Chemische peeling

Een peeling bevat natuurlijke zuren, zoals Glycolzuur, Melkzuur of Salicylzuur die de toplaag van je huid (de dode huidcellen) er af ‘pelt’, waardoor de frisse en jonge huidcellen tevoorschijn komen. Naarmate we ouder worden neemt onze natuurlijke celdeling af, waardoor onze dode huidcellen langer op de huid blijven liggen. Een chemische peeling verminderd rimpels, oneffenheden, zonbeschadiging en acne-littekens sterk. Welke peeling we gebruiken hangt sterk af van verschillende factoren. Daarom plannen we voorafgaand aan de eerste behandeling altijd een intake gesprek in van 30 minuten waarin we een uitgebreide huidanalyse uitvoeren. Aan de hand hiervan stellen we jouw persoonlijk behandelplan op.

Online een gratis intake inplannen? Klik hier.

Weet je niet zeker welke behandeling het beste bij jou past? We kunnen altijd wisselen tussen verschillende levels, als blijkt dat een hoger level beter aansluit. Kies dan voor “Eerste bezoek: level 1 peeling 45 minuten”

 

Meer informatie nalezen over chemische peelings?

 

Voor de behandeling

Voordat de eerste chemische peeling behandeling plaatsvindt, vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek zullen wij samen met jou alle persoonlijke gegevens doornemen. Daarna zal er uitgebreid ingegaan worden op de behandeling zelf, jouw verwachtingen, mogelijk resultaat en eventuele  contra-indicaties. Na akkoord worden er foto’s van je gezicht gemaakt met de huidscanner Skin Observ, met als doel het bepalen van ons startpunt m.b.t. het te behalen resultaat. Bij een gevoeligheid voor koortsblaasjes wordt geadviseerd 7 dagen voor de peeling het voedingssupplement L-Lysine te slikken dit om de kans op een uitbraak te verkleinen.

 

Wanneer je één van de volgende aandoeningen hebt, kunnen wij helaas uit veiligheidsoverwegingen geen peeling uitvoeren. Herpes infecties (koortslip) – Huidbeschadigingen, zoals: eczeem, psoriasis – zwangerschap (aangepaste behandeling)– zonverbrande huid – gebruik van huid verdunnende medicatie, bijv.  Accutane of Roaccutane – gebruik hydrocortison – hormoonbehandelingen (alleen in overleg met behandelend arts). Uiteraard kunnen wij ook een behandeling uitvoeren zonder het gebruik van een peeling.

Behandeling:

Onze behandelingen zijn ingedeeld in vijf verschillende levels: level 1 (oppervlakkig) tot level vijf (diep). Na het intakegesprek wordt er bepaald welke peeling het beste aansluit op jouw wensen en huidconditie. Welke stof voor de behandeling wordt gekozen en in welke concentratie is namelijk mede afhankelijk van het gewenste resultaat.

Prijzen: Klik hier

 

 

 

Ondervind ik ongemak tijdens de behandeling?

Tijdens een chemische peeling kun je een warm of branderig gevoel ervaren. Hoe hoger het level, hoe meer deze symptomen naar voren kunnen komen. Mocht je een branderig gevoel ervaren hebben wij indien nodig een waaier. Hierdoor wordt het branderig gevoel aanzienlijk minder. De meeste klanten verdragen de behandeling zeer goed.

 

 

Wanneer worden de resultaten zichtbaar?

In de meeste gevallen zul je direct na de eerste behandeling al enige verbeteringen in de structuur en het uiterlijk van je huid opmerken. Hoe hoger het level, hoe zichtbaarder het resultaat is. Voor optimaal resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband toe te passen. Afhankelijk van het doel van de kuur kan het aantal behandelingen worden vastgesteld. Over het algemeen zien de meeste mensen na 3 à 4 behandelingen al resultaat. Wel willen we daarbij benadrukken dat resultaat afhankelijk is van verschillende factoren. De belangrijkste factoren voor het behalen van resultaat zijn; soort huidprobleem, regeneratievermogen van de huid, gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten (inclusief een dagelijkse bescherming tegen daglicht van minimaal spf30). Wij zullen altijd ons uiterste best doen om uw huid op een deskundige en eerlijke manier te behandelen om zo de huid te verbeteren. Echter kunnen wij resultaat nooit garanderen. Let op; Als de huid erg droog is of je hebt vaker een TCA peeling ondergaan, dan kan het zijn dat de huid minder zal vervellen. Hetgeen niet betekent dat de peeling niet werkt. De mate van het vervellen, zegt dus niets over de effectiviteit.

