Back to school? 9 tips voor tieners met puistjes!

 In Gezichtsverzorging, Onzuivere of vette huid

 

 

Jeugdpuistjes is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Niet alleen heel erg vervelend, maar het hebben van jeugdpuistjes kan een enorme impact hebben op je zelfvertrouwen en dus ook op hoe je jouw middelbare school ervaart. Het ontstaan van acne kan veel verschillende oorzaken hebben: het kan in de familie zitten (genetisch bepaald) of het kan een gevolg zijn van de hormonen (puberteit), daar kun je dan ook niet veel aan doen. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Overmatige psychische stress (examens) of verkeerde (vette, afsluitende) cosmetica of druk door strakke kleding op de huid (voorhoofdbanden) kunnen ook de boosdoener zijn geweest. Maar wat kun je er als tiener zelf aan doen? Niemand wordt namelijk blij als hij in de spiegel een puist ontdekt. Gelukkig kun je genoeg doen om van deze vervelende pukkels af te komen. We zetten negen tips tegen puisten voor jou op een rij!

 

 

Heb je na het lezen nog vragen of wil je snel iets aan je acne laten doen? Kom dan gerust langs voor een gratis intake, dan krijg je van ons een uitgebreid advies op maat. Online een afspraak maken? Klik hier. Wist je trouwens dat onze acne behandelingen in veel gevallen vergoed worden door zorgverzekeraars? 🙂

 

 

Tip 1. Zit niet aan je huid!

De verleiding is groot om puistjes open te krabben of uit te knijpen. Alleen gaat het helaas in alle gevallen fout! Wanneer je dat wel doet, werk je verdere ontstekingen in de hand. Ook is het zo dat je er beter af kunt blijven om het ontstaan van littekens te voorkomen. Je loopt het risico om er een tweede, diepere ontsteking mee te veroorzaken. Hierdoor herstelt de huid langzaam en moeilijk, met littekenvorming als gevolg. Heb je veel last van acne, dan nodigen we je graag uit voor onze acne treatment.

 

 

Tip 2: Verzorg je huid goed, maar niet te agressief!

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wees gerust! Het is belangrijk dat je producten gebruikt die bij je huidtype passen. Een milde gezichtszeep, make-up remover en een goede crème kunnen al genoeg zijn. Maar veel producten tegen acne die je bij de drogist kunt kopen zijn agressief en maken de acne juist erger. Voor veel mensen voelt een trekkerige huid fijn aan, alleen schijn bedriegt! Juist doordat de huid sterk uitdroogt, maakt deze extra talg aan waardoor je huid nog vetter wordt. Trekt je huid erg na het reinigen? Dan is deze reiniging te agressief voor jou. Onze tip is: Breakout Clearing Foaming Wash. Daarnaast kun je de ontstekingen ook plaatselijk behandelen met Breakout Clearing Booster of twee keer in de week je poriën goed reinigen met Blackhead Clearing Fizz Mask. Dit unieke masker transformeert tot een actief bruisende formule om de poriën te verzachten, zodat puistjes worden voorkomen.

 

 

Tip 3: Exfolieer je huid! (Overdrijf niet!)

Eén van de bewezen oorzaken van puistjes en mee-eters is opstapeling van dode huidcellen. Dit verstopt de poriën, maar het is ook mogelijk dat de binnenkant van de porie te dik wordt door het achterblijven van dode huidcellen. Hierdoor hoopt talg zich op in de porie en ontstaan puistjes. De beste manier om dode huidcellen te verwijderen, is te exfoliëren.  Een exfoliant is een product op basis van zuren, waarmee dode huidcellen kunnen worden verwijderd. Hiermee maak je de verstopte poriën goed schoon en ga je ontstekingen tegen. Een exfoliant werkt als het ware van binnenuit. De zuren zorgen ervoor dat de dode huidcellen makkelijker loslaten. Kies voor de huid met acne voor een exfoliant met salicylzuur. Tip: FlashFoliant

 

 

Tip 4: Keep it clean!

