De juiste nazorg na een peeling: 9 expert tips!

 In Behandelingen

Een chemische peeling verwijdert dode huidcellen van de buitenste huidlaag om zichtbare tekenen van huidveroudering, acne en (hyper)pigmentatie te helpen verminderen. De frisse, onderliggende huidcellen komen hierdoor sneller naar de oppervlakte waardoor een heldere, gladdere huid onthuld wordt. Peelings variëren van mild tot intens in sterkte. Om echt profijt van een peeling te hebben, is het is belangrijk om ook tijdens het genezingsproces goed voor je huid te zorgen. Vandaag lees je alle tips over wat je wel en beter niet kan doen na een peeling om zo maximaal resultaat te kunnen behalen uit jouw behandeling. Deze nazorg tips gelden voor zowel alle chemische peelings, maar ook microdermabrasie en onze algenpeeling.

Liever al onze nazorg instructies nog even op je gemak nalezen? Dat kan! 🙂 Klik hier.

Daglicht bescherming

Gebruik dagelijks een zonbescherming met minimaal SPF30 of meer. Je huid is kwetsbaarder na een peeling, dus vermijdt directe blootstelling aan de zon. Dit kan namelijk leiden tot nog meer zichtbare tekenen van huidveroudering zoals pigmentvlekjes. Ga je toch de zon in Gebruik dan een breedspectrum fysische zonbescherming zoals Invisible Physical Defense SPF30. Producten met een fysische filter blijven op de huid liggen, waardoor ze UV-stralen weerkaatsen. Doordat ze niet in de huid trekken, is de kans op huidirritatie kleiner. Lees hier meer over het beschermen van je huid.

Zorg dat je huid goed gehydrateerd blijft. 

Een peeling kan de beschermende huidbarrière van je huid tijdelijk aantasten, herstel de barrière door een medium-tot-volle moisturiser aan te brengen. De vocht inbrengende crème moet vrij zijn van agressieve chemicaliën en irriterende stoffen (zoals zuren en anti-acnémiddelen) die jouw toch al gevoelige huid van streek kunnen maken Door dehydratatie kan je huid strakgespannen en trekkerig aanvoelen, drink daarom meer water om de huid nog extra te hydrateren. 

Don’t touch it! 

Blijf van je huid af! Het is niet makkelijk, maar je mag absoluut niet aan losse velletjes trekken. Met het verstoren van het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid, kun je wondjes, vlekjes en littekens veroorzaken. En die zijn erger dan een paar tijdelijke schilfertjes. Onderga je een intensievere peeling en heb je veel vellen, dan kun je deze eventueel heel voorzichtig wegknippen met een (schoon!) nagelschaartje. 

Was je gezicht met koud water. 

Warm of heet water kan de huid overprikkelen, terwijl koud water juist helpt om de huid te kalmeren na een peeling. Je huid voelt misschien wat branderig aan na peeling en heet water kan onaangenaam zijn op je nieuwe huid. Het kan ook een ontstekingsreactie veroorzaken. Was je gezicht met koud water om de genezende huid te helpen kalmeren. En denk eraan, dep je huid daarna altijd droog, dus niet wrijven! 

Zeepvrije reiniging

Als je reiniger niet zeepvrij is, dan is dit het moment om op zoek gaan naar een goede zeepvrije reiniging. Zeep zorgt ervoor dat de huid strak en droog aanvoelt door de huid van zijn natuurlijke oliën te ontdoen – en de huid is al genoeg gestript na een peeling. Je huid schoonmaken met een zeepvrije reiniging ss veilig voor de gevoelige huid na een peeling en droogt je huid niet uit. Hier kun je alle reinigingen van Dermalogica bekijken en hier alle reinigingen van Decaar.

Over-exfolieer niet! 

Wanneer je huid droog en schilferig begint te worden, zou je misschien de dichtstbijzijnde scrub willen pakken en alles eraf willen wrijven. Maar je huid heeft net een flinke afschilfering in gang gezet, een extra scrub heeft ze absoluut niet nodig! Geef je huid even een pauze en wacht minstens 3 dagen na een lichte chemische peeling voordat je gaat scrubben of exfoliëren. Over-exfoliatie kan leiden tot meer roodheid of gevoeligheid, dus wacht hiermee tot je huid volledig hersteld is. Voor medium of diepe peelings kan het zelfs twee weken duren. 

Even geen extra warmte

Vermijd intensieve trainingen, droge sauna’s en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie naar het gezicht kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerken op de net gepeelde huid. Sla dergelijke activiteiten de dag na de peeling over.

Dag Retinol! 

Retinol is een geweldig ingrediënt voor het stimuleren van nieuwe celgroei en celvernieuwing, maar je huid werkt hier al genoeg aan nadat ze een peeling heeft gehad. Zorg ervoor dat je huid dus niet overbelast raakt. Wacht tot de huid genezen is voordat je weer retinol gebruikt. We adviseren ook vijf dagen tot een week voor de peeling te stoppen met het gebruik van retinol of andere huid verdunnende medicatie thuis. 

Tijd heelt alle wonden

Geef het de tijd! We zien het vaak, mensen verwachten binnen een paar dagen al resultaat. Helaas is dit niet mogelijk. Een huid vernieuwd zichzelf gemiddeld in 28 dagen. Hoewel een peeling dit proces versneld, is het nog niet zichtbaar binnen een paar dagen. Jouw huid moet eerst herstellen, wat helaas tijd kost. Wij zeggen altijd: Overdaad schaadt! 

Last but not least!

Neem ons advies serieus! Dit is waarschijnlijk de beste nazorgtip voor peeling. Geloof het of niet, wij hebben veel ervaring met peelings en hoe huiden eventueel kunnen reageren na een behandeling. Probeer deze dan ook op te volgen. Wij kijken naar jouw huid en geven je graag adviezen aangepast op jouw huid. Daarnaast kun je hier ook nog een uitgebreider overzicht vinden met alle nazorg instructies. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via de telefoon of WhatsApp (0203316235) of via email info@thepeelingcompany.nl Online een gratis intake inplannen? klik hier

0

Start typing and press Enter to search