Pak onzuiverheden én tekenen van huidveroudering aan!

 In Huidveroudering, Onzuivere of vette huid

 

 

Ons dagelijkse hectische bestaan en toegenomen drukke levensstijl zorgt voor een constante druk en tegenstrijdigheid tussen ons lichaam en onze geest. Daar waar onze geest sneller wil gaan en meer dingen tegelijkertijd wil doen, is ons lichaam op biochemisch niveau niet veel veranderd sinds de Steentijd. Als gevolg hiervan ervaren we als volwassenen meer chronische stress wat kan resulteren in het krijgen van ontstekingen en het sneller verouderen van onze huid. Hoewel we allemaal stress ervaren, zien we dat de cijfers vooral stijgende zijn bij volwassen vrouwen. Zij ervaren veel meer socio-economische druk om buitenshuis te werken en daarbij een huishouden draaiende te houden, hebben meer zorgtaken binnen het gezin of familieleven en ervaren daardoor tweemaal zoveel stress als mannen. Wat in veel gevallen direct terug te zien is in de huid. Vrouwen krijgen ineens onverklaarbare puistjes doe ze vroeger nooit hebben gehad. Herkenbaar? Lees dan snel verder. 🙂 

 


Acne + huidveroudering

 

Een van meest gestelde vragen die we krijgen bij volwassenen met een acnegevoelige huid is: “Waarom ervaar ik op deze leeftijd nog puistjes?” In tegenstelling tot wat veel mensen denken is acne niet alleen voorbehouden voor tieners. Het kan voorkomen bij iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, huidskleur en zelfs huidtype. Hoewel tieners vaak jeugdpuistjes krijgen door de pubertijd die zorgt voor een vergrote talgproductie, kunnen volwassenen onzuiverheden krijgen door tal van verschillende oorzaken die variëren van intrinsieke factoren (stress, genetische aanleg, hormonen, hormoonverstoringen, immuunsysteem, microbioom) tot extrinsieke factoren (levensstijl, cosmetica gebruik, omgevingsfactoren).

 

 


Volwassen acne vs jeugdacne

 

Volwassen acne kan onderverdeeld worden in twee categorieën: aanhoudende acne of later ontstane acne. Volwassenen met aanhoudende acne ervaren dat de klachten sinds de pubertijd eigenlijk tot aan volwassen leeftijd zijn blijven bestaan of ervaren dat ze tijdens de pubertijd klachten hebben gehad, die tijdelijk zijn verdwenen, maar op volwassen leeftijd weer zijn toegenomen. Later ontstane acne (meestal pas ontstaan vanaf 25 jarige leeftijd of later) kan bij iedereen ontstaan ongeacht eerdere acnecondities tijdens de tienerjaren. Beide vormen van volwassen acne komen vaker voor bij vrouwen en uiten zich in ontstekingen, veranderingen in pigmentatie en littekens die allen bijdragen in het sneller verouderen van de huid. Later ontstane acne is over het algemeen genomen wat milder tot gemiddeld in hevigheid en uit zich vaak in ontstekingen met minder comedonen dan bij jeugdacne. Ook komen de onzuiverheden vooral voor aan de onderkant van het gelaat (rond de mond, kin en op de kaaklijn), in de hals en soms op het decolleté. Volwassenen hebben ook veel vaker een gevoelige huid en dit maakt dat de huid, samen met de andere triggers die de acne klachten veroorzaken, een stuk complexer te behandelen is dan de tienerhuid. Tieners hebben immers vaak een stevigere, algeheel vettere huid.

 


Waarom AGE bright?

 

AGE Bright combineert het beste wat de plantenwereld te bieden heeft met technologie om ontstekingen en de erdoor veroorzaakte huidveroudering te verminderen. Omdat volwassenen veel gemakkelijker tekenen van huidveroudering ervaren, zoals post-inflammatoire hyperpigmentatie, zal het gebruiken van producten die tegelijkertijd de acne én de huidveroudering adresseren de behandeling vergemakkelijken. De AGE bright formules zijn zeer effectief, omdat ze de factoren die een rol spelen in acne en PIH aanpakken en tevens de huidbarrière ondersteunen.

 

 

 

 

Bij ons krijg je altijd 10% korting op alle producten van Dermalogica! Zowel online als bij ons in de winkel! 😀

 


 

Clearing skin wash

 

 

Voordelen:

 • Zeepvrije, schuimende cleanser
 • pH neutrale, milde gezichtsreiniger
 • Verwijdert overtollig talg en dode huidcellen
 • Voor de volwassen onzuivere en vette huid

Hoofdingrediënten

 • Salicylzuur stimuleert de celvernieuwing en vermindert verstopte poriën
 • Menthol en Kamfer verkoelen de geprikkelde huid.
 • Citroenkruid, Eucalyptus en Tea Tree kalmeren en verfrissen de huid.

Hoe te gebruiken

Voer de dubbele reiniging van Dermalogica uit die begint met de PreCleanse. Schuim een kleine hoeveelheid op in vochtige handen. Breng aan op een vochtig gezicht en masseer in met roterende bewegingen waarbij extra aandacht naar de onzuivere gedeeltes gaat. Vermijd de ogen. Spoel grondig af met lauwwarm water. Vervolg met de geadviseerde Toner en Active Clearing producten.

