breng dit gedurende de dag opnieuw aan. Breng altijd SPF aan, ook als je niet naar buiten gaat; UV-stralen worden niet tegengehouden door glas.  

Tips_tegen_dehydratatie_2

3. Pas op voor verdamping

Het lijkt soms alsof serums direct verdampen op het moment dat je ze aanbrengt. Om dehydratatie effectief tegen te gaan is het belangrijk om deze verdamping tegen te gaan. Het is daarom belangrijk dat onze huidverzorging aansluit op de hydratatiecyclus van de huid en zo Trans-Epidermal Water Loss (TEWL) tegen te gaan. TEWL is het verdampen van water van het huidoppervlak. Je huid kan door TEWL tot wel een halve liter vocht verliezen iedere dag.

4. Het sneeuwbaleffect van dehydratatie

Het vergeten van hydratatie kan een sneeuwbaleffect hebben. Dehydratatie kan de huidbarrière aantasten, wat tot roodheid en irritatie kan leiden. Dit kan veroorzaakt worden door te weinig water drinken, het vergeten van een hydraterend serum, het niet gebruiken van een moisturizer of het weglaten van een SPF. Houd deze punten goed in de gaten om dehydratatie tegen te gaan.

5. Hydratatie behouden

Iedere dag hydrateren helpt de huid op lange termijn gezond te houden, omdat dit bijdraagt aan een gezonde huidbarrière. Als de huid optimaal gehydrateerd is, oogt de huid voller en gladder. We denken al snel dat hydratatie enkel komt door hydraterende producten, maar ook je voeding en waterinname hebben effect op het hydratatielevel van de huid.

6. Belangrijke ingrediënten

Ook het gebruik van verkeerde ingrediënten kan de huid dehydrateren. Pas je routine aan op jouw huid en houd in de gaten op welke ingrediënten je huid goed reageert. Dit zijn onze favoriete ingrediënten voor een gehydrateerde huid:
Hyaluronzuur dringt door tot diep in de huid voor een diepe hydratatie en een soepele, stralende huid.
Algen extract en Rijst-amylopectine bieden de huid langdurige hydratatie.
Polyglutamine zuur gemaakt van gefermenteerde Soja vormt een hydraterende laag en vult de waterreserve aan van binnenuit.
Plantaardige suikers en aminozuren zijn vergelijkbaar met de natuurlijke aminozuren in de huid en helpen water vast te houden in de huid om toekomstige dehydratatie te voorkomen.
Lactobacillus Ferment en Avena Extract brengen het microbioom in balans.

7. Alleen moisturizer is niet genoeg

Het je soms na het aanbrengen van je moisturizer het idee dat je huid nog steeds gedehydrateerd aanvoelt? Je bent niet de enige! Probeer een serum toe te voegen aan je routine. Hydraterende serums zijn geformuleerd om de huid optimaal te hydrateren. Het is belangrijk om na een serum een moisturizer aan te brengen om de hydratatie vast te houden in de huid.

Advance skin’s hydration cycle

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft dehydratatie verschillende oorzaken. Indien het vocht dat de huid dagelijks kwijtraakt niet wordt aangevuld, raakt de huid gedehydrateerd wat kan leiden tot een aangetaste huidbarrière met gevoeligheid tot gevolg. Heeft jouw huid last van dehydratatie? Probeer Circular Hydration Serum om de huid direct te hydrateren, hydratatielevels aan te vullen van binnenuit en toekomstige dehydratatie te voorkomen. Circular Hydration Serum heeft een long-lasting werking en biedt de huid langdurige hydratatie in meerdere huidlagen. Altijd met 10% korting!

0

Start typing and press Enter to search