TCA peeling; Dé oplossing voor een frisse, egale huid!

 In Behandelingen, Peelings

Eén van de meest intensieve en effectieve peelings is de TCA-peeling. Zeker in deze periode! De zomer is helaas weer voorbij. Veel mensen zien nu pas de schadelijke effecten van de zon op de huid. Je huid wordt veelal valer, droger, er ontstaan meer pigmentvlekken en je huid lijkt optisch ook ouder. Is dit bij jou ook het geval? Geen crème meer te vinden die lijkt te werken? Dan is een TCA-peeling dé perfecte peeling voor jou! Sylvana beschrijft in deze blog precies hoe haar huid zichzelf vernieuwd tijdens onze TCA peeling. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Wat is het precies?

TCA Peeling is een behandeling om de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. Een TCA-peeling, ook wel Trichloorazijnzuur genoemd, kun je zien als één van de sterkste peelings die wij gebruiken. Het zuur werkt anders dan andere zuren die we gebruiken tijdens onze behandelingen. In plaats van dat het de huidcellen verweekt, laat het de eiwitten in onze huid stollen. Daarnaast komt TCA dieper in de huid, waardoor de aanmaak van collageen en Elastine in onze lederhuid wordt gestimuleerd. De peeling kan in verschillende concentraties en lagen worden toegepast. Afhankelijk van de sterkte wordt in veel gevallen een kuur van drie behandelingen geadviseerd. Uiteraard is het ook mogelijk om 1 behandeling te ondergaan.

Voordelen:

Een peeling met TCA is geschikt voor bijna alle typen huid, dus niet alleen voor dikke huid met grove poriën, maar zeer zeker ook voor dunne (r wordende) en gevoelige huid.

 • Frissere en jongere uitstraling van de huid
 • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
 • Verbetering van de conditie van de huid
 • Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
 • Verminderen van pigmentvlekken
 • Werkt zowel preventief als probleemoplossend

Voor wie niet?

Wanneer je één van de volgende kenmerken hebt, kunnen wij helaas uit veiligheidsoverwegingen (tijdelijk) geen TCA-peeling uitvoeren; actieve koortslip – huidbeschadigingen in het gezicht, zoals: eczeem, psoriasis – zwangerschap – zonverbrande huid – gebruik van huid verdunnende medicatie – gebruik hydrocortison – hormoonbehandelingen. (Alleen in overleg met behandelend arts). Aangezien veiligheid voorop staat, plannen we voor je eerste bezoek altijd een gratis intake in. Behandelingen worden alleen uitgevoerd na een intake. Indien iemand geen intake wenst, is een behandeling bij ons helaas niet mogelijk.

Voorbereiding

Een TCA peeling is een intensieve peeling. Voor een goed resultaat is een goede voorbereiding daarom extra belangrijk. Hoe gezonder de huidbarrière is, hoe beter het resultaat. Tijdens de intake leggen we precies uit waar je voorafgaand aan je behandeling op moet letten. Het is in ieder geval belangrijk om ongeveer twee weken voorafgaand aan de behandeling geen overmatige blootstelling aan zon te hebben gehad.

Behandeling

Onze peelings zijn ingedeeld in vijf verschillende levels. Level 1 oppervlakkig tot level 5 diep. Bij een level 3, 4 en 5 maken we gebruik van TCA. Hoe hoger het level, hoe intensiever de peeling. De intensiteit wordt bepaald door het percentage zuur en de combinatie van zuren. Welke het beste bij jou past bepalen we gezamenlijk aan de hand van onze intake. Bij een TCA-peeling geldt niet altijd hoe hoger hoe beter. Veel mensen hebben niet eerder een peeling ondergaan en willen het liefst direct beginnen met een level 5 peeling, omdat ze zo denken het snelst en beste resultaat te krijgen. Helaas is dit niet altijd het geval. Wat betreft peelings is veilig behandelen heel belangrijk! We moeten eerst leren lopen en daarna kunnen we rennen of zoals ze ook wel zeggen: “Better safe than sorry”. We bepalen dus gezamenlijk welke behandeling het beste aansluit. 

Doet de behandeling pijn?

