Wat is een peeling?

 In Behandelingen, Peelings

 

Een gladde, vlekkeloze en stralende huid is natuurlijk wat iedereen wil. Maar hoe bereik je dat? Een belangrijke stap naar een gezonde huid is het gebruik van een peeling. Naarmate we ouder worden vertraagt onze celdeling, wat zorgt voor een verminderde aanmaak van gezonde nieuwe cellen. Gevolg: een vale, doffe huid. Een peeling verwijdert deze oude cellen en zorgt daardoor voor een boost aan nieuwe huidcellen. Resultaat: een gezonde en stralende huid! Er bestaat een grote diversiteit in aanbod, maar of een peeling ook daadwerkelijk effectief is, wordt bepaald door een aantal factoren. Dit zijn de belangrijkste:

 

Ingrediënten

Hoe diep een ingrediënt in de huid doordringt en wat het resultaat daarvan is, hangt af van het soort ingrediënt en de kracht ervan. Afhankelijk van het gewenste resultaat van de behandeling kunnen verschillende types ingrediënten (bijvoorbeeld Melkzuur en Salicylzuur) gecombineerd worden.Soorten zuren:

 

 

pH en concentratie

Zowel de pH (zuurgraad) als de concentratie van de ingrediënten bepalen het resultaat. De pH is hierbij belangrijker dan de concentratie: hoe lager de pH, hoe krachtiger de peeling. Zo werkt een concentratie van 10% met een pH van 2 actiever dan een concentratie van 30% met een pH van 5.

—————————————————
het is noodzakelijk  om je huid
voor te bereiden op een 
intensieve peeling
—————————————————

Primen

Primen betreft de voorbereiding van de huid een aantal weken voorafgaand aan de (chemische) peeling. Het kan voorkomen dat we eerst producten of een level 1 Peel adviseren om jouw huid goed voor te bereiden op een intensievere peeling. Dit noemen we “primen” jouw huid voorbereiden op een peeling. Dit kun je thuis al doen door je huid thuis goed te verzorgen met hydraterende producten en af en toe een peeling te gebruiken. 

Preppen

Preppen betreft de voorbereiding op een peeling vlak voordat deze plaatsvindt. Voor een optimaal resultaat zal de huidexpert eerst je huid grondig reinigen (door middel van een dubbele reiniging) en ontvetten met een lage dosis gycolzuur of salicylzuur. Na het preppen wordt de peeling aangebracht, zo werkt de peeling optimaal. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.thepeelingcompany.com
0

Start typing and press Enter to search