5 Tips om verstopte poriën bij een vette huid te voorkomen.

 In Gezichtsverzorging, Onzuivere of vette huid

Puistjes ontstaan niet alleen van binnenuit. Wat veel mensen niet weten is dat het in veel gevallen ook kan ontstaan door invloeden van buitenaf. Om het ontstaan van puistjes zoveel mogelijk te verminderen, of nog beter gezegd te voorkomen, moeten we dus alles onder de loep nemen. Benieuwd welke factoren dit zijn? Wij leggen je vandaag precies uit welke factoren de talgproductie kunnen actieveren. 

 


De invloed van de zon op een vette, onzuivere huid

invloed van zon op de huidUV-straling zorgt ervoor dat de huid gedehydrateerd raakt, waardoor deze overmatig talg gaat produceren. Resultaat? Een nog vettere, glimmende huid. UVB-stralen kunnen zonverbranding veroorzaken wat weer op zijn beurt kan resulteren in het afschilferen van de huid. Hierbij komen extra dode huidcellen vrij. Een teveel aan talg en dode huidcellen zijn de twee grootste factoren die bijdragen aan het ontstaan van onzuiverheden. Samen verstoppen ze de follikels (poriën), waardoor de kans groter wordt dat ze uitbreken.

Tip! Breng dagelijks een moisturizer aan met SPF om je vette huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen zoals bijvoorbeeld Clearing Defense SPF30 of Oil Free Matte SPF30.

Als je acnelittekens hebt, kan de zon deze donkerder en meer opvallend maken, omdat littekenweefsel zeer gevoelig is voor zonlicht. Het verkleuren van een litteken is de manier waarop de huid zichzelf beschermt tegen verdere schade.

Tip! Onze microneedling behandelingen werken effectief tegen acne littekens en worden in veel gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Kom gerust langs voor een gratis intake inclusief huidscan, zodat we je een aangepast advies kunnen geven. Online inplannen? klik hier

 


Luchtvervuiling verhoogt de talgproductie

luchtvervuiling en vrij radicalen

heeft aangetoond dat mensen die leven in gebieden met meer luchtvervuiling een hogere talgproductie hebben dan mensen uit andere gebieden. De vrije radicalen die geactiveerd worden door luchtvervuiling kunnen de huidbarrière verzwakken, waardoor de vette glans en ontstekingen alleen maar beter zichtbaar worden. Fijnstof dringt in de huid en zorgt voor dehydratatie, waardoor de huid meer talg gaat produceren. Resultaat? Hetzelfde verhaal als hierboven: een nóg vettere huid.

Tip! Zorg dagelijks voor een goede (dubbele) reiniging van de huid om je huid te ontdoen van vuil. Pre cleanse is de eerste stap in het effectief reinigen van je huid. Ook als je geen make-up draagt. Olie trek namelijk olie (talg) aan. Kies daarna voor een tweede reiniging zoals Special Cleansing Gel of Clearing Skin Wash bij actieve acne. 

 


Comedogene make-up verstopt de huid

comedogene ingredienten in make-up

Je bent vast wel eens vergeten om na een avondje stappen je make-up eraf te halen. Hoewel het onschuldig lijkt om een nachtje met je make-up op te slapen of de volgende ochtend zelfs een nieuwe laag hierover aan te zetten – draagt dit bij aan het ontstaan van wat dermatologen omschrijven als ‘’acne cosmetica’’, ofwel onzuiverheden veroorzaakt door make-up gebruik. Daarnaast is het ook belangrijk om eens goed te kijken naar de producten die je gebruikt. Make-up die comedogene ingrediënten bevatten kun je beter vermijden. Deze stoffen worden vaak gebruikt in make-up en huidverzorgingsproducten, maar kunnen de huid enorm uitdrogen en dragen niet bij aan de gezondheid van de huid.  Symptomen waaraan je acne cosmetica kunt herkennen zijn kleine bultjes of whiteheads die voorkomen op wangen, kin, rond de mond en op het voorhoofd.

Tip! Zorg dagelijks zowel ’s ochtends als ‘s avonds voor een (dubbele) reiniging van het gezicht en ga niet met make-up op slapen om verstoppingen te voorkomen.


Dehydratie (vochtverlies) van de huid zet je talgklieren aan het werk

dehydratatie

 

Dehydratie (vochtverlies) van de huid wordt niet alleen veroorzaakt door UV-stralen en luchtvervuiling, het wordt ook veroorzaakt door levensstijlgewoonten zoals te vaak je huid scrubben en het nemen van warme douches of je huid te agressief reinigen. Deze gewoonten kunnen de natuurlijke buitenlaag van de huid aantasten, waardoor de talgklieren harder gaan werken. Resultaat? Meer glans!

Tip! Drink dagelijks 2 liter water om voldoende gehydrateerd te blijven en gebruik geen huidverzorgingsproducten die de huidbarrière kunnen strippen of huiddrogen. Gebruik een hydraterende moisturizer met SPF om dehydratie door de zon tegen te gaan en producten met hyaluronzuur die je huid extra hydrateren zoals Calm Water GelSkin Hydrating booster en Skin Hydrating masque. 

 


Stress

icon stress

Stress is een belangrijke veroorzaker van onzuiverheden omdat stress ervoor zorgt dat de huid meer talg produceert en het herstelproces van de huid vertraagt. Houd in gedachte dat stress meerdere vormen heeft en niet alleen “negatief” hoeft te zijn. Trouwen is in veel gevallen een positieve ervaring, maar kan ook zorgen voor stress. Hetzelfde geldt voor slecht slapen, ziek zijn en het gebruik van medicatie. Allemaal vormen van stress voor het lichaam. Vrouwen blijken hier vaker last te hebben dan mannen. Dit valt te verklaren door hormonale schommelingen (bijvoorbeeld tijdens menstruatie of zwangerschap) en door de vaak stressvolle combinatie van werk en gezinsleven. Deze zogenaamde stresspuisten komen voornamelijk voor op de kin en kaaklijn.

Tip: probeer zoveel mogelijk ontspan momenten voor jezelf in te plannen. Wist je trouwens dat je bij onze level 1 en 2 peels van 45 en 60 minuten ook een massage krijgt? Zo word je huid verzorgd en kom je heerlijk tot rust. Online een afspraak inplannen? Klik hier 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.dermalogica.nl

 

0

Start typing and press Enter to search