Alles wat je moet weten over onze peelings!

 In Behandelingen, Peelings

The Peeling Company hecht veel waarde aan het informeren van haar klanten. Wij geloven dat het behalen van een goed resultaat mede afhangt van een goede voorlichting. Onderstaande informatie heeft als doel u te informeren over onze chemische peeling behandeling. Mochten er vragen zijn, horen wij het graag.

Wat is een chemische peeling?

Een peeling bevat natuurlijke zuren, zoals Glycolzuur, Melkzuur of Salicylzuur die beschadigde cellen er af ‘pelt.’
Hierdoor komen de frisse en jonge huidcellen tevoorschijn. Naarmate we ouder worden neemt onze natuurlijke celdeling af, waardoor onze dode huidcellen langer op de huid blijven liggen. Een chemische peeling vermindert rimpels, oneffenheden, zonbeschadiging en acne-littekens sterk.

Is een chemische peeling geschikt voor mij?

Mensen met een goede algehele gezondheid, realistische verwachtingen en een gezonde huidteint zijn geschikte kandidaten voor het ondergaan van een chemische peeling. Een chemische peeling kan worden toegepast bij de volgende huidcondities: Fijne lijntjes en/ of rimpels, vale en/of doffe huid, grove poriestructuur, verstopte poriën en/of ontstekingen/ rokershuid/ zonbeschadigde huid/ acne/ acnelittekens/ pigmentvlekken/ zwangerschapsmasker/ ouderdomsvlekken/donkere huidskleuren/ alle huidtypen (vet/normaal/ droog).

Wanneer mag een peeling niet worden uitgevoerd?

Wanneer je één van de volgende aandoeningen hebt, kunnen wij helaas uit veiligheidsoverwegingen geen peeling uitvoeren. Actieve koortslip (level 2/3/4/5) – Huidbeschadigingen, zoals: eczeem, psoriasis – zwangerschap (level 2 /3/4/5) – zonverbrande huid – gebruik van huid verdunnende medicatie (level 2/3/4/5) – gebruik hydrocortison (level 2/3/45) – hormoonbehandelingen (level 2/3/4/5)) (alleen in overleg met behandelend arts).

Voorafgaand aan de behandeling:

Voordat de eerste chemische peeling behandeling plaatsvindt, vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek zullen wij samen met u alle persoonlijke gegevens doornemen. Daarna zal er uitgebreid ingegaan worden op de behandeling zelf, uw verwachtingen, mogelijk resultaat en eventuele contra-indicaties.

Wil je online een afspraak inplannen en weet je niet zeker welke behandeling je moet inplannen? Kies dan voor een level 1 behandeling van 45 of 60 minuten. (met epileren) deze kunnen we altijd veranderen in een ander level indien dit nodig is. Online een afspraak inplannen? Klik hier

Hoe verloopt de behandeling?

Onze behandelingen zijn ingedeeld in vijf verschillende levels: level 1 (oppervlakkig) tot level vijf (diep). Na het intakegesprek wordt er bepaald welke peeling het beste aansluit op uw wensen en huidconditie. Welke stof voor de behandeling wordt gekozen en in welke concentratie is namelijk mede afhankelijk van het gewenste resultaat.

Ondervind ik ongemak tijdens de behandeling?

Tijdens een chemische peeling kunt u vanaf level 2 een warm of branderig gevoel ervaren. Hoe hoger het level, hoe meer deze symptomen naar voren kunnen komen. Mocht u een branderig gevoel ervaren hebben wij indien nodig een waaier. Hierdoor wordt het branderig gevoel aanzienlijk minder. De meeste klanten verdragen de behandeling zeer goed.

Wat kan ik direct na een behandeling verwachten?

  • De huid kan de eerste week na een peeling droog en trekkerig aanvoelen.
  • De huid kan na 2 tot 3 dagen gaan vervellen. (Level 3/4/5) (Level 1 en 2 zelden)Let op: in sommige gevallen zal de huid niet vervellen. Dit betekent niet dat de behandeling niet effectief is, echter reageert de peeling op elke huid anders. Het heeft met verschillende factoren te maken zoals; wat heb je al aan je huid gedaan? Welke producten gebruik je al?
  • De huid kan rood, geïrriteerd of branderig aan gaan voelen. (Level 3/4/5) (level 1 en 2 zelden)
  • De huid kan de eerste week na de behandeling iets onrustiger worden en gaan detoxen.
  • Een reeds eerder opgetreden herpes infectie (koortslip) kan weer optreden ten gevolge van de behandeling.

Moet ik bepaalde producten na de behandeling gebruiken?

Voor het behalen van het beste resultaat geven wij na de behandeling een aangepast thuisadvies. Wij adviseren dit productadvies thuis op te volgen. Belangrijk is hierbij het dagelijks gebruik van een daglicht bescherming (minimaal SPF 30). Het productadvies voor thuis hoort bij onze service met als doel uw huid te verbeteren. Belangrijk om te weten dat ons advies u tot niets verplicht.

Wanneer worden de resultaten zichtbaar?

Waarschijnlijk zult u direct na de eerste behandeling al verbeteringen in de structuur en het uiterlijk van uw huid opmerken. Hoe hoger het level, hoe zichtbaarder het resultaat is. Voor optimaal resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband toe te passen. Afhankelijk van het doel van de kuur kan het aantal behandelingen worden vastgesteld. Over het algemeen zien de meeste mensen na 3 à 4 behandelingen al resultaat. Wel willen we daarbij benadrukken dat resultaat afhankelijk is van verschillende factoren. De belangrijkste factoren voor het behalen van resultaat zijn; soort huidprobleem, regeneratievermogen van de huid, gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten (inclusief een dagelijkse bescherming tegen daglicht van minimaal spf30). Wij zullen altijd ons uiterste best doen om uw huid op een deskundige en eerlijke manier te behandelen om zo de huid te verbeteren. Echter kunnen wij resultaat nooit garanderen. Let op; Als de huid erg droog is of je hebt vaker een TCA peeling ondergaan, dan kan het zijn dat de huid minder zal vervellen. Hetgeen niet betekent dat de peeling niet werkt. De mate van het vervellen, zegt dus niets over de effectiviteit.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Onze huidtherapeuten staan ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en het kwaliteitsregister voor Paramedici. Bij diverse indicaties, zoals bijvoorbeeld acne of acnelittekens, is er in sommige gevallen een vergoeding mogelijk. Dit verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Informeer hier naar bij uw zorgverzekeraar.

Benieuwd naar onze prijzen? Klik hier

Note: 

  • Komt u voor de eerste keer? Dan plannen we altijd 30 minuten extra in voor een intake inclusief huidscan. 
  • Uitveiligheidsoverwegingenwordenonzebehandelingenalleenuitgevoerdincombinatiemeteenintake.

0

Start typing and press Enter to search