Een TCA Peeling; dé oplossing bij een futloze, grauwe huid!

 In Behandelingen, Peelings

 

Ik krijg weer een TCA peeling! Het is helaas alweer een paar jaar geleden dat ik deze peeling zelf heb mogen ervaren. Ook direct het moment dat ik verliefd werd op peelings. Een TCA peeling is een veel uitgevoerde behandeling bij ons in de kliniek. Helaas heerst er nog veel onbekendheid over de kracht van deze unieke behandeling. Vandaar dat ik hem zelf onderga, zodat jullie een duidelijk beeld krijgen wat een TCA peeling precies is en wat het doet. Maar bovenal: waarom dit één van mijn meest favoriete behandeling EVER is! Ik moet toegeven, het is geen ontspannen behandeling of iets wat je even in je lunchpauze doet. MAAR geloof me, it’s worth it! Ik maak er graag tijd voor vrij. Ik vind het zelf geen probleem om met schilfers te werken. Kan ik onze klanten gelijk vertellen dat mijn huid natuurlijk niet voor niets zo mooi blijft. hihi ? Ik weet dat mijn huid na een week weer zal gaan shinen! Dus kom maar op, ik ben er klaar voor!

Voordat ik mijn ervaring met jullie ga delen, zal ik eerst uitleggen wat een TCA peeling precies is. Voor welke huiden het geschikt is en wanneer je deze peeling beter niet kan doen. Bekijk hier mijn vlog! Klik hier.

 

Wat is het?

TCA Peeling is een behandeling om de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. Een TCA peeling, ook wel Trichloorazijnzuur genoemd, kun je zien als één van de sterkste peelings die wij gebruiken. Het zuur werkt anders dan andere zuren die we gebruiken tijdens onze behandelingen. In plaats van dat het de huidcellen verweekt, laat het de eiwitten in onze huid stollen. Daarnaast komt TCA dieper in de huid, waardoor de aanmaak van collageen en elastine in onze lederhuid wordt gestimuleerd. De peeling kan in verschillende concentraties en lagen worden toegepast. Afhankelijk van de sterkte wordt in veel gevallen een kuur van drie behandelingen geadviseerd. Uiteraard is het ook mogelijk om 1 behandeling te ondergaan.

Voordelen:

  • Frissere en jongere uitstraling van de huid
  • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
  • Verbetering van de conditie van de huid
  • Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
  • Verminderen van pigmentvlekken
  • Werkt zowel preventief als probleemoplossend

Voor wie niet?
Wanneer je één van de volgende kenmerken hebt, kunnen wij helaas uit veiligheidsoverwegingen geen TCA peeling uitvoeren; actieve koortslip – huidbeschadigingen, zoals: eczeem, psoriasis – zwangerschap – zonverbrande huid – gebruik van huid verdunnende medicatie – gebruik hydrocortison – hormoonbehandelingen. (alleen in overleg met behandelend arts)

Voorbereiding
Een TCA peeling is een intensieve peeling. Voor een goed resultaat is een goede voorbereiding daarom extra belangrijk. Hoe gezonder de huidbarrière is, hoe beter het resultaat. Zelf gebruik ik al aardig wat producten van Dermalogica en daarnaast slik ik om de dag een shotje collageen inclusief alle vitamine om mijn huid van binnenuit te verstevigen. Ik geloof namelijk dat een gezonde huid mede afhangt van de juiste voeding. Zeker in combinatie met een behandeling zal het zorgen voor een boost aan collageen, wie wil dat nou niet! 🙂

 

DE72F9CE-D30A-4F98-8CA3-6ACD45A3CB67.JPG

 

