5 tips tegen een droge, trekkerige huid!

 In Droogte en dehydratatie

 

 

We hebben allemaal gemerkt dat het buiten steeds kouder wordt en nu weer warmer. Onze huid krijgt daardoor meer te voortduren. Dat komt omdat de luchtvochtigheid in deze periode verandert. De verwarming gaat aan en daardoor is de lucht veel droger. Doordat er minder vocht in de lucht zit gaat je huid haar eigen vocht gebruiken, het verdampt als het ware uit je huid en dat resulteert in een droog en trekkerig gevoel. Een ‘vette’ huid kan overigens óók vochtarm zijn. Het is dus van belang om het vocht in je huid te houden. Tijd om in actie te komen!

De volgende vijf tips helpen jouw huid de kou door!

 

1. Vermijd warmtebronnen

Blijf zo ver mogelijk uit de buurt van warmtebronnen zoals kachels en openhaarden. Hoe heerlijk verwarmend het ook is. De warmte zorgt er namelijk voor dat de huid extra vocht verliest en zo uitdroogt. Dit veroorzaakt een droge, branderige en jeukende huid. Daarnaast is de luchtvochtigheid door alle verwarming in de winter ook lager. Gebruik daarom een luchtbevochtiger in huis of op kantoor. Ook kun je stenen radiatorbakjes met water aan de verwarming hangen. Zo zorg je voor meer vocht in de lucht en dat voorkomt dat je huid haar eigen vocht gaat verdampen.

 

2. Douche niet te heet

Niks is heerlijker dan een lange, warme douche. Helaas kan dit je huid erg uitdrogen.Warme douches zullen het waterverlies verhogen en de huid extra uitdrogen. Gebruik tijdens het douchen ook geen producten met zeep. Deze verhogen de PH waarde van je huid waardoor deze nog meer uitdroogt. Je huid heeft een PH waarde tussen 4.5 en 5.5. Wist je dat water een pH heeft van rond de 7 en zeep zelfs rond de 9. Dit verklaart waarom je huid ‘trekkerig’ aanvoelt na het douchen of reinigen met water en zeep. Conditioning Body Wash van Dermalogica is speciaal ontwikkeld zonder zeep en daardoor geschikt voor een droge, gevoelige huid. Benieuwd? Klik hier

 

3. Gebruik een gezichtsolie

Veel van onze klanten zijn enthousiast geworden sinds ze de voordelen van gezichtsoliën hebben ontdekt. Een ideale manier om een droge winterhuid tegen te gaan. Ze zorgen voor een extra verzorgende beschermlaag op de huid. Ik gebruik een paar druppels onder mijn dag en nachtcrème. Mooie bijkomstigheid;  mijn make-up blijft daardoor beter zitten! Gezichtsoliën zitten vol met essentiële vetzuren die onze cellen nodig hebben voor een optimale bescherming Phyto replenish oil)

 

4. Blijf een peeling gebruiken!

Een droge winterhuid schilfert vaak, wat zorgt voor extra vochtverlies! Een goede peeling zorgt ervoor dat je huid weer glad, soepel en zacht wordt. Dermalogica heeft veel verschillende soorten peelings om je huid op een effectieve, zachte manier te verbeteren. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een peeling die aansluit op jouw huidconditie. Heb je bijvoorbeeld een rode huid, gebruik dan geen peeling met grove korrels. Dit zal namelijk de doorbloeding extra stimuleren. Wist je trouwens dat je moisturizer ook beter zijn werk kan doen als de basis laag goed geexfolieerd is. Daarnaast heeft Dermalogica recent een nieuw product ontwikkeld Hydro Masque Exfoliant  Een twee in 1 product welke de huid hydrateert en daarnaast ook exfolieert!

 

5. Gebruik hydraterende producten!

Je huid voelt zo extreem droog aan doordat het vocht te kort komt. Verzorg je huid daarom met producten die hydraterende ingrediënten bevatten zoals Hyaluronzuur. Denk hierbij aan een hydraterend masker zoals Skin hydrating masque of een hydraterend serum zoals Skin hydrating booster Tot slot; gebruik zo min mogelijk producten die je moet vermengen met water. Hierdoor kan je huid namelijk extra uitdrogen.

 

Advies nodig? Kom gerust een keer bij ons langs voor een vrijblijvende intake inclusief huidscan.

Wij helpen je graag!  Online een afspraak maken? Klik Hier

 

0

Start typing and press Enter to search