Puistjes als tiener: hoe fix je dat?

 In Onzuivere of vette huid

Hoe kom je van je puistjes af? 

Als tiener krijg je vaak te maken met onzuiverheden. Leer hoe je hier mee om moet gaan om puistjes te verminderen en te voorkomen. 

dermalogica clear start purifying body spray

Alsof je tienerjaren nog niet stressvol genoeg kunnen zijn, krijg je vaak ook nog te maken met breakouts oftewel puistjes! Vaak poppen ze ’s nachts ineens op, zonder enige waarschuwing. Probeer je hier te druk over te maken, want dit is compleet normaal. Dit komt omdat je hormonen op deze leeftijd ontzettend aan het schommelen zijn. Deze hormonen zorgen ervoor dat je huid meer olie produceert wat kan leiden tot acné. Leuk zijn ze niet, maar met de juiste skin care routine kun je ze onder controle krijgen. Hier is wat je moet weten.

fix je breakouts als tiener 

  1. Reinig je gezicht met een cleanser
  2. Gebruik ingrediënten die breakouts tegengaan
  3. Mee-eters kunnen wat extra aandacht gebruiken
  4. Ga naar een huidexpert (indien nodig)
  5. HEB GEDULD

Reinig je huid met een milde cleanser 

De eerste stap in iedere skin care routine is een goede cleanser in de ochtend en in de avond. Een cleanser verwijdert vuil, overtollig talg en dode huidcellen zonder de huid te strippen of uit te drogen. Het reinigen van het gezicht is super belangrijk. Wanneer de huid niet schoon genoeg is, kunnen de producten die je vervolgengs gaat gebruiken niet goed opgenomen worden. Onderzoek heeft aangetoond dat onze huid viezer is dan ooit, door pollutie, make-up en talg (yikes). Dus zorg ervoor dat je je huid goed schoonmaakt!

Gebruik producten die breakouts tegengaan 

Ingrediënten zoals Salicylzuur of Benzoyl Peroxide zijn gemaakt om puistjes aan te pakken en kun je vinden in veel skin care producten zoals cleansers, exfolianten of spot treatments. Salicylzuur zorgt ervoor dat poriën niet verstopt raken en reguleert de olieproductie. Benzoyl Peroxide droogt de puistjes uit en vermindert acne veroorzaakt door bacteriën. Mee-eters, moeten op een andere manier aangepakt worden. De beste manier om mee-eters te verwijderen en te voorkomen is door grondige reiniging, toning en een masker bovenop je normale skin care routine. Breakout Clearing Foaming Wash is een milde reiniger met Salicylzuur, ontwikkelt voor de jonge tienerhuid.

ProTip: Heb je last van puistjes op je lichaam? Gebruik dan Clear Start Clarifying Body Spray Deze anti-onzuiverheden spray die snel werkt op de moeilijk bereikbare plaatsen om verstopte poriën schoon te maken, minimaliseert puistjes.

Hardnekkige acne, vraagt om een hardnekkige aanpak: ga naar een huidexpert 

Heb je last van hardnekkige onzuiverheden? Dan is het goed om een professional om advies te vragen. Een huidexpert is iemand die zich gespecialiseerd heeft in de huid. Ze kunnen de juiste apparaten en producten, die niet voor de consument beschikbaar zijn. Wist je trouwens dat binnen sommige verzekeringen acnebehandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar? Vraag informatie op en ga naar je huisarts om een doorverwijzing.

Vergeet niet om geduld te hebben 

Producten die beloven om binnen 24 uur resultaat te geven? Het zou natuurlijk ontzettend fijn zijn, maar bestaat niet. Je huid is een levend orgaan en heeft tijd nodig om te helen en zich aan te passen. Na een behandeling kan het zelfs 4 tot 8 weken duren voordat je resultaat gaat zien. Blijf vasthouden een je routine. Wanneer je merkt dat je huid méér puistjes krijgt dan normaal, schrik dan vooral niet. Het kan zijn dat je huid te maken krijgt met purging, dit is compleet normaal bij de start van een nieuwe routine. Soms met je 2 stappen terug doen om er 5 vooruit te kunnen gaan. Raak niet ontmoedigd! Dit is onderdeel van jouw reis naar een meer egale huid.

0

Start typing and press Enter to search