We kunnen nu aangeven dat je helemaal niets zal voelen, maar dat is niet het geval. Onze level 3 en 4 peeling voel je branden, hoeveel hangt mede ook af van je eigen pijngrens. Om deze sensatie te verminderen maken we gebruik van waaiers, wat het branden zal verminderen. Bij een level 5 peeling voel je veel minder, aangezien deze wordt gecombineerd met een verdoving.

Hoe ziet het herstel na de behandeling eruit? 

 • Dag 1: De dag na de peeling voelt je huid droog aan maar is er weinig zichtbaar.
 • Dag 2: Je huid voelt strak en droog. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op plekken waar je eerst pigment had zitten. Je huid kan door de droogte licht gaan jeuken of branden. 
 • Dag 3: De vervelling begint: eerst rondom je mond en vandaaruit verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van je huid af. Het vervellen duurt doorgaans 3-5 dagen. Daarna zijn er meestal nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom je neus te zien. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, ziet er egaler uit en straalt!
 • We beschrijven een gemiddeld helingsproces. Wanneer, en of de huid gaat schilferen, is per persoon verschillend. Het is van veel factoren afhankelijk zoals; conditie van de huid, product gebruik en hoeveel peelings heeft iemand al gehad. Schilferen zegt dus niets over de effectiviteit van de peeling. 
Level 5 peel dag 4

Moet ik bepaalde producten na de behandeling gebruiken?

Voor het behalen van het beste resultaat geven wij na de behandeling een aangepast thuisadvies. Wij adviseren dit productadvies thuis op te volgen. Het gebruik van een dagelijkse daglichtbescherming (SPF) is hierbij echt een MUST! Huidverbetering met een peeling, zonder het gebruik van een SPF als nazorg. Kun je vergelijken met willen afvallen, maar wel chips willen blijven eten. Of naar de tandarts gaan en thuis je tanden niet poetsen. De kans dat je huid verbeterd is op die manier erg klein. 

Wanneer worden de resultaten zichtbaar?

De effecten van een TCA peeling zijn langduriger dan die van andere peelings. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden verzacht en de kleur van de huid meer egaal gemaakt. Deze peelings werken zowel preventief als probleemoplossend en zijn geschikt voor iedereen die de zichtbare gevolgen van huidveroudering wil verminderen. Een peeling heeft vooral een sterk verfrissend effect en is naast het gezicht ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De huid blijft langer mooi en egaal, wanneer een peeling regelmatig wordt uitgevoerd. De conditie van een huid die bijvoorbeeld is aangetast door roken, zon, vermoeidheid of stress, verbetert sterk na een peeling. Wij zullen altijd ons uiterste best doen om uw huid op een deskundige en eerlijke manier te behandelen om zo de huid te verbeteren. Echter kunnen wij resultaat nooit garanderen. Let op; Als de huid erg droog is of je hebt vaker een TCA-peeling ondergaan, dan kan het zijn dat de huid minder zal vervellen. Hetgeen niet betekent dat de peeling niet werkt. De mate van het vervellen, zegt dus niets over de effectiviteit.

Prijzen:

 • Level 3 Peel: €159,-
 • Level 4 Peel: €199,-
 • Level 5 Peel: €299,-

Voor het beste resultaat adviseren we altijd minimaal 3 behandelingen te ondergaan. Het is belangrijk dat er minimaal 4 weken tussen elke behandeling zit, zodat de huid zich goed kan herstellen.

Kuurprijs 

 • 3x Level 3 Peel normaal totaal €477 in kuurverband €429,- (Alleen in de maand oktober eenmalige kuurprijs €399,-)
 • 3x Level 4 Peel normaal totaal €597 in kuurverband €539,- (Alleen in de maand oktober eenmalige kuurprijs €499,-)
 • 3x Level 5 Peel normaal totaal €897 in kuurverband €807,- (Alleen in de maand oktober eenmalige kuurprijs €799,-)

Nazorg

Goed resultaat valt of staat bij een goede nazorg. Hier kun je precies nalezen wat je wel en wat je beter niet kunt doen na een peeling. Benieuwd of een TCA peeling ook iets is voor jou? Kom gerust langs voor een gratis intake inclusief huidscan. Deze kan los of in combinatie met een peeling worden ingepland. Online een afspraak maken? Klik hier.

0

Start typing and press Enter to search