De eerste behandeling (Level 3)
Voorafgaand aan de behandeling krijg ik eerst een intake gesprek. Veiligheid voorop! Om de peeling extra goed te laten werken wordt mijn huid na het reinigen eerst geprept met een gaasje en prepvloeistof. (level 3) Zo kan de peeling daarna zijn werk extra goed doen. De TCA peeling wordt in maximaal drie lagen aangebracht. Hoeveel lagen er worden aangebracht hangt mede af van de reactie van mijn huid. Daarom wordt er na elke laag minuten gewacht. De eerste laag voel ik nauwelijks. Een kleine tinteling op mijn wangen en rond mijn neus. Juliette besluit om in totaal drie lagen aan te brengen. Deze lagen voel ik ook direct meer dan de eerste laag. Het lijkt een beetje alsof je huid in de brand staat. Gelukkig duurt dit niet lang. Na 15 seconde wapperen voel ik het brandden al redelijk weg trekken. Op naar de derde laag! En om het allemaal nog net iets ingewikkelder te maken brengt Juliette na de peeling ook nog eens Retinol (4%) aan. Dit zal zorgen voor een extra boost aan vernieuwing. Als laatste wordt er een SPF50 poeder aangebracht om de huid goed te beschermen. Geen creme op basis van water, aangezien de huid de eerste zes uur na de behandeling niet in contact mag komen met water. Zo kunnen de peeling en Retinol goed doorwerken om samen actief alle fijne lijntjes en rimpels aan te pakken. Kom maar op! ?

 

De tweede behandeling (Level 4) 
Na twee weken onderga ik onze level 4 peel (TCA 15%) Auwie! Aangezien ik echt een zeikerd ben op het gebied van pijn, kies ik voor onze optie met Fenol (pain control) Aan deze peeling wordt Fenol toegevoegd wat de pijnsensatie iets verminderd. Geloof me, zeker een aanrader! Dit keer kon Juliette maar twee lagen aanbrengen, aangezien mijn huid ging frosten. Wat betekent dat er geen laag meer mag worden aangebracht. Na deze behandeling wordt er geen Retinol aangebracht. Voor de rest gelden dezelfde nazorginstructies als die bij onze level 3 peel.

Na de behandeling
Mijn huid reageert bij de eerste keer gelukkig heel goed! Nauwelijks roodheid of frosting. Wat wel het geval is bij mijn tweede behandeling. Mijn huid voelt na de behandeling zoals verwacht droog en trekkerig aan. Ik moet na mijn behandeling ook weer direct aan het werk. Gelukkig maar dat het niemand opvalt. Zelfs ik ben verbaasd! Alleen weet ik uit ervaring dat dit niet zo blijft. Meestal na twee tot drie dagen zal het vervellen starten en ongeveer 3 tot 4 dagen aanhouden. Wat uiteraard per huid verschillend is.Ik merk dat mijn huid vanaf de derde dag rond mijn mond en neus begint te vervellen. Dag vijf is het vervellen op zijn hoogtepunt en merk ik daarnaast ook dat ik iets meer onzuiverheden heb. Wat een normaal verschijnsel is! Mijn dochter van 11 vond het allemaal maar vreemd haha. “Mams, wat doe je jezelf aan.” Direct het juiste moment om goed uit te leggen dat een mooie huid niet vanzelf komt en dat mama als een soort slang een hele nieuwe huid krijgt.

Belangrijk! Niet aan de velletjes trekken!!! Wij adviseren altijd om ze af te knippen met een schaartje.

Voorbeeld hoe je huid kan gaan schilferen.

 

Een week na mijn behandeling zijn alle velletjes verdwenen. Hoewel het nog wel ligt trekt en strakker aanvoelt. Mijn meest opvallende verbetering zijn toch wel de grote poriën die ik op mijn wangen had, deze zijn veel kleiner en onopvallender geworden. Ook is mijn huid beter gehydrateerd en zijn vlekjes minder zichtbaar. Dit terwijl ik al heel goed voor mijn huid zorg. Kun je nagaan hoe je huid verbeterd als je nog niet zoveel aan je huid hebt gedaan.

IMG-4153.PNG

 

Prijs: 

  • Level 3 €139,- (7% TCA)
  • Level 4 €199,- (15% TCA)

 

Kom je voor het eerst, dan plannen we altijd eerst een intake in inclusief huidscan. Zo kunnen we precies zien of een TCA peel wel geschikt is voor jou. Online een afspraak maken? Klik hier

 

Wil je het maximale uit je peelings halen, dan adviseer ik altijd een kuur van drie behandelingen achter elkaar in te plannen inclusief de juiste verzorging voor thuis! Net zoals bij de tandarts is resultaat alleen mogelijk als de huid thuis ook goed verzorgd wordt.

 

 

 

 

0

Start typing and press Enter to search