Microdermabrasie

Microdermabrasie is een veilige techniek om de conditie van de huid pijnloos zichtbaar te verbeteren. Een geavanceerd Microdermabrasie-apparaat verwijdert, met behulp van steriele kristallen, je dode huidcellen en stimuleert de onderliggende huidlagen tot een betere doorbloeding en aanmaak van collageen. Hierdoor vernieuwt de huid zichzelf en vertraagt het verouderingsproces. De jongere gezonde huidcellen komen meteen te voorschijn. Deze behandelde huidlaag is dan in staat voedingsstoffen gemakkelijk op te nemen. De behandeling kan worden ingezet bij veel verschillende soorten huidproblemen. Hij kan worden toegepast bij jong en oud en zowel bij mannen als vrouwen. Hij kan ingezet worden bij een vermoeide, matte, vlekkerige of verouderde huid alsmede bij oppervlakkige rimpelvorming, verstopte porien, pigmentvlekken en zonlichtbeschadigingen. Op een hogere stand is de microdermabrasie uitermate geschikt om littekens te behandelen.

Voor de behandeling

Microdermabrasie kan zowel diep als oppervlakkig uitgevoerd worden. Tijdens het intakegesprek bespreekt de behandelaar over de verschillende mogelijkheden waaronder de intensiteit van de behandeling, zodat je weet welke huidreactie je eventueel kunt verwachten. Een week voor de behandeling niet harsen in het te behandelen gebied, geen laser- of IPL-behandeling. De huid mag geen diepe bruining van de zon/zonnebank hebben.

Behandeling

Voor de behandeling wordt de huid goed schoongemaakt. Tijdens de behandeling wordt de buitenste laag van de huid weggeschaafd met hele fijne kristallen. Er wordt niet meer huid weggehaald dan nodig is om de rimpels of littekens te verminderen. Dermabrasie kan op het hele gezicht uitgevoerd worden. Afhankelijk van de omvang van het gebied dat behandeld wordt duurt de behandeling 30 minuten tot een 45 minuten. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem en van de intensiteit en indringdiepte waarmee behandeld kan worden. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het goed om de behandeling in het begin van de sessie elke 2 weken te herhalen. Gemiddeld zijn er  6 tot soms 12 behandelingen nodig. Om de intensiteit te versterken kan microdermabrasie, indien mogelijk, samen worden uitgevoerd in combinatie met een chemische peeling of microneedling.

huidlagen

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid iets trekkerig en droog aanvoelen en enige lichte roodheid vertonen. Er is een dun laagje van de huid gehaald waardoor een goede nabehandeling met de thuisverzorgingsproducten noodzakelijk is.

Daarnaast dien je tot 48 uur na de behandeling de volgende onderdelen te vermijden; sauna, heet water, intensief sporten en zwemmen. Het wordt streng afgeraden de huid bloot te stellen aan direct zonlicht en deze om die reden goed te beschermen met een SPF50.

Resultaat

  • Huid wordt gladder, zachter en frisser;
  • Celdeling krijgt een boost;
  • Huidstructuur wordt gelijkmatiger met fijnere poriën;
  • Rimpels en fijne lijntjes nemen af;
  • Pigmentvlekken vervagen;
  • Bij diepe, scherpe of verzonken (atrofisch) littekens, zullen de scherpe littekenranden afgevlakt worden.
  • en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen;
  • Bij diepe, scherpe of verzonken (atrofisch) littekens, zullen de scherpe littekenranden afgevlakt worden.

Net als bij andere  huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van  de aandoening zijn er gemiddeld  zes behandelingen in kuurverband nodig voor een zichtbaar resultaat.

Vergoedingen

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acne littekens meestal (grotendeels) vergoed door zorgverzekeraars onder  acnetherapie. De behandeling van littekens kan soms worden vergoed onder littekentherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van je polis en de polisvoorwaarden. Informeer bij je zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding je hebt en raadpleeg de polisvoorwaarden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de facturen met je zorgverzekeraar

0

Start typing and press Enter to search