Webshop: Klik hier

 


 

AGE bright clearing serum

 

AGE Bright Clearing Serum is een musthave voor volwassenen die geregeld last hebben van puistjes en een on-egale huidskleur. Dit 2-in-1 actief zuiverend serum vermindert én voorkomt onzuiverheden en voortijdige huidveroudering.

Voordelen

 • Tegen onzuiverheden bij volwassenen
 • 2-in-1 actief zuiverend serum
 • Voor een egale en zuivere huid
 • Vermindert zichtbare tekenen van huidveroudering

Hoofdingrediënten 

 • Salicylzuur, een Beta Hydroxyzuur, vermindert ontstekingen en zuivert de huid.
 • AGE Bright™ Complex werkt samen met het microbioom van de huid voor een schone, heldere huid.
 • Niacinamide werkt samen met de Witte Shiitake paddenstoel voor een egalere huidskleur.

Hoe te gebruiken

Breng een dunne laag aan op een gereinigde huiden laat even drogen. Vervolg met de geadviseerde Dermalogica Moisturizer. Gebruik een of tweemaal
daags, of indien nodig

Webshop: Klik hier 

 


AGE bright spot fader

 

AGE Bright Spot Fader is ideaal voor volwassenen die zich storen aan de restschade die hun puistjes achterlaten. Deze 2-in-1 verhelderende spot treatment vermindert actieve ontstekingen en de restschade die ze achterlaten op de huid.

Hoofdingrediënten en voordelen

 • Salicylzuur, een Beta Hydroxyzuur, vermindert ontstekingen en zuivert de huid.
 • Niacinamide en Hexylresorcinol werken in synergie om PIH te verminderen en de huid te egaliseren.
 • AGE Bright™ Complex vermindert zichtbare tekenen van huidveroudering en voorkomt het uitdrogen van de huid.

Gebruik

Breng direct aan op een beginnend puistje. Herhaal tweemaal daags totdat het plekje vervaagt.

Webshop: Klik hier 

 


Oil Free Matte SPF30

Voordelen

 • Talgabsorberende moisturizer
 • Olievrij en gaat glimmen tegen
 • Geschikt voor de vette en/of onzuivere huid
 • Breedspectrum zonbescherming SPF30
 • Gaat (voortijdige) huidveroudering tegen

Hoe te gebruiken

Breng overdag royaal aan op gelaat en hals bij voorkeur 30 minuten voorafgaand aan blootstelling aan de zon. Je kunt dit product combineren met de bijvoorbeeld AGE bright clearing serum of AGE bright spot fader om onzuiverheden aan te pakken.

Webshop: Klik hier


Sebum Clearing Masque

Sebum Clearing Masque is een verfrissend masker dat de onzuivere huid zuivert en de huidtextuurt verfijnt dankzij de aanwezigheid van Kaolien Klei en Bentoniet. Dit zuiverende masker zorgt voor een dubbel effect: het absorbeert het teveel aan huidvet dat aanwezig is op het huidoppervlak en reguleert de talgproductie bij de bron. Ideaal voor de vette huid en gecombineerde huid met gelokaliseerde glans (T-zone). Geschikt voor de volwassen onzuivere huid

Hoofdingrediënten en voordelen

 • Klei ontgift, reinigt de huid diep en absorbeert overtollig talg.
 • Salicylzuur vermindert verstoppingen.
 • Haver en Bisabolol verminderen irritatie.
 • Saffloerolie hydrateert en gaat droogtelijntjes tegen.
 • Zoethout en Niacinamide verminderen restschade.

Hoe te gebruiken 

Breng een dunne laag aan op het gezicht en de hals (vermijd de huid rondom de ogen) ,gebruik 2 tot 3 keer per week. Mag ook alleen op de t-zone gebruikt worden. Laat het product 10 minuten intrekken en verwijder grondig met lauw/warm water. Vervolg met Oil Free Matte SPF30. Gebruik AGE bright spot fader om plaatselijk onzuiverheden en puistjes te verminderen.

Webshop: Klik hier 

 


Clear + Brighten Kit

 

Clear + Brighten Kit bevat:

 • Daily Microfoliant (13gr): milde exfoliant op basis van Rijstextracten wat de huid egaliseert door dode huidcellen te verwijderen.
 • Active Clearing AGE Bright Clearing Serum (10ml): 2-in-1 actief zuiverend serum wat o.a. Salicylzuur en Niacinamide bevat om onzuiverheden te verminderen en de huid te zuivereren en te verhelderen.
 • Active Clearing AGE Bright Spot Fader (6ml): 2-in-1 verhelderende spot treatment wat o.a. Salicylzuur en Niacinamide bevat om onzuiverheden en restschade te verminderen en de huid te zuivereren en te verhelderen.

Webshop: Klik hier 

 

 


 

 

 

 

 

Bron: www.dermalogica.nl

 

0

Start typing and press Enter to search