De huid wil ademen, dus is het van belang dat je op goed absorberende kussens slaapt. Katoenen kussens bijvoorbeeld veroorzaken geen irritatie en belemmeren de zuurstoftoevoer niet wanneer je erop ligt. Ook is het belangrijk dat je het beddengoed regelmatig verschoont. Wanneer het vuil van je gezicht zich elke nacht ophoopt op je kussens, is dat ook weer een infectiebron.  Zorg voor kleding die gemaakt is van ademende materialen (geen synthetische). Gebruik producten die de huid niet “opsluiten”. Denk ook aan het gebruik van de telefoon. Het is één van de meest vervuilde objecten in huis: een broeiplek van bacteriën. Zorg daarom dat je niet met je gezicht tegen de telefoon aanzit als je belt, en dat hij regelmatig schoon gemaakt wordt.

 

Clearing Defense SPF30: Lichtgewicht matterende en talg regulerende moisturizer met SPF die de huid onzuivere huid beschermt tegen UV-stralen, luchtvervuiling en make-up.

 

5: Bescherm je huid tegen daglicht!

De huid is niet in staat puistjes te genezen als zij tegelijk moet strijden tegen dagelijkse schade door de zon. Een lichte dagcrème met een SPF van minimaal 30 versnelt het genezingsproces en beschermt de huid tegen verdere schade. Verder is het raadzaam producten te vermijden die te verzachtend zijn voor de huid, zoals romige crèmes. Kies liever voor lichtgewicht dag/nachtcrèmes deze sluiten beter aan bij jouw huidconditie. Tip: Clearing Defense Matt SPF30

 

 

Tip 6. Gebruik niet te veel make-up

Als je in de spiegel kijkt en een pukkel ontdekt wil je hem waarschijnlijk het liefste verstoppen onder een dikke laag make-up. Iets wat we zeker begrijpen, maar helaas niet zo verstandig is. Puistjes ontstaan meestal doordat je poriën verstopt raken. Vind je het toch fijner om make-up te dragen, zorg er dan voor dat je voor een variant kiest met zo min mogelijk verstoppende ingrediënten. Daarnaast is het ook verstandig om bij thuiskomst je huid meteen te reinigen. Zo sluit je de huid niet onnodig lang af.

 

Tip 7: Adem in, adem uit…

Als je stress hebt en/of weinig slaapt, heb je vaak ook last van een onzuivere huid. Vandaar dat je juist voor die ene afspraak waar je je al tijden zenuwachtig voor bent, opeens helemaal onder de pukkels zit. Heel vervelend omdat het juist dan erg slecht uitkomt. Zorg daarom dat je voldoende rust krijgt en probeer stress zoveel mogelijk te vermijden.

 

Tip 8: Probeer gezond te leven

Blijf genoeg bewegen en zorg voor een gezonde voeding (wat vooral betekent: niet te veel vet). Vermijd ook zoveel mogelijk zuivel en suiker. In zuivel kunnen hormoonachtige stoffen zitten die een negatief effect hebben op jouw puistjes. Door suiker wordt insuline aangemaakt, wat de talgproductie bevordert (en dat wil je juist niét). Vergeet na het sporten niet om je gezicht even goed af te spoelen. Opgedroogd zweet kan namelijk je poriën verstoppen waardoor je alleen maar meer puistjes krijgt.

 

Tip 9: Kom langs voor een behandeling.

Een behandeling tegen acne duurt wat langer dan men misschien verwacht. Het vergt tijd en veel geduld. Heb je zelf stappen ondernomen en gebruik je de juiste producten, houd je rekening met de juiste voeding, zorg je voor voldoende slaap en beweging en je komt na een tijdje nog niet verder, of de klachten verergeren zich? Kom dan gerust een keer langs voor een behandeling. Samen komen we sneller tot een positief resultaat. Wij vergelijken het altijd met de tandarts. Thuis poets je je tanden en je gaat daarnaast ook naar een tandarts. Alleen zo behoud je gezonde tanden. Het ene kan niet zonder het andere. Wist je trouwens dat in veel gevallen acne behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar? Online een gratis intake inplannen? Klik hier

 

 

Lees hier alles over welke producten Dermalogica heeft voor een tienerhuid! En hier alles over onze acne vergoedingen. Mocht je vragen hebben, kom dan gerust langs. Wij helpen je graag verder. Wist je trouwens dat je bij ons altijd 10% korting krijgt op al onze producten? 🙂

 

0

Start typing and press Enter to search