 

 

Kan ik een peeling ondergaan in de zomer?

Chemische peelings zijn veilig in de zomer, zolang je ons advies goed opvolgt. Anders zouden mensen in warme landen, waar elke dag de zon schijnt, nooit een peeling kunnen ondergaan. Wanneer je je huid dagelijks goed beschermt tegen de zon (daglicht) is de kans op complicaties klein. Elke twee uur een breedspectrum UV bescherming aanbrengen en niet uren in de felle zon bakken. Deze regels voor bescherming tegen de zon zijn voor iedereen hetzelfde ongeacht of je een chemische peeling hebt gehad of niet. Een voordeel van het ondergaan van chemische peelings in de zomer is dat het kan helpen bij het onder controle houden van je pigmentvlekken. Als je halverwege de zomer stopt met chemische peelings, kunnen de pigmentvlekken terugkomen en zal het in de winter meer werk zijn om de schade ongedaan te maken.

Om de kans op eventuele risico’s zo laag mogelijk te houden raden we in de zomer alleen onze level 1 en 2 peeling aan. Bij een level 3, 4 en 5 peeling is de kans dat je huid gaat schilferen groot, wat meer risico’s met zich mee brengt. Vandaar dat we deze behandeling in de zomer maanden of voorafgaand aan een vakantie niet uitvoeren. Laat de zomer je dus niet afschrikken, maar laat je wel altijd goed adviseren bij het kiezen van de juiste peeling, niet elke huid is hetzelfde.

Meer feiten en fabels over chemische peelings kun je hier nalezen: Feiten en fabels over chemische peelings

Na de behandeling:

De herstelperiode na een chemische peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling, de conditie van de huid en de manier waarop de huid thuis verzorgd wordt.

Direct na de behandeling:  Na de behandeling kan de huid iets trekkerig en droog aanvoelen en enige roodheid vertonen. Net als wanneer u iets te lang in de zon heeft gezeten.

 

Eerste week na de behandeling

Level 1 en 2:  In de meeste gevallen geen tot weinig bijwerkingen. De huid zal nauwelijks tot niet gaan schilferen en make-up mag dezelfde dag weer worden aangebracht. De huid kan de eerste dagen na de peeling wat onrustiger worden, wat meestal binnen een paar dagen weer weg trekt.

Level 3, 4 en 5:

 • Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Dit is een normaal proces van de huid en een goed teken. Hieronder zal een mooie nieuwe huid verschijnen.
 • Wanneer de huid niet gaat schilferen betekent dit niet dat de peeling geen effect heeft gehad op de huid.
 • Het schilferen en het droge gevoel start meestal vanaf dag 2 en kan zo’n 3 tot 5 dagen duren.
 • De huid kan roodheid vertonen of branderig aanvoelen. Dit zal in de meeste gevallen binnen 1 tot 3 dagen weer verdwijnen.
 • Het is belangrijk om NIET aan de velletjes te trekken. Deze kunnen wel met een schaartje worden weggeknipt.

Hier vind je een overzicht van alle nazorginstructies en ons toestemmingsformulier. 

 

 

 

Resultaat

 • Je huid gladder maken, waardoor rimpels minder zichtbaar worden
 • Pigmentvlekjes en een ongelijkmatige teint door zonneschade vervagen.
 • Je huid er jonger en frisser laten uitzien.
 • De aanmaak van collageen stimuleren, waardoor de huid steviger wordt

Het resultaat van de behandeling is sterk afhankelijk van het gebruiken van een juiste UV-bescherming. Om die reden geven wij altijd een uitgebreid ondersteunend advies mee voor thuis.

Thuisadvies

 • Blootstelling aan UV licht (zonlicht, zonnebank) en overmatige hitte vermeden wordt tijdens en ten minste 2-4 weken na de peeling.
 • Gedurende deze periode een zonbescherming met factor 30 (of hoger) minimaal om de 2-3 uur op het behandelde lichaamsdeel gebruikt wordt.
 • Gebruik thuis enkel door de specialisten geadviseerde huidverzorgingsproducten
 • Make-up, zwemmen, sauna, sport en exfoliëren van de huid pas zijn toegestaan wanneer roodheid en vervellen zijn verdwenen
 • Niet aan de velletjes trekken. Hierdoor kunnen namelijk wondjes en pigmentvlekken ontstaan. ,
 • Mannen mogen zich dagelijks mogen scheren, bij voorkeur elektrisch of in één richting met een (droog) scheermes.
propower-tpc
0

Start typing and press Enter to search