Blog: Microdermabrasie vs Chemische Peeling
Microdermabrasie vs Chemische Peeling
We krijgen vaak de vraag van klanten wat nu het verschil is tussen een chemische peeling en microdermabrasie. Iets wat ook lastig is, aangezien ze allebei het zelfde doel hebben, de huid vernieuwen! Alleen is er tussen beiden wel degelijk een verschil in uitvoering en werking. Vandaag proberen we alle verschillen zo duidelijk mogelijk uit te leggen. We hopen dat het zo makkelijker is om een keuze te maken. Zo niet, kunnen we je uiteraard altijd verder helpen.
Gratis intake inplannen? Klik Hier
Voordat we er verder op in gaan is het belangrijk om te weten dat beiden behandelingen de huid exfoliëren. Als we jong zijn vernieuwd onze huid gemiddeld elke 28 dagen. Naarmate we ouder worden vertraagd dit proces en kan het wel oplopen tot 50 dagen. Met als resultaat een doffere, grauwere huid. Exfoliëren zorgt ervoor dat de huid zich dus sneller vernieuwd, waardoor deze in veel gevallen frisser en gezonder blijft. Ook bij huidaandoeningen zoals pigment of acne kan exfoliëren daarom dé oplossing zijn.
Maar wat is dan precies het verschil?
Het verschil zit hem in de manier waarop de behandeling wordt uitgevoerd. Een chemische peeling verwijdert dode huidcellen door middel van zuren, terwijl microdermabrasie dat doet door middel van een apparaat wat een continue straal van microkristallen langs de huid “schuurt”
Microdermabrasie
Microdermabrasie is een mechanische peeling, waarbij met behulp van microkristallen de bovenste, dode huidcellen van de huid af worden gehaald. Microdermabrasie werkt door middel van een apparaat met een kopje wat een continue stroom van microkristallen op de huid straalt. De microkristallen worden met een bepaalde kracht op de huid geblazen en vervolgens door middel van vacuüm direct weer afgezogen. Hoe hard deze straal gaat kan per behandeling worden ingesteld. Omdat klanten meer voelen, denken ze vaak onterecht dat microdermabrasie veel intensiever is dan een chemische peeling. Wat in veel gevallen niet klopt.
Chemische peeling
Bij een chemische peeling brengen we een vloeibare oplossing aan op de huid. Deze oplossing bestaat uit één of meerdere zuren die in staat zijn om oppervlakkig tot diep door te dringen in de huid. Laagje voor laagje verweken ze de huid. We spreken van een chemische peeling omdat de huidcellen veranderen wanneer ze in aanraking komen met een zure oplossing. Hierdoor kunnen zij niet meer functioneren en schilfert de huid af. Vandaar het woord ‘peeling’ De sterkte van een chemische peeling is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de concentratie en de PH-waarde van het zuur. Met een chemische peeling kun je een huidprobleem specifieker aanpakken, aangezien er dus meerdere soorten van zijn. Zo wordt een salicylzuurpeeling vaak ingezet bij acne en een melkzuurpeeling bij pigmentvlekken. Wij hebben onze chemische peelings ingedeeld in verschillende levels. Zo kunnen we een behandelplan opstellen, wat perfect aansluit op jouw huid.
- Meer informatie over onze chemische peelings? Klik Hier
- Een afspraak maken? Klik Hier
- Tarieven? Klik Hier
Combineren?
Beiden behandelingen hebben dus wel hetzelfde doel, maar wel een totaal andere werking. Een chemische peeling is bij veel huidproblemen effectiever dan een microdermabrasie behandeling. Maar als je deze twee methoden met elkaar combineert, krijg je een behandeling die de huid op verschillende manieren zowel mechanisch als chemisch zal exfoliëren. De chemische peeling werkt in de diepere huidlagen van de huid en microdermbrasie zal de huidstructuur van buitenaf verbeteren. Deze behandeling is alleen mogelijk indien de huid in goede conditie is.