Retinol Clearing Oil

 In Onzuivere of vette huid

 

 

Ons dagelijkse hectische bestaan en toegenomen drukke levensstijl zorgt voor een constante druk en tegenstrijdigheid tussen ons lichaam en onze geest. Daar waar onze geest sneller wil gaan en meer dingen tegelijkertijd wil doen, is ons lichaam op biochemisch niveau niet veel veranderd sinds de Steentijd. Als gevolg hiervan ervaren we als volwassenen meer chronische stress wat kan resulteren in het krijgen van ontstekingen en het sneller verouderen van onze huid. Hoewel we allemaal stress ervaren, zien we dat de cijfers vooral stijgende zijn bij volwassen vrouwen. Die veel meer socio-economische druk ervaren om buitenshuis te werken en daarbij een huishouden draaiende te houden. Vrouwen doen veel vaker onbetaald huishoudelijk werk, hebben meer zorgtaken binnen het gezin of familieleven en ervaren daardoor tweemaal zoveel stress als mannen. Chronische stress verstoort de hormoonhuishouding en in combinatie met bepaalde levensstijl keuzes en omgevingsfactoren kan de huid hierop reageren met ontstekingen die op hun beurt weer kunnen zorgen voor het voortijdig verouderen van de huid. Dit voortijdig verouderen uit zich in tekenen van post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH), ruwe huidtextuur en onegale huidskleur. volgens veel dermatologen is dit een nieuwe “epidemie”, bij Dermalogica en The International Dermal Institute zien ze dit eerder als het nieuwe “normaal”. Daarom lanceert Dermalogica specifiek voor deze doelgroep een nieuw product! Benieuwd? Lees snel verder….

 

Wil je graag weten welke producten en-/ of behandelingen het beste passen bij jouw huid? Kom dan gerust langs voor een gratis intake inclusief huidscan. Online een afspraak maken? Klik hier

 

Retinol & Salicylzuur

Voor het eerst samen in een verzorgende olie!

 

 

Wanneer je te maken hebt met volwassen acne, dan wil je dit behandelen met de beste ingrediënten: Retinol voor het verminderen van huidveroudering en Salicylzuur voor het behandelen van de acne klachten. Maar sommigen zullen wellicht bezorgd zijn dat deze krachtige combinatie mogelijk irritatie kan veroorzaken, waardoor hun klachten zullen toenemen. Dankzij klinische studies is Dermalogica nu voor het eerst in staat om in ons nieuwe Retinol Clearing Oil de combinatie van Retinol en Salicylzuur te maken zonder de huid gevoelig of geïrriteerd te maken.

 

Waarom hebben we retinol en salicylzuur gecombineerd?

Volwassen acne gaat vaak gepaard met vroegtijdige huidveroudering én een verhoogde gevoeigheid. Deze problemen samen behandelen kan een complexe uitdaging zijn, maar door huidvriendelijke, time-released retinol met salicylzuur en fytoactieve lipiden te combineren kunnen we onzuiverheden en vroegtijdige huidveroudering aanpakken zonder tekenen van irritatie. Benieuwd? Laten we kijken hoe deze krachtpatsers samen werken zodat we nog beter kunnen begrijpen waarom dit product een doorbaak in de behandeling van acne is.

 


Retinol

 

Retinol is een retinoïde wat een verzamelnaam voor vitamine A en verwanten is. Retinoïden zijn er variërend van heel milde vormen die vrij te verkrijgen zijn tot zeer krachtige op recept verkrijgbare vormen. Retinoïden zijn er in verschillende vormen (Retinol, Retinaldehyde, en Retinoic Acid om er een aantal te noemen). Ongeacht welke je gebruikt is het belangrijk te vermelden dat de huid alle retinoïden omzet tot Retinoic Acid. Hoe meer een retinoïde verwant is aan Retinoic Acid hoe sneller de huid in staat is het om te zetten. Daarbij moet gezegd worden dat hoe krachtiger de vorm is, hoe groter de kans op irritatie is.

Om alle voordelen van Retinol te kunnen leveren zonder daarbij de nadelige bijwerkingen, hebben we de Retinol Clearing Oil geformuleerd met het hoogstabiele Retinyl Propionate, wat door de huid geleidelijk aan wordt omgezet tot Retinoic Acid. Dit resulteert in een geleidelijk mild, time-release effect. We hebben dit gecombineerd met een plantaardig verkregen Retinoïden Booster om superieur resultaat te kunnen verkrijgen.

 

Wil je meer informatie nalezen over de kracht van Retinol? Klik hier

 


 

Salicylzuur

 

Dit krachtige Beta Hydroxyzuur (BHA) is de ultieme oplossing tegen onstekingen. Dankzij de lipofiele eigenschappen is het in staat om tot diep in de follikel door te dringen dieper dan Alpha Hydroxy zuren (AHAs). Dit maakt dat Salicylzuur in staat is om onzuiverheden op 2 manieren te bestrijden:

(micro) comedonen:

  • Eenmaal in de follikel is Salicylzuur in staat talg op
    te lossen zodat comedonen verminderen en ontstekingen minder kans krijgen.

exfoliatie

  • Salicylzuur verweekt ook de desmosomen verbindingen tussen de cellen waardoor poriën minder verstopt zullen raken en exfoliatie wordt gestimuleerd zodat onzuiverheden sneller zullen verdwijnen.

 

Wil je meer informatie nalezen over de kracht van Salicylzuur? Klik hier 

 


Fytoactieve lipiden

 

Bij het behandelen van een beschadigde huid is het belangrijk dat we de huidbarrière gaan verbeteren. onze huid imiterende lipides verkregen van Argan-, Rozenbottel en Jojoba olie zijn de verzachtend en verzorgende elementen in de Retinol Clearing Oil formule.

 


Retinol Clearing Oil
    Prijs: normaal €89,- bij ons €80,10
    • Webshop:

klik hier

 

 

 

 

 

0

Start typing and press Enter to search